سنجش و مقایسه دو موضوع، یکی از روش های نگارش متن ذهنی است. منظور از سنجش و مقایسه، برقراری پیوند میان پدیده ها و کشف روابط میان آنها برای درک شباهت ها و تفاوت های آنهاست. کشف روابط میان دو امر ظاهرا بی ربط، نوشته ذهنی را جذاب میسازد. از این رو در این مطلب یک انشا درباره مقایسه آیینه با چهره به روش سنجش و مقایسه نوشته ایم که ارتباط آنها و تفاوت و شباهت هایشان را با هم کشف کنیم.
انشا درباره مقایسه آیینه با چهره به روش سنجش و مقایسه
چهره بعضی آدم ها مثل آینه است، روشن، واضح و نشان دهنده ی آنچه درونشان است. چهره این آدم ها را که نگاه میکنی میفهمی چه احساسی در قلبشان میگذرد؛ غمگینند، خوشحالند، خجالت میکشند، عصبانیاند یا هر احساس دیگری. در واقع چهره آدم های صاف و صادق، آینه تمام نمای باطنشان است.
در عوض چهره برخی دیگر از آدم ها، کاملا بر عکس آینه هاست. هرگز از ظاهر این افراد نمیفهمی چه فکری در ذهنشان میگذرد و چه احساسی دارند. چهره این افراد شفاف نیست، ماسکی تیره و کدر بر چهره زده اند تا حقیقت درونشان را بپوشانند. ممکن است لبخندی بر صورت شان باشد اما این لبخند واقعی نیست و دیگران را گول میزند. ممکن است ظاهری مظلوم و غمگین به خود گرفته باشند اما درونشان یک هیولای ظالم باشد…. آدم های متظاهر و در رو از آینه ها و آدم های راستگو بیزارند چرا که از روبرو شدن با حقیقت میترسند. آینه ها بر عکس این آدم ها هرگز نمیتوانند چیزی غیر از واقعیت را نشان دهند.
آینه ها هم مثل چهره ها غبار میگیرند، ترک برمیدارند و پیر میشوند. آیینه ها نیاز به مراقبت دارند و باید آنها را هر روز پاک کرد تا شاداب تر باشند.
آینه ها وقتی مقابل هم قرار میگیرند تکثیر می شوند. انگار هزار آینه تو در تو به وجود آمده باشد. انسان های راستگو و پاک نیز همچون آینه ها وقتی روبروی هم باشند، به دل هم راه مییابند و خوبی و صداقت را تکرار میکنند و افزایش می دهند.
همراهان گرامی؛ شما میتوانید انشا درباره مقایسه آیینه با آدم دروغگو به روش سنجش و مقایسه را نیز در ستاره بخوانید و ایده های بیشتری برای نوشتن درباره آیینه و یافتن شباهت ها و تفاوت های آن با امور دیگر بگیرید.