یکی از راههای ارتباطی برای درخواستها و مطالبات رسمی و اداری نامهنگاری است. معمولاً میان نحوه نوشتن نامههای رسمی و اداری با نامههای دوستانه تفاوتهای زیادی وجود دارد که از میان آنها میتوان به استفاده از تعابیر اصطلاحات مودبانه و رسمی و همچنین ذکر کردن تاریخ و امضا اشاره کرد. همچنین نامهنگاری دانشآموزان برای مسئولین و مدیران، میتواند به خوبی ذهنیت دانشآموزان در خصوص دغدغهها و مشکلاتشان را انعکاس بدهد. یکی از تمرینهای درس چهارم نگارش دوازدهم نوشتن نامه ای به وزیر علوم درباره آزمون کنکور است که در این متن قصد داریم نمونهای از آن را به شما نشان دهیم. با ما همراه باشید.
نمونه نامه ای به وزیر علوم درباره آزمون کنکور
بسمه تعالی
تاریخ نامه:
شماره نامه:
پیوست:
وزیر محترم علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران
موضوع نامه: آزمون سراسری کنکور
با سلام و احترام
امیدوارم حالتان خوب باشد.
من دانشآموزی هفده ساله در مقطع دوازدهم هستم. از شما چه پنهان سختیهای درس و استرس کنکور، من و همکلاسیهایم را ناامید کرده است. حتی گاهی از فرط خستگی و استرس زیاد به ترک تحصیل فکر میکنم. شاید شنیدن این حرفها برای شما تکراری باشد اما من و دوستانم هرروز با اضطراب وترس و دلهره دست و پنجه نرم میکنیم. آن هم درست در روزهای نوجوانی که باید تمام انرژیمان را با امیدواری و نشاط صرف آموزش مهارتی سودآور بکنیم.
از این حرفها که بگذریم مشکل دیگری نیز گریبانگیر من و همکلاسیهایم شده که مایلم با شما در میان بگذارم. راستش را بخواهید پدر من و بسیاری از دوستانم توانایی تهیه این همه کتاب درسی و کمکدرسی را ندارند. آن هم برای آزمون رعبآوری که علاوه بر میزان سواد و تمرین ما، تا حد زیادی به تواناییهای حاشیهای ما و حتی شانسمان بستگی دارد. وقتی به دوستان بزرگترم که به تازگی کنکور دادهاند و موفق نشدهاند نگاه میکنم، همگی افسرده و سرخورده شده و غالباً قید درس خواندن را زدهاند.
آقای وزیر!
چرا آینده و سرنوشت ما نوجوانهایی که آیندهسازان کشور هستیم را به دست آزمونی سخت و پر استرس سپردهاید؟ آن هم آزمونی که فشار اقتصادی زیادی را متحمل خانوادهها میکند. آیا بهتر نیست که برای گزینش دانشآموزان از روشهای کم هزینهتری مثل سوابق تحصیلی استفاده کنید؟
لطفا به حال کسانی که چندسال پشت کنکور مانده و خسته و سرخورده شدهاند فکر کرده و چارهای برای رفع دلشوره و استرسهای ما بیندیشید.
با تشکر از توجه شما
نام و نام خانوادگی
دانشآموز سال دوازدهم
امضا
سخن پایانی
بعضی از افراد گمان میکنند که با توجه به رشد تکنولوژی، یاد گرفتن اصول نامهنگاری فایدهای ندارد، اما این افراد توجه ندارند که این اصول هنوز هم کارآمدند. برای مثال برای نامهنگاریهای رسمی با بعضی مقامات باید اصول این کار را آموخته باشید.
دانشآموزان سال دوازدهم در درس چهارم نگارش این نامهنگاری را تمرین میکنند. در این متن با یکی از تمرینهای این درس، یعنی چگونگی نوشتن نامه ای به وزیر علوم درباره آزمون کنکور آشنا شدیم. اگر میخواهید با شعر گردانی صفحه ۷۶ کتاب نگارش دوازدهم (درس چهارم) نیز آشنا شوید، خواندن مطلب «شعر گردانی ای صبا نکهتی از خاک ره یار بیار با معنی لغات» را به شما توصیه میکنیم.
ناشناس
نامه ای که هیچوقت خونده نشه و یا به فرض محال خونده هم بشه پشیزی اهمیت نداشته باشه برای خواننده اش چه اهمیتی داره که چجور نوشته بشه یا اصلا چرا باید نوشته بشه؟