ستاره | سرویس سلامت – سوختگی از مشکلات بسیار ناخوشایند است که هر کدام از ما حداقل یک بار در زندگی طعم تلخ آن را چشیدهایم. به هنگام سوختگی چنانچه میزان سوختگی سطحی باشد اولین چیزی که به ذهنمان میرسد پیشگیری از تاولزدگی آن است. خیلیها در این موارد به موادی مثل خمیر دندان روی میآورند که چندان تاثیر زیادی در این امر ندارد. در ادامه به معرفی پماد سوختگی تتراسایکلین برای کنترل و درمان سوختگی میپردازیم.
آشنایی با انواع سوختگی
علم پزشکی، سوختگی را به ۳ درجه تقسیمبندی کرده است. هر درجه، علایم و شیوه مراقبتی خاص خود را دارد که در ادامه معرفی میکنیم:
سوختگی درجه دو: سوختگی درجه دوم، شدیدتر از سوختگی درجه یک بوده و حساسیت بیشتری دارد. وقتی که نخستین و دومین لایه پوست که اپیدرم و درم نامیده میشود، آسیب ببیند، سوختگی درجه ۲ اتفاق میافتد. در این حالت، شاهد تاولهای پوستی هستیم و پوست به شدت قرمز و لکهلکه میشود. درد شدید، از جمله علایم سوختگی درجه ۲ است که بر اساس باور غلط عمومی، افراد از یخ مالی برای کاهش درد استفاده میکنند. در حالی که این روش اصلا صحیح نیست. چرا که استفاده از یخ روی محل سوختگی، سبب میشود که بدن فرد، سرد شده و زخم بیشتر آسیب ببیند.
توجه: اگر منطقه سوختگی بیشتر از هفت و نیم سانتیمتر باشد و یا اگر سوختگی در دستها، پاها، صورت، کشاله ران و یا باسن و یا مفاصل بزرگ باشد، درمان باید فورا انجام شود.
سوختگی درجه سه: سختترین حد سوختگی بوده که در آن، کلیه لایههای پوست تخریب میشود و بافت پوست، آسیب جدی میبیند. بافت چربی، ماهیچه و حتی استخوان نیز ممکن است درگیر شوند و منطقه سوختگی ممکن است سیاه و خشک شود. برای این نوع سوختگی حتما باید به پزشک مراجعه کنید و از دستکاری محل سوختگی به شدت پرهیز کنید.
روش درمان سوختگی
آشنایی با بهترین پماد سوختگی تتراسایکلین
پماد سوختگی تتراسایکلین
پماد تتراسایکلین (Tetracycline) در دسته داروهای ضد باکتری قرار داشته و در هر ۱۰۰ گرم، ۳ گرم تتراسایکلین هیدوکلراید دارد. پماد تتراسایکلین هیدروکلراید در درمان عفونتهای پوستی خفیف ناشی از استرپتوکوکوس و سایر ارگانیسمهای حساس به این دارو استفاده میشود. این دارو برای پیشگیری از عفونتهای باکتریایی پوستی و درمان زخمهای پوستی ناشی از سوختگی و غیره استفاده میشود.
برخی از موارد مورد استفاده پماد تتراسایکلین عبارتند از:
- اثر آنتی بیوتیکی بر زخم
- اثر چربکنندگی در خونریزی بینی
- پانسمان زخمهای بخیه شده
عوارض پماد سوختگی تتراسایکلین
از آنجایی که هر دارویی ممکن است عوارضی را به دنبال خود داشته باشد آنتی بیوتیکها و همچنین پماد تتراسایکلین نیز از این موضوع مستثنی نیستند. بنابراین در صورت بوجود آمدن علایمی نظیر ناراحتی شنوایی، کاهش شنوایی، تهوع و استفراغ شدید، ناراحتی بینایی، تغییر رنگ پوست یا علایم پوستی نشانگر حساسیت دارویی حتما با پزشک خود تماس بگیرید.
توصیهها و نکات
- پماد تتراسایکلین ۳ درصد نباید با چشم و بینی و دهان تماس داشته باشد.
- پماد سوختگی تتراسایکلین یک یا دو بار در روز باید بر روی موضع مالیده شود.
- تتراسایکلین در افرادی که حساسیت مفرط به دارو دارند، منع مصرف دارد.
- قبل از مصرف داروی تتراسایکلین، حتما تاریخ مصرف آن را کنترل نمایید.
- محل مورد نظر جهت استفاده از پماد تتراسیکلین موضعی، باید ابتدا توسط آب و صابون شسته شود، سپس خشک گردد و پس از آن دارو روی موضع مالیده شود.
- دارو را در ظروف در بسته، محل خشک و به دور از نور و در درجه حرارت ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری نمایید.
برگرفته از: drugs.com
ali
پماد خیلی خوبیه ولی بنده شخصا از ادیب هم استفاده نموده ام و پماد سوختگی ادیب درم از همه ی پمادهای سوختگی بهتر جواب داده