انواع بواسیر و روشهای درمان آن

بواسیر (Hemorrhoid) عبارت است از ورم دردناک رگهای مقعد که با خونریزی همراه است. انواع بواسیر شامل بواسیر بادی، خونی، دکمه‌ای و بواسیر حاد است.

انواع بواسیر

ستاره | سرویس سلامت – بواسیر عبارت است از ورم دردناک رگهای مقعد که گاهی همراه با خونریزی از این ناحیه نیز میباشد. بواسیر بیشتر در اثر یبوست مزمن، نشستن های زیاد و طولانی مدت و نشست در حالت سرپایی ایجاد میگردد. بواسیر نیز مانند اپاندیس یا لوز ها در همه افراد وجود دارد، لیکن زمانی در اثر برخی مشکلات واختلالات در افراد مختلف عود کرده و با ناراحتی هایی برای فرد همراه خواد بود. در ادامه این مطلب با انواع بواسیر و توصیه های درمانی مورد نیاز آشنا شوید.

انواع بواسیر، درمان بواسیر، بواسیر خونی، بواسیر چرکی

 

انواع بواسیر

بیشتر افرادی که هنگام دفع مدفوع و قضای حاجت فشار زیادی به خود وارد آورده به بواسیر مبتلا میگردند که در واقع این افراد، همان هایی هستند که دچار یبوست طولانی و مزمن هستند. بنابراین برای درمان و پیشگیری از بواسیر اولین توصیه استفاده از روشهای درمان خانگی یبوست و مصرف میوه ها و سبزیجاتی است که ملین بوده و یبوست را برطرف میکنند. بهترین این سبزیجات و میوهها زیتون، انجیر، گلابی، ازگیل، پرتقال و کاهو بوده که مصرف آنها جزو راهکارهای درمان خانگی بواسیر مطرح میگردد. 

بیماری بواسیر اقسام مختلفی دارد که در ادامه به آنها اشاره میشود:

بواسیر بادی

یکی از انواع بواسیر، بواسیر بادی نام دارد. این نوع بواسیر مانند قولنج بوده که گاهی تا پشت و ستون فقرات صعود میکند و به مخرج و حوالی مقعد فشار وارد میکند. همچنین از دیگر علائم این نوع بواسیر، ایجاد درد شکم، نفخ و گاهی هم تولید اسهال خونی است. همچنین در برخی اوقات به سایر اندامهای بدن مانند دستها، پا، زانوها و مفاصل نیز سرایت کرده و به هنگام نشست و برخاست تولید صدا در زانوها و مفصل میکند. کسانی که مبتلا به بواسیر بادی هستند خود را نمی توانند نگهداری کنند و اگر چند دقیقه بخواهند خود را کنترل کنند به قدری ناراحت می شوند که به خود می پیچیند.

 

بواسیر خونی و چرکی

این نوع بواسیر همراه با خروج خون و چرک از ناحیه مقعد میباشد و سوزش بسیار آزار دهندهای در ناحیه مقعد احساس میگردد.

 

بواسیر دکمهای

یکی از انواع بواسیر، بواسیر دکمهای میباشد. در این نوع بواسیر یبوست بسیار خطرناک است و مزاج باید همیشه نرم باشد که در موقع اجابت نارحت نکند.

 

بواسیر حاد

بواسیر حاد زمانی است که قسمتی از ماهیچه مقعد بیرون زده وبا احساس درد شدید همراه است. تنها راه درمان بواسیر حاد انجام عمل جراحی است.

 

توصیه هایی برای درمان انواع بواسیر

در همه انواع بواسیر رعایت یک سری نکات لازم و ضروری بوده و به درمان و کنترل آن و کاهش عوارض ناشی از بیماری کمک میکند. برخی از این توصیه ها شامل موارد زیر میگردد:

  1. رعایت اصول تغذیهای مناسب (مصرف میزان کافی از میوهها و سبزیجات و پرهیز از خوردن غذاهایی که باعث یبوست میشود)
  2. تنظیم خواب براساس عادات صحیح خوابیدن
  3. از بین بردن یبوست
  4. استفاده از گیاهان دارویی مفید برای درمان بواسیر

 

درمان بواسیر

در بسیاری از موارد، اقدامات ساده می‌تواند علائم بیماری بواسیر را بهبود بخشیده و بواسیر به خودی خود بهتر شود. البته در برخی موارد دارودرمانی و انجام عمل‌های جراحی ضروری است. رعایت موارد زیر میتواند به بهبود این بیماری کمک کند:

  • استفاده از کرم‌ها و پمادهای موضعی
  • حمام ناحیه آسیب دیده و استفاده از آب گرم در یک وان کوچک
  • استفاده از بسته یخ یا کمپرس سرد
  • استفاده از داروهای ضددرد و مسکن

 

گیاهان دارویی مفید برای درمان بواسیر

  • یکی از گیاهان دارویی مفید برای تسکین درد انواع بواسیر استفاده از آب کدو است. کسانی که درد بواسیر دارند اگر هر روز سه بار و هر بار یک لیوان آب کدو میل کنند، بزودی احساس خواهند کرد که درد بواسیر آنها تسکین یافته و رفته رفته تمام شده است.
  • استفاده از تفاله چای دم کرده که چای آن مصرف شده است، به عنوان ضماد برای تسکین و درمان بواسیر مفید است.
  • از دیگر روشهای درمان بواسیر مالیدن روزی سه مرتبه روغن خیار است. همچنین خوردن تره زیاد نیز به تسکین درد بواسیر کمک میکند.
  • هرگاه بواسیر بیرون زده باشد، استفاده از ساییده مخلوطی از پوست خشک انار و مازو نیز مفید خواهد بود. به این منظور مقداری از این مواد را در لگنی ریخته به آن آب ولرم بیافزایید. نشستن بیمار در این لگن و حمام نشیمنگاه باعث شده به مرور مشکل برطرف و درمان گردد.
  • خوردن جوشانده کلاهک و دم بادنجان نیز برای درمان بواسیر مفید است. به این منظور از این جوشانده روزی سه مرتبه میل شود.
شما چه تجربه ای در این زمینه دارید؟ خوشحال می‌شویم تجربیات خود را با ما و دیگر مخاطبان ستاره در میان بگذارید.
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید