خواص بادام شیرین، فواید درمانی و ارزش غذایی آن

خواص بادام شیرین شامل کاهش کلسترول بد خون، درمان کم‌خونی و افزایش عملکرد مغز است. با خواص بادام شیرین، فواید درمانی و ارزش غذایی آن آشنا شوید.

خواص بادام شیرین

ستاره | سرویس خواص شناسی – درخت بادام یکی از گیاهان تیره گل سرخ متعلق به دولپهایها میباشد. درختی به ارتفاع ۸ متر، دارای شاخههای جوان بدون کرک که اول سبز و بعد قهوه ای مایل به قرمز هستند. درخت بادام در ایران بیشتر در شمال غرب و غرب کشور میروید. به میوه نرسیده و کال درخت بادام، چغاله بادام گفته میشود. قسمتهای مورد استفاده این گیاه پوست چغاله و مغز دانه بادام است و علاوه بر آن از برگ، شکوفه و میوه آن نیز در طب سنتی استفاده می شود. بادام درختی در دو نوع بادام شیرین و بادام تلخ وجود دارد که هریک از خواص درمانی ویژهای برخوردار هستند. در این مطلب قصد داریم شما را با خواص بادام شیرین، فواید دارویی و ارزش غذایی آن آشنا کنیم.

عکس بادام، خواص بادام شیرین، ارزش غذایی بادام

 

ارزش غذایی بادام شیرین

بادام منبع بسیار خوبی برای منگنز و ویتامین (ای)، همچنین منبع خوبی برای منیزیم، مس، روی، پتاسیم و ویتامین (ب ۲) است. بادام شیرین دارای ۵۰ تا ۵۵ درصد روغن میباشد. متخصصین تغذیه توصیه می کنند همه افراد در هر سنی میتوانند برای بهرهگیری از خواص ارزشمند این گیاه روزی ۴ تا ۵ عدد از آن را در رژیم غذایی خود قرار دهند.

 

جدول ارزش غذایی و خواص بادام شیرین

 مواد و محتویات مقدار در ۱۰۰ گرم 
 انرژی  ۵۷۸ کالری 
 چربی ۵۰/۶۴ گرم 
 کلسترول ۰ 
 پروتئین ۱۹/۷ گرم 
 کربوهیدارت ۲۱ گرم 
 قند  ۴/۸ گرم 
 فیبر ۱۱/۸ گرم 
 نمک ۰/۵ میلی گرم 
 پتاسیم ۷۲۸ میلی گرم 
 کلسیم ۲۲۸ میلی گرم 
 آهن ۴/۳ میلی گرم 
 منیزیم ۲۷۵ میلی گرم 
 منگنز ۲/۵ میلی گرم 
 روی ۳/۳ میلی گرم 
 ویتامین آ ۴۶ میکرو گرم 
 نیاسین ۳/۹ میلی گرم 
 ویتامین ب ۲ ۰/۸ میلی گرم 
 ویتامین ای ۲۵/۸۷ میلی گرم 

 

 

خواص بادام شیرین (طبیعت و خواص درمانی)

از نظر طب سنتی مزاج بادام شیرین کمی گرم و تر است. برخی از مهمترین خواص درمانی بادام شیرین به طور خلاصه عبارتند از:

 

کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب خون

مصرف بادام می تواند کلسترول خوب خون (HDL) را افزایش دهد. جدا از بهبود کلسترول خوب، بادام توانایی کاهش سطوح تری گلیسیرید و کلسترول بد خون (LDL) را نیز دارد.

 

کاهش بیماری های قلبی

از آنجا که یکی از خواص بادام شیرین کاهش چربی خون است، از این رو مصرف آن به کاهش بیماری های قلبی و پیشگیری از سکته کمک شایانی میکند. همچنین چربیهای اشباع نشده و آنتی اکسیدان موجود در بادام خطر مبتلا شدن به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد. بنابراین به بیماران قلبی و دارای مشکلات عرق کرونر مصرف روغن بادام شیرین و قرار دادن بادام در رژیم غذایی روزانه توصیه میگردد.

 

پیشگیری از آلزایمر و تقویت مغز

مصرف بادام برای افراد مسن توصیه میگردد. بادام شیرین حاوی مواد و ترکبیاتی است که به فعال ماندن و عملکرد سلولهای مغز کمک میکند. به همین جهت مصرف روزانه بادام شیرین از ابتلا به آلزایمر و فراموشی در دوران کهنسالی پیشگیری می کند.

 

کمک به درمان دیابت

از دیگر خواص بادام شیرین کمک به درمان بیماری دیابت است. مصرف روزانه چند عدد بادام حساسیت انسولینی را در افراد مبتلا به مرض قند بهبود میدهد و با کاهش چربی خون برای این بیمارن مفید است.

 

استحکام استخوانها و دندانها

بادام شیرین حاوی عناصر ضروری مورد نیاز بدن به مقدار کافی است. کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن و روی از مهمترین عناصر ضروری بدن انسان هستند که در این ماده غذایی به مقدار کافی وجود دارد. به همین جهت است که بادام از اولین غذاهایی است که به کودکان داده میشود. این مواد معدنی برای بدن کاملا مغذی بوده و به حفظ سلامت و استحکام استخوانها و دندانها کمک میکند. مصرف روزانه بادام شیرین از پوسیدگی دندانها جلوگیری میکند و خطر شکستگی استخوانها و پوکی استخوان را نیز کاهش می دهد.

 

درمان کم خونی

استفاده از بادام شیرین برای پیشگیری و درمان کم خونی بسیار مفید است و انرژی مورد نیاز بدن را تامین میکند.

 

خواص بادام شیرین در دوران بارداری

بادام شیرین همه عناصر و ویتامینهای مورد نیاز زنان باردار را در خود داشته، علاوه بر آن حاوی مقادیر قابل توجهی اسید فولیک میباشد. اسید فولیک در دوران بارداری در هنگام تقسیم سلولی و رشد سلولهای نوزاد و رشد طناب نخاعی و مغز جنینموثر است. از این رو زنان باید در دوران بارداری خود علاوه بر مکمل اسید فولیک، بادام نیز مصرف کنند.

 

مضرات بادام شیرین (توصیه های پزشکی و موارد احتیاطی)

  1. همه مواد غذایی در صورت زیاده روی در مصرف با عوارضی همراه خواهند بود. افراط در مصرف بادام شیرین نیز ممکن است باعث چاقی و اضافه وزن در افراد گردد.
  2. هضم بادام مشکل بوده، باعث نفخ و ایجاد یبوست میگردد.
  3. بر اساس نظر متخصصان علم تغذیه، خوردن روزانه حداکثر ۱۰ عدد بادام برای بدن کافی است.

شما چه تجربه ای در این زمینه دارید؟ خوشحال می‌شویم تجربیات خود را با ما و دیگر مخاطبان ستاره در میان بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید