ستاره | سرویس چهره ها – ابراهیم حامدی معروف به ابی از خوانندگان ایرانی ساکن امریکا است. در این قسمت از “ستاره” با زندگی شخصی او بیشتر آشنا میشوید.
بیوگرافی ابراهیم حامدی
ابراهيم حامدی متخلص به “ابی” در ۲۹ خرداد سال ۱۳۲۸ در ميدان فوزيه تهران ديده به جهان گشود. پدر ابی خیاط بوده و مادرش خانهدار. او دوران کودکی خود را در محله میدان فوزیه تهران (میدان امام حسین فعلی) در خیابان شهرستانی سپری کرده است و دارای چهار خواهر و یک برادر است. او در سال ۱۳۵۳ با فروزه مقدادی ازدواج کرده و از وی صاحب سه دختر به نامهای عسل، سایه و خاتون است که برای هر سه آنها یک ترانه خوانده است. ابی دو سال قبل از وقوع انقلاب در ایران، برای اجرای کنسرت به آمریکا میرود و با شروع انقلاب، ناگزیر در آنجا ماندگار میشود.
وی در مصاحبهای در پاسخ به این پرسش که خوانندگی را چگونه آغاز کرد میگوید: «از زمان چهار پنج سالگی، رادیو به ایران آمده بود ولی ما آنقدر بودجه نداشتیم که یک رادیو بخریم. ضمن اینکه هنوز برق هم به همه جا نیامده بود. به موسیقی گوش میکردم و آن را دوست داشتم. تفریح من در خانه خواندن بود، ضمن اینکه بارها هم گفتهام که از کلاس سوم دبستان در مدرسه صبحها سر صف، قرآن با قرائت اجرا میکردم. خب این هم برای خودش یک نوع خوانندگی است. در سن ده یازده سالگی، رادیو و خوانندگانی بودند و مرتب فکر و ذکر من به غیر از مسئله درس خواندن، خوانندگی بود. در خانه برای همکلاسیهایم و همینطور برای بچهمحلها میخواندم».
برخی او را با تام جونز خواننده سرشناس بریتانیایی مقایسه کردهاند. بسیاری از طرفدارانش او را «آقای صدا» در حوزه موسیقی پاپ فارسی میدانند.
ازدواج ابی
ابی در سال ۱۳۵۳ ازدواج كرد (اولین ازدواج رسمی) و سه فرزند دختر حاصل اولین ازدواج او میباشد؛ اولین فرزند خاتون متولد ۱۳۵۴ و دندانپزشک و دومین فرزند سایه متولد ۱۳۵۵ و سومین فرزند او عسل متولد ۱۳۵۷ كه همگی تحصیلات دانشگاهی دارند. در مورد دومین ازدواج , ابی در مصاحبه ۲۵/۸/۱۳۷۵ با برنامه روز هفتم رادیو BBC تكذیب كرد كه دوباره ازدواج كرده اما بعدها معلوم شد كه قبل از اینكه این موضوع را تكذیب كند این امر خیر اتفاق افتاده و از ازدواج دوم با خانم «مهشید» صاحب یک پسر به نام «فرشید» شده است.
ابراهیم حامدی و همسرش مهشید
ورود به دنیای خوانندگی
ابراهیم حامدی ابتدا در یک گروه دوستانه به نام سان بویز و سپس در باشگاهها و کاخهای جوانان به صورت رسمی شروع به خواندن میکند. در گروه سان بویز، ابتدا به تقلید از آهنگهای ایتالیایی، بخصوص ترانههای آلبانو کاریسی خواننده و بازیگر بنام ایتالیایی میپردازد و سپس به اجرای ترانههایی از خوانندگان مطرح آن دوران مانند جیم موریسون، اریک بوردون، تام جونز و پپینو دی کاپری رو میآورد.
او اولین بار در کاخ جوانان جنوبی به روی صحنه میرود. تجربه اولین اجرای رسمی ابی از زبان خودش شنیدنی است. آنطور که وی در مصاحبهای نقل کرده است در اولین اجرا از فرط استرس، نیمی از بدنش کاملا بیحس شده و اصطلاحا به خواب میرود. او این واقعه را جزو خاطرات تلخ اما فراموشنشدنی خود ذکر کرده است.
در آن زمان که ابی وارد عرصه موسیقی میشود، خوانندگان اندکی در ایران در زمینه موسیقی پاپ فعالیت داشتهاند که از آن جمله میتوان به ویگن، عارف و منوچهر سخایی اشاره کرد. ابی از همان اوان خوانندگی، در حرفه خود از الگوبرداری و تقلیدهای کلیشهای برحذر بوده و حتی خوانندگان جوان همدوره خود را که به کپیبرداری و تقلید از آثار یکدیگر میپرداختند به شدت سرزنش میکرده است.
صدای ابی از همان آغاز، محل بحث و نظر رسانهها بوده است. چنانکه مجله جوانان در شماره سال دهم خود، مطلبی را تحت عنوان «صدای ابی رانندگان را دچار هیستریک سرعت میکند» منتشر میکند و در آن به طرح این مسئله میپردازد که صدای ابی به علت قدرت و انرژی فوقالعاده آن که بیشتر جنبه حماسی دارد، رانندگان را هنگام رانندگی دچار هیستریک و حرکات تند و خشن میکند.
ابی پیش از انقلاب، تکآهنگهای زیادی را بر روی صفحه منتشر کرد ولی هیچگاه آلبوم مستقلی از وی ارائه نشد. آثار این دوره او بعد از انقلاب و در خارج از کشور بود که در قالب آلبومهای مستقل و به صورت کاست به بازار عرضه شد. در کارنامه کاری وی، همکاری با ترانهسرایان برجستهای چون اشعار ایرج جنتی عطایی، اشعار اردلان سرفراز، منصور تهرانی و شهیار قنبری و آهنگسازان سرشناسی چون فرید زلاند، سیاوش قمیشی، واروژان، محمد شمس، شادمهر عقیلی، حسن شماعی زاده، اسفندیار منفردزاده و بابک بیات به چشم میخورد.
جوانی ابی (ابراهیم حامدی) در کنار شهرام شب پره
فعالیت برای موسسههای خبریه
ابی در سالهای اقامت در خارج از کشور، در بزرگترین سالنهای بینالمللی جهان کنسرت اجرا کرده است که برخی از آنها کنسرت خیریه بوده است. از معروفترین کنسرتهای خیریه او نیز کنسرت وی در رویال آلبرت هال در لندن در سال ۲۰۱۰ است که عواید آن صرف کمک به بیماران مبتلا به ام اس شد.
کنسرتهای او پس از انقلاب که در خارج از ایران برگزار شده است، پربیننده است. کمتر اتفاق میافتد که مانند خوانندگان دیگر پاپ، موسیقیاش موجب رقصیدن شود یا اصولا برای رقصیدن دیگران بخواند. همچنین همصدایی مردم با ابی در کنسرتهایش نیز جزو خصایص منحصر به فرد این خواننده محسوب میشود، تا جایی که او را جزو اولین خوانندگان فارسیزبانی دانستهاند که به این همخوانی اهمیت داد و حتی آن را در آلبوم کنسرتهایش ضبط و پخش کرد.
آلبومهای منتشر شده
- خلیج (۱۹۹۰)
- نازی ناز کن (۱۹۹۱)
- شبزده (۱۹۹۱)
- کوه یخ (۱۹۹۱)
- نون و پنیر و سبزی (با داریوش) (۱۹۹۲)
- غریبه (۱۹۹۲)
- ستارهٔ دنبالهدار (۱۹۹۳)
- معلّم بد (۱۹۹۳)
- اتل متل (۱۹۹۴)
- ستارههای سربی (۱۹۹۵)
- عطر تو (۱۹۹۶)
- تپش (۱۹۹۶)
- با تو (۱۹۹۶)
- تاج ترانه (۱۹۹۷)
- پیر (۱۹۹۹)
- طلوع کن (۱۹۹۹)
- شب نیلوفری (۲۰۰۳)
- حسرت پرواز (۲۰۰۶)
- یادگاری (با کامران و هومن) (۲۰۰۹)
- حس تنهایی (۲۰۱۱)
- جان جوانی (۲۰۱۴)
ابی که پس از انتشار آلبوم شب نیلوفری صحبت از بازنشستگی خویش به میان آورده بود هنوز در زمینه تولید آلبوم و اجرای کنسرت، باانگیزه و فعال است. او معتقد است که به روی صحنه رفتن و یا انتشار آلبوم، فرصتی آموزشی در اختیارش قرار میدهد و موجب تجربهاندوزی بیشتر میگردد و این در نزد وی بهترین انگیزه و محرک برای تداوم بخشیدن به حرفهاش بوده است. او خوانندگی را عشقی میداند که هرگز از آن جدایی نخواهد داشت.
برای آگاهی از جدیدترین اخبار و تصاویر ابراهیم حامدی به صفحه رسمی او در اینستاگرام بروید.
ebi@