خواص آب نیشکر یا نوشیدنی انرژی زا

نیشکر گیاهی شیرین است که از آب آن به عنوان نوشیدنی استفاده می‌کنند. طبع آب نیشکر گرم است و از خواص آب نیشکر تقویت سیستم ایمنی بدن و قلب است .

خواص آب نیشکر

ستاره | سرویس خواص شناسی – نیشکر گیاهی شیرین همانند چغندر قند است که انواع شکر از آن تهیه می‌شود. به تازگی تبلیغاتی انجام شده است مبنی بر اینکه آب نیشکر خواص درمانی دارد و بر همین اساس برخی کارخانجات اقدام به عرضه آن کرده‌اند. اما این نوشیدنی تا چه اندازه خواص درمانی دارد و آیا مصرف مداوم آن مضراتی به دنبال دارد یا خیر. این‌ها سوالاتی است که در این قسمت از مجله “ستاره” به آن‌ها پاسخ خواهیم داد.

خواص درمانی آب نیشکر - عکس نیشکر - خواص نیشکر

 

نیشکر چیست؟

نیشکر گیاهی بلند و دارای ساقه ضخیم و بند بند است و قسمت داخلی ساقه آن لیفی و حاوی مقادیر زیادی عصاره شکر می‌باشد. بلندی ساقه آن بین ۲ تا ۶ متر می‌باشد. این گیاه در حدود دویست کشور کشت می‌شود و از برداشت آن، هر سال در حدود ۱۳۲۴ میلیون تن شکر تولید می‌شود. برزیل در رتبه اول و هندوستان در رتبه دوم کشت نیشکر قرار دارد. در هندوستان آب این گیاه یکی از نوشیدنی‌های محبوب مردم این کشور به شمار می‌رود که به صورت متداول استفاده می‌شود ولی در ایران بیشتر از فرآورده‌های حاصل از نیشکر همچون شکر سفید، شکر زرد و شکر قهوه‌ای یا سرخ استفاده می‌کنند.

 

خاصیت نیشکر

قند نیشکر همچون چغندر قند از ساکاروز بوده و مزه شیرینی دارد و برای تهیه شکر و شیرین کردن برخی محصولات خوراکی مورد استفاده قرار می‌گیرد و قند و شکر نیشکر در مقایسه با قند و شکر چغندرقند از نظر میزان مواد قندی و خواص تغذیه‌ای با یکدیگر تفاوت چندانی ندارند. متخصصان طب سنتی معتقدند نیشکر به دلیل داشتن پتاسیم ادرارآور بوده و پاک کننده کلیه و مثانه است و سوزش ادرار را رفع می‌کند، اما نفاخ است و برای مبتلایان به سل، اسهال، دل پیچه و صفراوی مزاج‌ها بخصوص اگر در حین گرسنگی شدید مصرف شود مضر است.

جویدن نیشکر، نوعی ورزش دندان تلقی می‌شود و موجب تقویت، عمر زیاد و تمیزی آ‌ن‌ها می‌شود. همچنین بعداز انجام دادن فعالیت‌های جسمانی و قرار داشتن در معرض حرارت به مدت طولانی مصرف آب این میوه موجب می‌شود تا آب اندام به سرعت تامین شود.

 

خواص درمانی آب نیشکر چیست؟

در این نوشیدنی ترکیبات فلاونوئیدی و فنولی زیادی شناسایی شده است. این ترکیبات خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی دارند و می‌توانند سلول‌های بدن را از آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و از بسیاری بیماری‌های مزمن پیشگیری کنند، اما چون مطالعات بالینی انجام یافته درخصوص ترکیبات و اثرات نیشکر بر بیماری‌های مختلف ازجمله کم‌خونی، دیابت، بیماری‌های کبدی و… بسیار محدود است، تائید علمی اثرات مفید نیشکر به عنوان درمان کمکی، به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.

 

طبع آب نیشکر گرم است یا سرد؟

مزاج آب نیشکر گرم و تر است و این نوشیدنی از دیدگاه طب سنتی برای تقویت سیستم ایمنی، معده، قلب، قدرت جنسی و اعصاب مفید است و برای رفع سرفه‌های خشک و نرمی سینه موثر بوده و رفع‌کننده خلط سوداست.

توجه: مصرف این نوشیدنی به دلیل قند بالایی که دارد برای مبتلایان به دیابت و افراد چاق توصیه نمی‌شود.

 

آب نیشکر نوشیدنی محبوب مردم پاکستان

این نوشیدنی شربت ملی پاکستان است که تقریبا در تمام فصول سال مورد استفاده قرار می‌گیرد اما در فصل گرما طرفداران بیشتری دارد. این نوشیدنی سرشار از ویتامین‌های E , B و C است همچنین منبع خوبی برای تامین پروتئین و کلسیم بدن می‌باشد. در فصل گرما دستگاه‌های مخصوص آب نیشکر در بیشتر خیابان‌های شهرهای پاکستان دیده می‌شود و مشتریان می‌توانند ادویه مورد نظر خود را برای اضافه کردن به آب نیشکر را نیز سفارش دهند. آن‌ها معتقدند این نوشدنی برای پیشگری از بیماری‌های فصل گرما بسیار مفید است و بهترین شربت برای درمان گرمازدگی می‌باشد.

همانطور که در ایران شکر از چغندر تولید می‌شود در پاکستان شکر از نیشکر تولید می‌شود که رنگ آن مایل به زرد است اما شیرین‌تر از شکر چغندر می‌باشد.

 

مصرف نیشکر - آب نیشکر - خواص نیشکر

 

هشدار در خصوص مصرف بی‌رویه این نوشیدنی

کارشناس تغذیه در این خصوص می‌گوید آب نیشکر حاوی مقادیری ترکیبات نیروبخش و سودمند است، اما فواید همپای آب میوه‌ها و سبزی‌ها را دارا نیست و افراد مبتلا به دیابت نباید در مصرف آن افراط کنند و محدودیت در مصرف آن مثل مصرف شکر و قند چغندر الزامی است. توجه داشته باشید که مصرف روزانه این آشامیدنی برای بچه‌ها به خاطر حد و حدود قند بالایی که دارد به هیچ عنوان سفارش نمی‌شود.

شما چه تجربه ای در این زمینه دارید؟ خوشحال می‌شویم تجربیات خود را با ما و دیگر مخاطبان ستاره در میان بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

  • سلام من چغندر قند خریدم پختم از آبش که شیرین بود به جای شکر برای پختن مربا استفاده کردم هم خاصیتش بیشتره هم شیرینش خوش طعم ترهست

نظر خود را بنویسید