قرنطینه هوشمند از اول آذر: سفر فقط با واکسن یا تست کرونا

در آینده، تنها افراد واکسینه شده می‌توانند به مسافرت بروند.

سفر فقط با واکسن یا تست کرونا

ستاره | سرویس اخبار – رئیس مرکز تدوین مقررات ایمنی حمل و نقل پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که از اول آذر ماه افرادی که واکسن نزده باشند یا تست منفی PCR نداشته باشند، نمی‌توانند به مسافرت بروند و در آینده نه چندان دور تنها افرادی که واکسینه شده باشند، اجازه سفر دارند.

رضا نفیسی در گفت‌وگو با ایسنا درباره جزییات ممنوعیت هوشمند سفر که از دو هفته آینده اجرایی خواهد شد، اظهار کرد: به زودی سامانه امید راه‌اندازی می‌شود و از این طریق همه مردم کنترل خواهند شد و تنها آن‌هایی که واکسن زده باشند یا تست PCR منفی همراه‌شان باشد، می‌توانند با وسایل حمل‌ونقل عمومی به مسافرت بروند، در غیر این صورت از اول آذر ماه اجازه سفر نخواهند داشت.

وی با بیان اینکه ظرفیت ۸۰ درصدی پذیرش مسافر برای قطار و اتوبوس از ابتدای ماه آینده در نظر گرفته می‌شود، خاطر نشان کرد: پیش از این اگر وضعیت کرونایی شهری قرمز یا نارنجی بود، تردد در کل آن شهر ممنوع می‌شد و این ممنوعیت سفر برای همه افراد، مبتلا یا سالم اعمال می‌شد اما از آذر ماه ترددها و مسافرت‌ها برای افرادی که دو دز واکسن دریافت کرده باشند یا تست منفی PCR -با مهلت‌ها و تاریخ‌های ۹۶ ساعته و ۷۲ ساعته اعلام شده- در اختیار داشته باشند، می‌توانند سفرهای خارجی یا داخلی را انجام دهند. بنابراین ممنوعیت‌های کرونایی هوشمند برای هر یک از افراد بر این اساس اعمال خواهد شد.

رئیس مرکز تدوین مقررات ایمنی حمل و نقل پدافند غیرعامل و مدیریت بحران وزارت راه و شهرسازی افزود: در سامانه امید می‌توانیم افراد مبتلا به ویروس کرونا یا مشکوک را شناسایی کنیم و حتی اجازه سفر به آن‌ها را با وسایل نقلیه شخصی ندهیم چرا که در سیستم جدید کاملا قابل مشاهده و رصد هستند و بر این اساس بهتر و کامل‌تر می‌توانیم جلوی شیوع ویروس کرونا را بگیریم.

نفیسی گفت: به زودی پروتکل‌های بهداشتی برای سفر و دیگر فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی تغییر خواهد کرد و سخت‌گیرانه‌تر خواهد شد، به این معنی که در آینده‌ای نه چندان دور که میزان واکسیناسیون به حد قابل قبولی برسد، تنها افراد واکسینه شده می‌توانند به مسافرت بروند و دیگر تست PCR هم کافی نخواهد بود. این مساله سبب می‌شود که مردم به واکسینه شدن و تضمین سلامت جامعه و در امان ماندن از ویروس کرونا تشویق شوند.

 

قربانیان پیک ششم کرونا چه کسانی خواهند بود؟

بهمن سال گذشته بود که واکسیناسیون علیه کرونا در کشور آغاز شد اما با گذشت ۹ ماه، همچنان ۲۳ درصد جمعیت هدف کشور (۶۸ میلیون نفر) از قافله واکسیناسیون جامانده‌اند و نمی‌گذارند دایره ایمنی کشور کامل شود. گزارش‌های میدانی از مراکز واکسیناسیون هم نشان می‌دهد که میزان تزریق واکسن برای دوز اولی‌ها کاهش قابل توجهی داشته است. براساس اعلام مسئولان نظام سلامت، واکسینه نشدن گروه باقی‌مانده، قربانیان پیک ششم شیوع کرونا خواهند بود. این همان موضوعی است که بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت به آن اشاره کرده و گفته بود که بیش از ۸۵ درصد از بیمارانی‌ که جانشان را از دست می‌دهند، واکسن نگرفته‌اند. حالا به این شرایط، افزایش تعداد شهرهای قرمز کرونایی را هم باید اضافه کرد که از روز چهارشنبه گذشته تاکنون ۴ منطقه، به رنگ قرمز تبدیل وضعیت دادند؛ روز چهارشنبه ۲۹ منطقه قرمز ثبت شد که روز گذشته به ۳۳ منطقه افزایش پیدا کرد.

با این که ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت با هدف پوشش حداکثری واکسیناسیون و قطع زنجیره انتقال ویروس، دستورالعمل‌هایی را برای محدودشدن ارائه خدمات اجتماعی برای واکسینه‌نشده‌ها درنظر گرفته‌اند، اما جدیدترین نظرسنجی مرکز افکارسنجی ایسپا از واکسیناسیون، از مخالفت ۲۱ درصد ایرانیان با اجباری شدن واکسن کرونا حکایت می‌کند. حالا اعضای کمیته علمی ستاد ملی مدیریت کرونا تأکید می‌کنند که افراد واکسینه نشده‌، از دلایل تضعیف برنامه‌های ایمنی‌زایی در جامعه و مانعی برای قطع زنجیره انتقال ویروس به شمار می‌روند. گروهی از مخالفان واکسیناسیون، افرادی‌اند که در ماه‌های گذشته اعتراض‌شان را درقالب تجمع‌ها نشان داده‌اند و با ماهیت تزریق واکسن، مخالف‌اند، اما در این میان، افرادی هم هستند که مخالفتی با تزریق واکسن ندارند و در گفت‌وگو با همشهری دلایلی ازجمله شایعات پرتکرار فضای مجازی، نگرانی از عوارض نامشخص واکسن‌ها، نبود برخی برندها، انتظار برای مشاهده اثربخشی در دیگر افراد، ترس از تزریق، ابتلای دوباره و مرگ واکسینه‌شده‌ها و… را به‌عنوان دلایل تأخیرشان در واکسیناسیون اعلام می‌کنند.

 

برگرفته از : عصر ایران و همشهری

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید