ستاره | سرویس تکنولوژی – به تازگی دانشمندان دانشگاه میشیگان موفق شدهاند کوچکترین کامپیوتر دنیا موسوم به Michigan Micro Mote را تولید کنند. نکته قابل توجه این است که این کامپیوتر اندازه یک دانه برنج است. در مدت یک دهه تحقیق محققان دانشگاه میشیگان به سرپرستی “دیوید بلاو” موفق شدند کوچکترین کامپیوتر دنیا را در ابعاد پنج میلیمتر طراحی و تولید کنند. از روش کاهش انرژی مورد نیاز سیستم برای کار کردن این کامپیوتر در ابعاد مینیاتوری استفاده شده است.گفتنی است که این کامپیوتر از دستگاههایی همچون کیبورد و موس استفاده نمیکند و برنامهریزی و شارژ سیستم در این کامپیوتر از طریق نور انجام میگیرد.
کوچکترین کامپیوتر دنیا
ارسال اطلاعات به کامپیوتر با انعکاس نور در فرکانس بالا، میسر میشود. این کامپیوتر از طریق فرکانسهای رادیویی قادر به پردازش و ارسال داده به کامپیوترهای دیگر میباشد. در داخل این کامپیوتر از پردازشگر فونیکس استفاده شده است که تنها به ۵۰۰ میکرو وات انرژی نیاز دارد و سیستم قادر است در یک اتاق بدون نور طبیعی خورشید باتری خود را شارژ کند. طبق گفتههای پروفسور “دیوید بلاو”: کامپیوتر Michigan Micro Mote توانایی دریافت، پردازش و ذخیره اطلاعات را دارد. نکته دیگر درباره این کامپیوتر این است که انرژی مورد نیازش را از طریق سلولهای خورشیدی مینیاتوری دریافت میکند.
پردازشگر کوچکترین کامپیوتر
در این کامپیوتر پردازشگری ۹۱۵ * ۹۱۵ میکرومتری به کار رفته که با کمترین مصرف انرژی کار میکند. میزان مصرف انرژی در این کامپیوتر به گونهای باور نکردنی پایین است و حدود ۱ میلیونبار کمتر از تلفنهای همراه معمولی میباشد. میتوان کامپیوتر مینیاتوری Michigan Micro Mote را با انواع حسگرها و دوربینهای مختلف تجهیز نمود. مجله Science جزئیات بیشتری در رابطه با این دستاورد مهم منتشر کرده است.