پزشکان از اُمیکرون میگویند از خطری که کم کم در حال قرمز کردن شهرهای ایران است. آنگونه که از شواهد پیداست به زودی دوباره وارد پیک کرونایی خواهیم شد.
ما به اُمیکرون میگوییم «Go…Go» اما او میآید و قطعا به زودی دوباره بیمارستانهایمان پر میشود و دوباره مجبور هستیم کاسه چه کنم، چه کنم دست بگیریم!
ستاد کرونا هم بعد از اینکه واکسن زده شد، به اغمایی عمیق رفته است و انگار نه انگار که کشور همچنان درگیر ویروس کرونا است. نه خبری از محدودیتها هست نه توصیههای بهداشتی.
آنهایی که در پایتخت مترو سوار میشوند به وضوح مسافران بیماسک را میبینند. کسانی که از بدو ورود به ایستگاه و رد شدن از گیت و سوار شدن به قطار، ماسک ندارند و هیچ کس به آنها نمیگوید «خرت به چند من است؟»
کرونا برای مردم چنان عادی شده است که در شلوغترین نقاط شهر هم دیگر ماسک نمیزنند و به گونهای برخورد میکنند که گویی سالهاست کرونا تمام شده است. این عادی شدن هم به خاطر رفتاری است که وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا دارد. آنها وقتی شرایط را عادی نشان میدهند و هیچ حساسیتی به شرایط ندارند، باید جامعه هم دچار عادی گرایی شود.
البته در پیکهای قبلی هم دچار این اینگونه عادی سازیها بودیم. پیک قبلی تمام شده بود و شرایط کشور سفید و آنقدر هم شل گرفتند که پیک بعدی به سرعت جایگزین قبلی شد و جان مردم را گرفت.
وقتی جهان درگیر اُمیکرون شد، مسئولان ما مثل همیشه به جای اینکه فکر کنترل ویروس زبان نفهم باشند، شروع کردند از خودشان تعریف کردند. اخبار تلویزیون از آمار دیگر کشورها گفت و ناتوانی آنها را به رویشان آورد و از اینکه ما هنوز درگیر این ویروس نشدیم و چقدر خوبیم.
در حالی که همه هشدار میدادند که این ویروس پشت دراست و به زودی ما را درگیر میکند، مسئولان عزیز ما به فکر بازگشایی مدارس و دانشگاهها بودند. آنها فکر میکردند با این کار میتوانند کرونا را شکست دهند.
قطعا در یک جنگ طولانی وقتی چندماهی حملهای صورت نمیگیرد، معنای آن پایان جنگ نیست، بلکه باید منتظر یک حمله عجیب و غریب بود. ما اما فکر کردیم که جنگ تمام شده و سپرها را انداختیم و زندگی عادی را در دستور کار خود قرار دادیم.
امیدوارم به زودی ستاد کرونا، دستورالعملهای بهداشتی را در دستور کار خود قرار دهد و حداقل کاری کنند که مردم در مجامع عمومی ماسک بزنند و آژیر قرمز کرونا در کشور زده شود.
چند روز پیش نیز، دبیر بورد ریه اطفال کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به وضعیت این بیماری در کشور، گفت: با توجه به غالب شدن سویه امیکرون و شکلگیری پیک ششم با این سویه، اتخاذ سیاستهایی برای تامین دارو و تخت در بیمارستانها اهمیت زیادی دارد.
دکتر سید احمد طباطبایی در گفتوگو با ایسنا، درباره تزریق واکسن کرونا به کودکان زیر ۱۲ سال، گفت: تایید این موضوع از سوی کمیته علمی حدود ۳ هفته قبل صورت گرفت و به وزارت بهداشت اعلام کردیم انجام واکسیناسیون در این گروه سنی خوب است. پیشنهاد تزریق واکسن به این گروه سنی قویا توسط کمیته علمی تایید شده است.
وی افزود: این تایید با استناد به واکسیناسیون سایر کشورها که کار را با تزریق واکسنهای غیر MRNA آغاز کردهاند صورت گرفته است. آنچه که برای واکسیناسیون این گروه از سوی سازمان بهداشت جهانی مورد تایید است واکسنهای MRNA است ولی چون ما به این نوع واکسنها دسترسی نداریم باید بر اساس مطالعه و شواهد سایر کشورها اقدام کنیم که مشخص شد واکسنهای سوبرانا (پاستوکووک) و سینوفارم موثر هستند. معمولا خانوادهها نگران عوارض واکسنها هستند که به نظر نمیرسد عوارضی که واکسنها داشته باشند تا حد زیادی جای دلواپسی بگذارد. در مقایسه با وضعیت ابتلای کودکان به کرونا، تزریق واکسن جای نگرانی ندارد و توانایی پیشگیری داشته و میتواند میزان مرگ و میر و عوارض شدید را کنترل کند.
او ادامه داد: با توجه به تصمیمگیری برای از سرگیری و راهاندازی فعالیتهای اجتماعی از جمله شرکت در مدارس و مجامع باید شرایط ایمنی برای افراد ایجاد شود. شاید کودکان مبتلا به کووید۱۹ علائم شدیدی تجربه نکنند، اما میتوانند به عنوان ناقلین فعال در جامعه حضور داشته باشند و کانونهایی برای انتقال بیماری به بزرگسالان باشند. بنابراین اگر بزرگسالان را از این طریق ایمن میکنیم، معنی این حرف این نیست که قرار است کودکان فدای بزرگسالان شوند بلکه این به آن معنا است که واکسیناسیون کودکان به نفع کل جامعه است.
دبیر بورد ریه اطفال کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره شرایط کرونا در کشور، بیان کرد: اکنون یقینا سویه غالب کرونا در کشور سویه امیکرون است و گرچه تایید تشخیص مقداریِ آن در ایران سختتر است و تعداد تستهایی که انجام میدهیم کمتر است، ولی ظرف ۴ هفته گذشته تعداد تستهای مثبت امیکرون افزایش داشته است ولی چون ماهیت بیماری امیکرون در مقایسه با دلتا خفیفتر است، یقینا میزان مراجعات هم کمتر خواهد بود و افراد با خوددرمانی یا عدم مراجعه به مراکز درمانی به علت ترس از ابتلا به کرونا، بهبود مییابند. درحال حاضر بیشتر علائم ابتلا به کرونا با علائم در دستگاه تنفسی فوقانی شامل آبریزش بینی، عطسه، سرفه خفیف و گاهی تب بروز پیدا میکند و علائم تیپیکی که در مبتلایان به کرونای دلتا در تابستان داشتیم در این افراد کمتر است. گرچه ممکن است علائم مشابه ابتلا به دلتا هم در افراد مشاهده شود اما بسیار کمتر است و چون علائم تنفسی کمتری دارند مراجعاتشان به مراکز درمانی هم کاهش یافته است.
منبع: عصر ایران