جزئیات محدودیتهای شدید کرونایی از شنبه ۱ آذر

محدودیت‌های اخیر در صورت اجرای صحیح و نظارت مستمر بر اجرا، می‌تواند از تجمع‌های غیر ضروری جلوگیری و تا حدی از میزان ابتلای افراد به کووید ۱۹ جلوگیری کند.

فهرست مهمترین تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا به این شرح است: 

–  از روز شنبه حدود ۱۵۰ شهر که بیشتر  کلان شهرها  هستند و شامل تهران هم می شوند به مدت دو هفته تعطیل خواهد بود.

– تردد درون شهری نیز از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح در مناطق قرمز منع خواهد شد.

– منع تردد بین شهری هم که قبلا وجود داشت همچنان اعمال خواهد شد.

– در شهرهایی که قرمز و نارنجی اعلام می شود فقط کسانی که پلاک بومی آن شهر را دارند اجازه تردد دارند و بقیه اجازه ورود به آن شهرها را ندارند.

– تعطیلی در مناطق قرمز یعنی همه جا تعطیل است به جز گروه شغلی شماره یک که مایحتاج ضروری مردم را تهیه می کند؛ مثل سوپر مارکت ، بیمارستان، مطب ، داروخانه و امثالهم و بجز آن همه جا تعطیل خواهد بود.

– اداراتی که غیر ضروری هستند و نیازی به بازبودن شان نیست با حداقل کارکنان کار خواهند کرد. مثلا در برخی ادارات فقط نگهبانان باید باشند و حداکثر تا یک سوم کارکنان در مناطق قرمز باید حضور پیدا کنند؛ در مناطق نارنجی هم حداکثر نصف کارکنان باید حاضر باشند و اگر کمتر از آن هم حضور داشته باشند مشکلی نیست. در مناطق زرد هم حداکثر تا دو سوم کارکنان باید حاضر باشند . 

– این محدودیت ها در مناطق قرمز بسیار شدید است، و این مصوبات به معنی واقعی، تعطیلی است و فقط مشاغلی که برای مردم ضروری هستند، مثل نانوایی تعطیل نمی شوند.
– تعطیلی ها در نظر گرفته شده برای محدودیت های کرونایی دو هفته است و اگر نیاز باشد بیشتر هم خواهد شد.
 
– در خصوص ترددها دو نوع محدودیت است، اولاً شهرهایی که قرنطینه هستند که هم محدودیت درون شهری و هم بیرون شهری دارند.

– خارج شدن از تهران برای فردی که اگر وارد شهری نشود و دوباره به تهران برگردد، مشمول جریمه نخواهد شد.

– هر شهری محدوده خود را دارد و اگر فردی از شهری خارج شود به شهر دیگر نمی تواند وارد شود.

 
– درباره محدودیت های تردد درون و بیرون شهری ، افراد خاطی خارج شده از شهرهای نارنجی ۵۰۰ هزار تومان و از شهرهای قرمز ۱ میلیون تومان جریمه می شوند.

– آخرین آماری که در ارتباط با شهرهای قرمز  تعداد ۱۲۴ شهر در وضعیت قرمز، حدود ۱۶۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۹۸ شهر هم در وضعیت زرد قرار دارند.

– این طرح از روز شنبه اجرا خواهد شد و نزدیک به ۲۵ مرکز استان نیز در سطح هشدار سه یعنی قرمز قرار گرفته‌اند.

– همه کلانشهرها جزو این ۲۵ شهر هستند.

– در این وضعیت همه مشاغل تعطیل است به جز مشاغل سطح یک که تامین کننده مایحتاج مردم است. در حوزه اداری هم حداکثر یک سوم کارکنان حق حضور دارند.

– درباره ادارات هم جرائم مشخص شده است که در بین جرائم تا ۳ ماه انفصال از خدمات دولتی هم دیده شده است.

– درباره نحوه استفاده از وسائل حمل و نقل عمومی، در وزارت کشور درباره مترو ، اتوبوس واحد ، تاکسی ها و وسایل حمل و نقل برون شهری موضوع در حال بررسی و تصمیم گیری است .

– برنامه ای در دست اقدام است که حدود ۲ هفته دیگر به تمام افرادی که به کرونا مبتلا هستند و می خواهند با اتوبوس مسافرت کنند اصلا بلیت نمی فروشند و هواپیما هم به این سیستم متصل شده است و به افرادی که مبتلا هستند بلیت فروخته نمی شود.

– درباره راننده های تپسی و اسنپ هم همین طور است. در اسنپ بیش از ۹۴۰ نفر مبتلا داشته ایم که اینها دیگر نمی توانند مسافر جا به جا کنند. ما سیستم هایمان را به هم متصل کرده ایم و افراد مبتلا به کرونا ، به سامانه ما وصل هستند .

– افراد مبتلا به مدت ۱۴ روز نمی توانند سفر کنند و باید در قرنطینه بمانند.
 
– با توجه به اجرایی شدن محدودیت منع تردد از ساعت ۲۱ شب تا ۴ بامداد برخی از مشاغل و کارخانجات مانند پرسنل بیمارستان ،صدا وسیما مشغول هستند توسط مسولان انها فهرست شماره خودرو انها به فرمانداریها ارسال می شود ومشمول جریمه نمی شوند.

سه سطح تعریف شده در طرح جامع محدودیت های کرونایی:

 
– سطح ۳ یعنی قرمز : اگر ۱۰ فوتی کرونایی  باشد سطح قرمز را برای آن شهر در نظر گرفته می‌شود. بیش از صد شهر و شهرستان جزو محدوده قرمز هستند
 
– سطح ۲ یعنی نارنجی : بر اساس تقسیم بندی شهرها؛ و اگر تعداد بیماران ۶ نفر فوتی باشند سطح نارنجی است ، حدود ۱۵۰ شهر و شهرستان در محدوده نارنجی هستند 
 
– سطح یک یعنی زرد : به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، اگر حدود ۴ فوتی  کرونایی بستری داشته باشیم سطح زرد برای آن شهر شناخته می‌شود ، حدود ۱۵۰ شهر و شهرستان هم در وضعیت زرد قرار دارند که شامل محدودیت‌های سطح شغلی چهار می‌شوند.
 
– استان‌های با سطح سفید هم داریم
 

جدول مشاغلی که شامل تعطیلی و محدودیت می شوند 

آیا جلسات قوای سه گانه برگزار خواهد شد؟

به گفته آقای رییسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا؛ در مناطق قرمز جلسه‌های اداری با حضور حداکثر ۱۵ نفر برگزار می‌شود و معنی آن این است که جلسه هیات دولت هم اگر قرار است برگزار شود نباید با بیش از ۱۵ نفر برگزار شود، بلکه بقیه به صورت وبیناری حضور خواهند داشت و حتی جلسه‌های مجلس هم قطعا نمی‌تواند در تهران با بیش از ۱۵ نفر تشکیل شود.

وی افزود: این به معنی تعطیلی نیست، بلکه به صورت ارتباط تصویری می‌توانند با هم ارتباط داشته باشند. در شهرهای نارنجی یا سطح هشدار دو، حداکثر افرادی که  می‌توانند  در جلسه‌ها حضور فیزیکی داشته باشند ۲۰ نفر و در شهرهای زرد ۳۰ نفر است. جرایمی هم برای ضمانت اجرایی این تصمیم‌ها در نظر گرفته شده است.

آقای عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور و فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز درباره طرح محدودسازی که از اول آذر اجرا می‌شود، گفت: در طرحی که قرار است اجرا شود، همه مشارکت داشته و تلاش کردیم از تجربه‌های داخلی و خارجی استفاده کنیم. این طرح محدودسازی به تنهایی نمی‌تواند موفق شود؛ مگر این‌که مجموع اجزای پروژه همه با هم اجرا شود. بنابراین هدف اصلی، مدیریت و کنترل ویروس کروناست.

وی تصریح کرد: برای این اتفاق باید تعداد بیماران را در جامعه کم کنیم و سپس ورودی بیمارستان‌ها را کاهش بدهیم. این پروژه چند جزء دارد که یک قسمت، غربالگری عمومی و شناسایی بیماران است که باید در سطح وسیع انجام شود. برای این موضوع طرح محله‌ها با کمک بسیج و هلال احمر و شهرداری‌ها و وزارت بهداشت اجرایی می‌شود.

اجرا و نظارت، مهم‌تر از تصویب

نکته بسیار مهم در زمینه تصویب و ابلاغ محدودیت‌های کرونایی، اجرا و نظارت بر آن است. در همه ماه‌های اخیر، بزرگ‌ترین مشکل ستاد ملی مقابله با کرونا، اجرا نشدن مصوبات و سپس نظارت‌های نه چندان موثر بوده که باعث شد پس از جلسه با مقام معظم رهبری، قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با کرونا شکل بگیرد.
این در شرایطی است که بدانیم مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا حتی در برخی اداره‌های دولتی نیز به درستی اجرایی نمی‌شود و نظارت چندانی هم در این زمینه وجود ندارد. نکته‌ای که باید مورد توجه قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا و سایر نهادهای نظارتی قرار بگیرد؛ زیرا مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا لازم الاجرا است.

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا اظهار کرد: اگر بخواهیم پیشگیری را به درستی انجام بدهیم، مردم باید از همه زوایا مطلع باشند و یکی از ارکان این طرح، آموزش و تبلیغات است که رسانه‌ها در این زمینه نقش مهمی دارند. مردم اصلی‌ترین پایه این طرح هستند و همه این اقدامات با کمک مردم محقق خواهد شد. هیچکس در شرایط کنونی راضی به محدودیت و ممنوعیت نیست، اما وقتی با اقلیتی مواجه می‌شویم که وظایف خود را انجام نداده یا به توصیه‌ها توجه نمی‌کنند، مجبور می‌شویم محدودیت ایجاد کنیم.

منع برگزاری تجمع و دورهمی های خانوادگی 

آقای دکتر ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در این زمینه اظهار کرد: بررسی‌ها نشان داده که عامل ۵۱ درصد ابتلای افراد به کرونا در آبان ماه، تجمع‌ها و دورهمی‌های خانوادگی بوده و به همین دلیل منع تردد از ساعت ۲۱ تا ۴ صبح با هدف کاهش تجمع‌ها و رفت و آمدهای خانوادگی اجرا می‌شود.
وی ادامه داد: افراد شاغل در مشاغل ضروری در ساعت ۲۱ مجاز به تردد بوده و بقیه افراد برای کاهش این بیماری خطرناک باید در خانه بمانند و از رفتن به مهمانی‌های خانوادگی پرهیز کنند.
آقای حریرچی گفت: در شهرهای قرمز معمولا در ساعت ۲۱ شاهد تجمع افراد و تردد آنها هستیم و با تمهیدات اندیشیده شده مانند استفاده افراد از وسایل نقلیه عمومی و با همکاری یکدیگر ترددها را کاهش خواهیم داد. در جلسه کمیته امنیتی و اجتماعی، محدودیت ساعت مترو برطرف می شود و ساعت فعالیت مترو افزایش می‌یابد؛ همچنین تاکسی و خودروهای عمومی بر اساس مجوز راهنمایی و رانندگی می‌توانند کار کنند.

محدودیت‌های اخیر در صورت اجرای صحیح و نظارت مستمر بر اجرا، می‌تواند از تجمع‌های غیر ضروری جلوگیری و تا حدی از میزان ابتلای افراد به کووید ۱۹ جلوگیری کند.

نکته مهم این است که هر تصمیمی حداقل تا دو هفته بعد اثر خود را نشان می‌دهد و اگر تصمیمی گرفته شده باید نتیجه آن را به صورت مستمر در زمینه میزان ابتلا و بستری و فوتی‌ها بررسی کرد.

همه این‌ها در شرایطی است که تعداد جان باختگان کرونا در کشور از ۴۲ هزار نفر فراتر رفته است و باید با تصمیم‌های موثر و به موقع، روند افزایشی ابتلا و بستری و فوت به علت کرونا را متوقف کرد. اعمال محدودیت‌ها به هر حال تا حد زیادی فشارهایی به اقشار مختلف وارد می‌کند، اما در حال حاضر چاره‌ای جز این وجود ندارد که محدودیت‌های شدیدی اعمال شود تا پاییز ۹۹ به زمستان سخت تبدیل نشود.

منبع: اول فارس

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید