سرویس های ویژه تلفن ثابت

“آقای واتسون بیا اینجا با تو کار دارم!” این اولین جمله‌ای بود که مخترع تلفن گراهام بل از پشت گوشی به همکارش گفت و دنیا در آستانه یک اختراع بزرگ قرار گرفت. شاید اگر گراهام بل می دانست که با این اختراع دنیای ارتباطات را تا چه اندازه متحول خواهد کرد، اولین پیام خود را با جمله جال تری شروع می کرد!

سرویس های ویژه تلفن ثابت

ستاره | سرویس تکنولوژی – اگر یک روز تلفن خانه یا محل کارمان قطع شود تازه به وجود این وسیله ارتباطی پراهمیت پی می بریم. این روزها دستگاه‌های تلفن و به شکل کلی سیستم‌های مخابراتی دستخوش تغییرات بسیاری شده است، به طوری که انبوهی از امکانات تازه را پیش روی کاربران خود قرار داده‌اند. در این مطلب، شما را با سرویس های ویژه تلفن ثابت آشنا خواهیم کرد که هم اکنون می‌توانید با تلفن ثابت خود به آن دسترسی داشته باشید و شاید از آن بی خبر باشید.

پیامک از سرویس های ویژه تلفن ثابت

با راه اندازی سرویس ارسال پیامک در شبکه تلفن ثابت (Fix SMS)، ارسال و دریافت پیام متنی از شبکه تلفن ثابت به ثابت و ثابت به سیار (همراه اول و ایرانسل) و بالعکس امکان‌پذیر شده است. هر پیامک فارسی ۶۹ کاراکتر و انگلیسی ۱۵۹ کاراکتر است و در صورتی که متن پیام بیشتر از حداکثر حروف تعیین شده باشد، هزینه آن دو برابر می‌شود. این قابلیت به روش های زیر قابل استفاده است:

  1. از طریق گوشی هایی که استاندارد بوده و قابلیت ارسال و دریافت پیامک (SMS) را دارا باشند. تمام مشترکان تلفن ثابت می‌توانند با تهیه این گوشی ها و وارد کردن شماره ۹۷۱۷۰۰۰ به عنوان (SMS Center) از این سرویس بهره‌مند شوند. (نیاز به ثبت نام و پرداخت وجه اولیه نیست.) 
  2. از طریق مراجعه به سایت www.tct.ir می‌توان با دانلود نرم افزار ارسال پیامک تلفن ثابت (پیاثا) از طریق مودم بدون نیاز به اینترنت به وسیله رایانه شخصی به تلفن ثابت یا همراه مخاطب پیامک ارسال کرد. 
  3.  با مراجعه به سایت www.tct.ir و ارسال پیامک (غیر انبوه) از طریق سامانه طراحی شده و از طریق اینترنت ارسال و دریافت پیامک انبوه با مراجعه به سایت www.asanak.ir برای ثبت نام در این سایت و خرید سرویس دلخواه، در این حالت ارسال و دریافت پیامک‌ها با شماره تلفن ثابت متقاضی و یا هر شماره خاص دیگر با پیش شماره ۰۲۱ از طریق اینترنت و با استفاده از صفحه‌ای که در اختیار مشترکان قرار می‌گیرد، انجام خواهد شد.

 

سرویس پرداخت و پیام رسان ریز مکالمات (۱۸۱۸)

از آنجا که همواره یکی از مهم‌ترین علل تردد مشترکان تلفن ثابت به مراکز مخابراتی و بانک‌ها، دریافت فهرست مکالمات، صورتحساب، قبوض المثنی و پرداخت وجوه بوده است، از سال ۸۴ سرویس پیام‌ رسان (۱۸۱۸) راه اندازی شد که با استفاده از آن مشترکان می‌توانند علاوه بر پرداخت غیرحضوری هزینه قبوض، از وضعیت ریزمکالمات و صورتحساب خود به شکل شنیداری یا به صورت نمابر آگاه شوند. از مزایا و قابلیت های سرویس ۱۸۱۸ می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • امکان پرداخت صورت حساب برای دارندگان کارت‌های شبکه شتاب، با ارائه رمزدوم کارت و بدون نیاز به قبض و شناسه قبض و پرداخت.
  • اعلام عدم بدهی مشترک بلافاصله پس از پرداخت توسط وی. 
  • پخش صوتی اطلاعات مندرج بر روی صورتحساب. 
  • پخش صوتی ریز مکالمات بین شهری، بین الملل و تماس‌های انجام شده از تلفن ثابت به همراه.
  • ارسال ریز مکالمات میان دوره و آخرین دوره مشترک به نمابر وی و اعلام کارکرد و پرداخت مبلغ میان دوره برای مشترکان پرمصرف.
  • امکان پرداخت علی‌الحساب مبلغ قبض برای جلوگیری از قطع تلفن.
  •  اعلام صورتحساب آخرین دوره و نیز دوره‌های قبل (تا ۶ دوره).
  •  اطلاع رسانی به مشترکان پرمصرف جهت پرداخت قبوض میان دوره.
  • وصل خودکار تلفن های قطع شده بلافاصله پس از پرداخت از طریق این سامانه.  

 

فون واژه (تماس با استفاده از کلمات)

شاید تا حالا نام فون واژه را نشنیده باشید اما به احتمال زیاد دیده اید که برخی از شماره تلفن‌ها علاوه بر اعداد از حرف هم تشکیل شده‌اند. به این شماره‌ها فون واژه می‌گویند. سرویس فون واژه، این امکان را به شما می‌دهد تا به جای اعلام شماره تلفن از کلمات استفاده کنید. این امر فرد را بی نیاز از حفظ شماره تلفن‌ها نموده و بالطبع موجب تسهیل در ارتباطات می‌شود. این طرح برای شماره های ۴، ۵ و ۸ رقمی قابلیت اجرا دارد و در آن برای هر کلمه (word) یک شماره تلفن (Telephone number) و برای هر شماره تلفن، یک یا چندین کلمه تعریف می‌شود. به عنوان مثال کلمه book را در نظر بگیرید. چنانچه به گوشی‌های معمولی تلفن ثابت خود توجه کنید، برای هر حرف، معادل عددی آن را می‌توانید بیابید. به این ترتیب متقاضی این سرویس می‌تواند به جای اعلام شماره تلفن موسسه یا شرکت خود، کلمه یا نام مورد نظر خود را به وی اعلام کند. یکی از نکات مثبت و قابل توجه این سرویس، معادل یابی بسیار ساده و آسان آن می‌باشد. با توجه به اینکه روی دکمه‌های شماره‌گیر تمامی گوشی ها حروف انگلیسی درج شده، می توان به جای اعداد در شماره تلفن ها از معادل حروفی آنها استفاده کرد و بنابراین شماره تلفن را به جای اعداد با حروف بیان کرد.

 

سرویس‌های ویژه مخابراتی

انتظار مکالمه: در این سرویس، مشترک می‌تواند در حین مکالمه با یک فرد، از تماس فرد دوم نیز مطلع شده و در صورت تمایل با او صحبت کند. 

شماره‌گیری سریع: مشترک دارای این سیستم می‌تواند به جای گرفتن شماره کامل مشترک دیگر فقط با گرفتن یک کد یک رقمی با شماره مورد نظر ارتباط برقرار کند. هر مشترک می تواند تا ده شماره را برای خود ذخیره کند. 

مکالمه کنفرانس سه نفره: مشترک دارای این سیستم می‌تواند در یک لحظه با ۲ الی ۳ مشترک دیگر به طور هم‌زمان مکالمه کند. 

انتقال مکالمه: مشترک این سیستم می‌تواند هنگامی که در منزل یا محل کار خود حضور ندارد، همه تماس‌هایی را که قصد ارتباط با تلفن وی دارند به شماره دیگری منتقل کند.

سرویس انتقال مکالمه از خط اشغال به خطوط دیگر: اگر شخصی با یکی از خطوط تلفن فردی که دارای این سرویس است، تماس بگیرد، بوق اشغال دریافت نکرده و به خطی که آزاد است زنگ خواهد خورد.

بیدار باش: مشترک جهت تنظیم ساعت استراحت خود از این سیستم استفاده می کند. 

 

ویدئو کنفرانس

با استفاده از این سیستم و به وجود آوردن امکان برقراری جلسات ویدئویی به صورت زنده، صرفه جویی قابل ملاحظه ای در وقت صورت می‌گیرد، به طوری که زمان صرف شده برای انجام کار همان زمان اختصاص داده شده به کنفرانس ویدئویی است و زمان‌هایی برای دریافت بلیت، سفر، اقامت و رفع خستگی‌های ناشی از آن مصرف نخواهد شد. 

 

سرویس‌های ویژه تلفن ثابت - ویدئو کنفرانس - تماس ویدیویی جمعی

 

همچنین با استفاده از ویدئو کنفرانس و امکان برقراری جلسات بدون نیاز به جا به جایی فیزیکی افراد، صرفه جویی مناسبی در هزینه‌ها صورت می‌پذیرد. درواقع مخارجی نظیر ایاب و ذهاب، تهیه سالن، پذیرایی و … کاهش می‌یابد. آموزش از راه دور، نبود محدودیت زمان و مکان، جذب استادانی که به واسطه کمبود وقت امکان حضور در مراکز علمی مختلف را ندارند، برقراری ارتباط زنده با تمام نقاط جهان، امکان حضور در جلسات متعدد در یک روز کاری و سهولت دسترسی به اعضا و امکان مشارکت بیشتر مدیران، متخصصان و اعضای تصمیم گیرنده در جلسات از جمله مزایای این سیستم است.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید