درمان سرماخوردگی در بارداری؛ آنفولانزا و حساسیت

برای درمان سرماخوردگی در بارداری؛ آنفولانزا و حساسیت قبل از مصرف خودسرانه دارو بایستی به پزشک مخصوص مراجعه نماییم. مصرف حتی اندکی مسکن ممکن است باعث خطراتی برای جنین شما گردد.

درمان سرماخوردگی در بارداری

ستاره | سرویس سلامت – متاسفانه بارداری شما را در برابر سرماخوردگی و آنفولانزا مصون نمی‌کند. از آنجا که در این مرحله باید نسبت به دارو‌هایی که مصرف می‌کنید بسیار مواظب باشید در ادامه مسائلی که باید به مراقبشان باشید را آورده‌ایم. با درمان سرماخوردگی در بارداری؛ آنفولانزا و حساسیت با ما همراه باشید.

درمان سرماخوردگی در بارداری - درمان خانگی سرماخوردگی

 

بیشتر مادران باردار در زمان سرماخوردگی، آنفولانزا و یا حساسیت به فکر استفاده از داروهای نیازمند نسخه بدون مشورت با پزشک‌شان نمی‌افتند و بسیاری مرتکب اشتباه استفاده از دارو‌های در دسترس و شربت ضد سرفه‌های موجود در خانه می‌شوند. این بسیار خطرناک است زیرا تعداد اندکی از این درمان‌ها در زمان بارداری بی‌خطر به حساب می‌آیند.

اگر بیمار هستید، بهتر است با درمان‌های خانگی مثل سوپ، مایعات فراوان و استراحت شروع کنید. اگر این درمان‌ها موثر نبودند با پزشک‌تان تماس گرفته از او بپرسید که مصرف کدام دارو‌های بدون نیاز به نسخه برای بارداری شما بی‌ضرر است. در نظر داشته باشید که هر دارویی مصرف کنید، فرزندتان نیز دریافت خواهد کرد.

در ادامه چند درمان خانگی برای این ناراحتی‌ها آورده شده است. همچنین لیستی از داروهایی که به طور کلی استفاده از آنها در اوایل بارداری بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود.

 

درمان سرماخوردگی در بارداری

ما به احتمال زیاد در دوران بارداری‌تان سرماخوردگی را تجربه خواهید کرد.

  • مطمئن‌ترین روش برای درمان آن استراحت و و مصرف مایعات زیاد است. مایعات گرم، مثل سوپ یا چای سبک می‌تواند در بهبودی سریع‌تر موثر باشد.
  • کمپرس آب سرد نیز می‌تواند برای تسکین سردرد و دردهای عضلانی به کار رود. اگر از گرفتگی شدید بینی رنج می‌برید،
  • از قطره بینی نمکی استفاده نمایید مصرف این قطره در تمام طول بارداری بی‌خطر است. این قطره را می‌توانید از داروخانه خریداری کنید یا به سادگی در خانه با مخلوط کردن یک چهارم قاشق چای‌خوری نمک با ۲۰۰ سی‌سی آب آن را تهیه نمایید. چند قطره از محلول را در هرکدام از سوراخ‌های بینی ریخته، ۱۰ دقیقه صبر کنید و سپس بینی خود را پاک نمایید.
  • استفاده از ویکس هم یک درمان موثر دیگر است.
  • علاوه‌بر این می‌توانید برای منزل‌تان یک دستگاه بخور سرد یا گرم و یا مرطوب کننده تهیه نمایید.
  • تنها داروی بدون نسخه‌ی بی خطر برای دردهای ناشی از سرماخوردگی، استامینوفن است (ماده تشکیل دهنده‌ی اصلی آن تیلنول Tylenol است) که سابقه ایمنی تثبیت شده‌ای در دوران بارداری است. برای گرفتگی شدید بینی که به قطره نمکی واکنش نشان ندهد، احتمالا پزشک‌تان یک اسپری بینی تجویز می‌کند.
  • برای سرفه از پزشک‌تان در مورد استفاده از یک مهار کننده با اسم دکسترومتورفان که در فرمول ویکس موجود است سوال کنید.
  • از هر نوع شربتی که دارای ید است شدیدا دوری نمایید. ید می‌تواند مشکلات تیروئید کشنده در فرزند‌تان ایجاد نماید.
  • از آسپرین و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مثل ایبوبروفن (مسکن اصلی ادویل و ژلوفن) و ناپروکسن استفاده نکنید. بررسی‌ها نشان می‌دهد استفاده از این داروها در سه‌ ماهه‌ی اول بارداری ریسک بروز نقص در هنگام تولد را افزایش می‌دهد.

 

درمان آنفولانزا در بارداری

ابتلا به آنفولانزا در دوران بارداری می‌تواند جدی‌تر از سرما خوردگی باشد زیرا گاهی ممکن است منجر به ذات الریه گردد.

واکسن آنفولانزا هم برای شما و هم فرزندتان در طول بارداری بی‌خطر است، پس اگر بارداری‌تان در فصل شیوع این بیماری ‌است بهتر است با مشورت با پزشکتان از این واکسن‌ها استفاده نمایید.

اگر دچار بیماری آنفولانزا شدید پیشنهاداتی را که در ادامه برای درمان غیر دارویی علائم آنفولانزا و سرماخوردگی ارائه کرده‌ایم دنبال کنید. یک تب بالا (بالاتر از ۳۸.۹) را باید جدی گرفت زیرا می‌تواند ریسک سقط جنین را افزایش دهد. اگر تب بالا دارید هرچه سریع‌تر با پزشک‌تان تماس بگیرید و دو قرص استامینوفن بخورید. دوش آب ولرم و نوشیدنی‌های خنک می‌تواند در پایین آوردن تب به شما کمک کند.

 

درمان حساسیت‌ها در بارداری

اگر دچار گرفتگی بینی به خاطر حساسیت هستید بهتر است هوای اتاق خواب‌تان را با استفاده از دستگاه رطوبت ساز مرطوب نمایید. همچنین می‌توانید از پزشک‌تان در مورد مصرف آنتی هیستامین‌هایی مثل کلروفنیرآمین که سابقه‌ی طولانی مصرف توسط افراد باردار را دارد و به نظر نمی‌رسد اثر جانبی بر روی بارداری داشته باشد سوال کنید. پزشک شما همچنین ممکن است در صورتیکه دچار حساسیت شدید فصلی باشید برای‌تان استروئید تنفسی تجویز نماید.

 

درمان حساسیت در بارداری - درمان خانگی حساسیت

 

چه زمانی با پزشک تماس بگیریم؟

دلایل محدودی برای تماس فوری با پزشک وجود دارند:

  • اگر به آنفولانزا مبتلا شدید. پزشک شما ممکن است تصمیم بگیرد بیماری‌تان را با دارو‌های ضد ویروس درمان کند.
  • اگر در تنفس خود با مشکل مواجه‌اید.
  • اگر احساس انقباض و گرفتگی می‌کنید یا خونریزی دارید
  • خواب‌های ترسناک و عجیب

خودتان را برای خواب‌های آشفته دوران بارداری آماده کنید. بسیاری از خانم‌ها خواب‌های دوران بارداری را مثل دیدن یک فیلم بسیار عجیب در صفحه نمایشگری بسیار عریض توصیف می‌کنند. مغز شما در حال پردازش تغییرات بسیار زیادی است پس سعی کنید با آن کنار بیایید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید