جاذبه های گردشگری وین؛ پایتخت اتریش

جاذبه های گردشگری وین با وجود پیشینه تاریخی طولانی و جنگ‌های متعدد توانسته‌اند روی پا بایستند. وین پر است از قصرهای سلطنتی و موزه های متعدد.

ستاره | سرویس گردشگری – وین (Vienna) پایتخت کشور اتریش و یکی از استان‌های نه‌گانه کشور اتریش محسوب می‌شود. این شهر بزرگترین شهر اتریش و نهمین شهر بزرگ در اتحادیه اروپا است. تا قبل از شروع قرن بیستم میلادی، وین بزرگترین شهر آلمانی زبان اروپا بود. بهترین زمان برای مسافرت به این شهر فصل بهار است. در این مطلب نگاهی به مهم‌ترین جاذبه های گردشگری وین انداخته‌ایم.

 

۱. قصر سلطنتی هافبورگ

هافبورگ یک قصر سلطنتی است که از زمان ساخت آن در قرن سیزدهم میلادی، نقش مهمی در صحنه دولت اتریش بازی کرده است. این قصر در طی قرن‌ها، مرکز تجمع برخی از افراد سیاسی پرنفوذ اروپا بوده است؛ از جمله حکمرانان هاپسبورگ، حکمرانان روم و امپراتورهای اتریشی-مجاری.

اما این قصر امروزه موزه و خانه رئیس جمهور اتریش است و دارای بخش‌ها و تالارهای متعددی است که در طی قرن‌ها ساخته شده‌اند. البته بازدیدکنندگان تنها از سه بخش آن می‌توانند دیدن کنند؛ آپارتمان‌های سلطنتی، موزه سیسی (Sisi) که به الیزابت، همسر امپراتور فرانتس ژوزف اختصاص داشت، و کلکسیون نقره‌ای که مجموعه‌ای است از اشیای خانواده سلطنتی.

 

قصر سلطنتی هافبورگ- عکس قصر سلطنتی هافبورگ- قصر سلطنتی هافبورگ وین

قصر سلطنتی هافبورگ یکی از جاذبه های گردشگری وین

 

۲. هوندرت واسرهاوس

هوندرت واسرهاوس یک مجتمع آپارتمانی رنگارنگ در نزدیکی مرکز وین و در ناحیه لاندزتراس (Landstraßeاست. نام این ساختمان از هنرمند اتریشی فریدنزرایش هوندرتواسر (Friedensreich Hundertwasserگرفته شده که به همراه معمار کراوینا (Krawinaو همزمان با طراحی این ساختمان، این مفهوم را در قرن بیستم توسعه داد. هر یک از ۵۲ آپارتمان موجود در این مجتمع، رنگ خاص خودش را دارد و در برخی از آنها درختانی روییده‌اند و شاخه‌های آنها از پنجره‌ها بیرون زده‌اند. ساخت این آپارتمان مبتکرانه در سال ۱۹۸۵ تمام شد و اکنون به عنوان یکی از بخش‌های اصلی در میراث فرهنگی وین به شمار می‌رود.

 

هوندرت واسرهاوس- عکس هوندرت واسرهاوس- هوندرت واسرهاوس وین

هوندرت واسرهاوس یکی از جاذبه های گردشگری وین

 

۳. کاخ شونبرون

اتاق‌های سلطنتی «کاخ شونبرون» (اشلوس شونبرون) بی‌نظیرند و حتی آپارتمان‌های قیصر در هافبورگ به گرد پایشان هم نمی‌رسند. کاخ را امپراتور ماتیاس دور چشمه‌ای ساخت که هنگام شکار پیدا کرد و بعدتر فردیناند دوم در سال ١٦٣٧ آن را کامل کرد. ترک‌ها، در نبرد وین، این کاخ را ویران کردند، اما لئوپولد اول دوباره یک کاخ تابستانی آن‌جا ساخت. وقتی ماریا ترزا به تخت نشست، شونبرون را اقامت‌گاه خانواده‌ی سلطنتی کرد و دستور داد آن را بزرگ‌تر کنند. کارل اول، آخرین پادشاه خاندان هابسبورگ هم در سال ١٩١٨ در همین کاخ از سلطنت کناره گرفت. از ١٤٤١ اتاق کاخ مردم فقط می‌توانند از ٤٠ اتاق بازدید کنند.

 

کاخ شونبرون- عکس کاخ شونبرون- کاخ شونبرون وین

نمای بیرونی کاخ شونبرون

 

۴. کلیسای جامع سنت اشتفان

کلیسای جامع سنت اشتفان یا اشتفاندوم، معروف‌ترین و زیباترین سازه‌ی وین شاهکار گوتیک اشتفاندوم است که وینی‌ها به آن اشتفه می‌گویند. کلیسای اصلی را در قرن ١٢ میلادی ساخته‌اند، اما حالا فقط دروازه‌ی عظیم غربی و برج‌های کافران یا هایدن‌تورمه از آن دوران باقی مانده‌اند که هر دو سبک رومانسک دارند. در سال ١٣٥٩ میلادی کار تغییر ظاهر کلیسا به سبک گوتیک را شروع کردند. مهم‌ترین شاخصه‌ی کلیسا برج جنوبی آن است که ١٣٦٫٧ متر ارتفاع دارد و ٧٥ سال طول کشید تا آن را بسازند. گرچه باید از ٣٤٣ پله بالا بروید تا به بالای برج برسید، اما منظره‌ی آن بالا به زحمتش می‌ارزد.

قرار بود که برج شمالی هم مثل همین برج بسازند، اما جیب امپراتوری خالی بود و بعد هم سبک گوتیک از مد افتاد. به همین دلیل، قبه‌ی برج شمالی را در سال ١٥٧٩ به سبک دوره‌ی رنسانس ساختند و در سال ١٩٥٢ هم بزرگ‌ترین ناقوس اتریش را بالای این برج نصب کردند که آسانسور دارد.

 

کلیسای جامع سنت اشتفان- عکس کلیسای جامع سنت اشتفان- کلیسای جامع سنت اشتفان وین

کلیسای جامع سنت اشتفان در وین 

 

۵. ساختمان پارلمان وین

جلسات پارلمانی اتریش، در ساختمان پارلمان وین در منطقه ۱ تشکیل می‌شوند. این بنا که عامدانه به سبک یونانی ساخته شده است؛ در عین شکوه، حسی از قانون، آزادی و دموکراسی را به بیننده القا می‌کند. ساختمان پارلمان وین، مانند بسیاری از مناظر خیابان «رینگ» (Ringدر نیمه دوم قرن نوزدهم، طی نوسازی شهری و پروژه توسعه‌ بعد از تخریب دیوار سابق شهر در اینجا ساخته شد.

معمار این بنای دولتی، فردی به نام «تئوفیل فون هانزن» (Theophil von Hansenاز دانمارک بود. حکومت اتریش که در این زمان هنوز هم پادشاهی بود، به اندازه‌ای که امروز شاهد آن هستیم برای نمایندگان مردم چنان ارزشی قائل نبود. ساخت بنای پارلمان که در سال ۱۸۷۴ شروع شد، در سال ۱۸۸۴ کاملاً تکمیل شده بود. هانزن با زیرکی، سبک معماری یونانی را برای ساختمان انتخاب کرد که ایده‌ای از قانون، آزادی و سایر مفاهیم محبوب مردمی پرورش یافته در عصر هلنی را به خوبی منعکس می کرد.

 

ساختمان پارلمان وین- عکس ساختمان پارلمان وین- آدرس ساختمان پارلمان وین

ساختمان پارلمان یکی از جاذبه های گردشگری وین

 

۶. مجموعه سلطنتی بلودر

مجموعه سلطنتی بلودر (Belvedereاز دو کاخ روبه‌روی هم که با یک باغ زیبا از هم جدا می‌شوند تشکیل شده و امروزه مجموعه‌های هنری ارزشمندی را از هنرمندان برجسته‌ای چون «ونگوگ» و «کلیمْت» در دل خود به نمایش می‌گذارد. معنای نام بلودر به زبان ایتالیایی یعنی «چشم‌انداز زیبا» و اگر از کاخ بلودر بالایی به کل مجموعه نگاهی بیندازید علت این نام‌گذاری را به خوبی لمس خواهید کرد. این مجموعه به عنوان کاخ تابستانی شاهزاده «اوژِن»، یک فرمانده موفق ارتش فرانسه ساخته شد که در سال ۱۶۸۳ ارتش ترکیه را در هم شکست. کاخ بلودر که شاهکاری از سبک معماری باروک به شمار می‌رود، توسط معمار دربار، «یوهان لوکاس فون هیلدبرانت» طراحی شد.

 

مجموعه سلطنتی بلودر- عکس مجموعه سلطنتی بلودر- مجموعه سلطنتی بلودر وین

مجموعه سلطنتی بلودر یکی از جاذبه های گردشگری وین 

 

۷. رستوران کریستین موناستیری

رستوران مذکور در جایی تاسیس شده است که قبلا یک صومعه بود. این رستوران  یک کتاب فوق العاده‌ی مصور ناشناخته را در اختیار مشتریانش قرار می دهد. بنای قرن هجدهمی رستوران بازسازی شده است. این بنا گویی که شخصیت دارد، مکانی عالی برای یک شام رمانتیک محسوب می‌شود. از همه مهمتر در اینجا می توانید غذاهای بسیار خوشمزه‌ی اتریشی، اروپایی، چند ملیتی و ترکیبی را که توسط آشپزان ماهر پخت می‌شود، مزه کنید. اگر دنبال یک رستوران خوب می گردید اینجا می تواند گزینه‌ی خوبی باشد.

 

رستوران کریستین موناستیری- عکس رستوران کریستین موناستیری- رستوران کریستین موناستیری وین

رستوران کریستین موناستیری در وین 

 

کلام آخر

برای دیدن بیشتر جاذبه های گردشگری وین بهتر است از حمل و نقل عمومی استفاده کنید و یک وین کارت تهیه کنید. با این اقدام هزینه‌های سفر را کاهش داده و هم جاذبه های بیشتری را بازدید کرده‌اید. سفر خوبی داشته باشید.
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید