درمان گیاهی و درمان دارویی سکسکه

سکسکه در اثر انقباض ناخودآگاه و مکرر عضله دیافراگم ایجاد شده و چون یک رفلكس عصبی است برخی از داروهای اعصاب به عنوان قرص سکسکه تجویز می‌شوند.

قرص سکسکه

ستاره |‌ سرویس پزشکی – همه ما کم و بیش سکسکه را تجربه کرده‌ایم. علامتی که اگر به زودی رفع نشود می‌تواند به شدت کلافه کننده باشد. سکسکه در واقع زمانی اتفاق می‌افتد که عضله دیافراگم به طور مکرر و ناخودآگاه منقبض شود. دیافراگم‌ عضله‌ بزرگ‌ و نازکی‌ است که‌ قفسه‌ سینه‌ را از شکم‌ جدا می‌‌سازد. اگر سکسکه مداوم بوده و بیشتر از ۴۸ ساعت طول بکشد لازم است که به پزشک مراجعه کرده تا علت آن و به خصوص علل عصبی و مغزی آن بررسی شود. معمولا سكسكه خود به خود و یا با درمان‌های خانگی برطرف می‌شود ولی اگر به طول بیانجامد در برخی مواقع از دارو و قرص سکسکه استفاده می‌شود.

درمان سکسکه با داروهای شیمیایی (قرص سکسکه)

کلرپرومازین: آرام‌بخش‌ها مانند کلرپرومازین عضله دیافراگم را شل کرده و اعصاب اطراف آن را غیر فعال می‌کند. این دارو از انواع داروهای اعصاب است و به این دلیل که سكسكه یک رفلكس عصبی است به عنوان قرص سکسکه تجویز می‌شود.

موارد مصرف: اختلالات شدید روانی (سایکوز) یا حملات حاد مانیا، به عنوان آرامبخش، رفع سکسکه مقاوم، بی اشتهایی عصبی، میگرن و فشار خون حاملگی، درمان وابستگی به مخدرها و در درمان نوزادان دیستونی گردنی تجویز می‌شود.

 

متوکلوپرامید: متوکلوپرامید یا متوکلوپراماید یکی دیگر از داروهایی است که به عنوان قرص سکسکه استفاده می‌شود.

موارد مصرف: این دارو در درمان تهوع و استفراغ به هر دلیلی از جمله جراحی یا شیمی درمانی، برگشت محتویات معده به مری، آهسته بودن تخلیه معده، جلوگیری از پنومونی ناشی از آسپیراسیون، سردرد عروقی، سکسکه مقاوم و فلج معده دیابتیک مصرف می‌شود.

 

قرص سکسکه، درمان دارویی سکسکه، علت سکسکه، عکس سکسکه

 

تعدادی از متخصصین اعتقاد دارند که داروهای ضد تشنج مانند والپروییک اسید و فنی‌تویین نیز می‌توانند به توقف فعالیت غیرارادی دیافراگم کمک کنند. همچنین لارگاکسیتل و هالوپریدول نیز به عنوان شل کننده عضلات استفاده می‌شوند. داروی بکلوفن نیز به عنوان قرص سکسکه داروی بسیار موثر برای درمان سکسکه‌های شدید است.

  • در صورتی که درمان دارویی بی اثر باشد متخصصان بی‌هوشی عصب فرنیک را که دیافراگم را به مغز مرتبط می‌کند، بلوکه می‌کنند.
  • هنگام مصرف بايد از عوارض جانبی داروها نيز اطلاع داشته و توجه داشته باشید كه درمان‌های دارویی را هرگز بدون تجویز پزشک استفاده نكنید.
  • داروهايی چون ميدازولام، ديگوكسين و بعضی از داروهای شيمی‌ درمانی موجب بروز سكسكه می‌شوند و قطع آنها سكسكه را برطرف می‌كند.

 

درمان سکسکه با داروهای گیاهی

  • چای نعناع لطیف کننده خون، مفرح و مقوی قلب، مسکن ناراحتی‌های گوارشی، کمک کننده به هضم غذا، مقوی اعصاب معده، بادشکن، اشتهاآور، پاک کننده و تقویت کننده کبد و طحال و ضد نفخ، تهوع، اسهال، دل پیچه و سکسکه است.
  • دمنوش آویشن به هضم غذا کمک می‌نماید و ضد سرفه و خلط آور است و در برونشیت، سیاه سرفه و التهاب دستگاه تنفس فوقانی استفاده می‌گردد. دم کرده آن برای دل‌ پیچه، قطره قطره ادرار کردن، خرد کردن سنگ مثانه و تسکین دردهای قاعدگی و درمان سکسکه بسیار مفید است.
  • برگ‌ انبه به تسکین سکسکه و عفونت‌های گلو هم کمک می‌کنند و از دود ناشی از برگ‌های سوزانده شده برای درمان سکسکه و تسکین عفونت‌های گلو استفاده می‌شود.
  • عرق بهارنارنج آرام بخش، مسکن سردردهای مزمن، مقوی اعصاب و قلب، نشاط آور، خواب آور، ضد تهوع و ضد تشنج و سکسکه است.
  • میخک مقوی معده و جهاز هاضمه است، کبد و کلیه را تقویت کرده و سکسکه را برطرف می‌کند.
  • سنبل الطیب ضد هیجان و آرامبخش است و سکسکه مداوم را از بین می‌برد.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید