ووشو برای کودکان مفید است یا خیر؟

ورزش‌هایی همچون ووشو چه برای پسربچه‌ها و چه برای دختربچه‌ها اگر به صورت صحیح و در سن مناسب انتخاب شود، می‌تواند باعث بهبود عملکرد بدن، ذهن و روح آن‌ها گردد.

ووشو برای کودکان
 
ستاره | سرویس ورزش – ورزش ووشو جزو گروه ورزش‌های رزمی است و زیر مجموعه‌ای از کونگ فو به حساب می‌آید. به اعتقاد بسیاری ووشو سرچشمه تمام ورزش‌های رزمی است. هر سبک و شیوه در ووشو، تکنیک، تاکتیک و قواعد خاص خود را دارد. ما این مقاله را به بررسی ابعاد این رشته ورزشی برای کودکان اختصاص داده ایم.

معرفی ورزش ووشو

فلسفه ورزش ووشو به ۵۰۰۰ سال پیش بر می‌گردد و از گذشته تا امروز فلسفه اصلی آن یعنی رشد و پرورش بدن، روح و ذهن همچنان ثابت مانده و تغییر نکرده است.  اگر بخواهیم نگاهی به سبک‌های مختلف در ورزش ووشو بیاندازیم، می‌توانیم سبک هایی، چون تای چی چوان، چانگ چوان و نان چوان اشاره کنیم که هر یک با درگیر کردن بخش‌های مختلف بدن، ذهن و روح اقدام به پرورش آن‌ها می‌کند.
 

آیا ووشو برای کودک مناسب است؟

بسیاری از پدر‌ها و مادر‌ها علاقه دارند تا کودکان خود را از ابتدا به انجام یک ورزش تشویق کنند. به خاطر علاقه زیاد پسر‌ها به ورزش فوتبال، خیلی‌ها به سراغ آن می‌روند این در حالی است که ورزش‌هایی چون ووشو چه برای پسر‌ها و چه برای دختر‌ها می‌تواند باعث بهبود عملکرد بدن، ذهن و روح آن‌ها شود. به شکل کلی کودکان از همان ابتدایی که شروع به حرکت و راه رفتن می‌کنند بیشتر کار‌های خود را با حالت دویدن و بازی انجام می‌دهند که این نوع حرکات خود نوعی ورزش است. اما اگر علاقه دارید تا کودکان خود را به سمت ورزشی هدایت کنید می‌توانید ورزش ووشو را انتخاب کنید، زیرا انجام این ورزش در کودکی تاثیرات بسیار مثبتی را در بزرگسالی برای کودکان شما به ارمغان خواهد آورد.
بهبود عملکرد بدن، افزایش هماهنگی بدن و مغز، بهبود رشد مغز، افزایش قدرت روح و بالا رفتن انعطاف بدن تنها برخی از فواید ورزش ووشو برای کودکان است. بی شک هر پدر و مادری علاقه دارد تا کودک خود را به روش و شیوه‌ای بزرگ کند که در بزرگسالی او دچار مشکلات و بیماری‌های مختلف نشود. امروزه به دلیل رشد بیماری‌هایی که سرچشمه آن‌ها کم تحرکی است، حتما کودک خود را به سراغ یک ورزش پر تحرک و سالم مثل ووشو ببرید.
ووشو برای کودکان

سن شروع ورزش چه زمانی است؟

همان طور که در بخش قبلی نیز اشاره شد، کودکان از همان ابتدای راه رفتن در حال ورزش کردن هستند، اما کارشناسان ورزش و روانشناسان کودک اعتقاد دارند که تا پیش از سن ۱۰ سالگی بهتر است کودکان را در ورزش‌های رقابتی سازمان یافته شرکت ندهید، زیرا فشار روانی و یاس و ناامیدی ناشی از شکست‌ها ممکن است به آن‌ها آسیب‌های روحی بسیار زیادی بزند.
یکی از موارد بسیار مهم در ورزش ووشو به خصوص سبک تالو که در ادامه به آن نگاهی می‌اندازیم همین موضوع است که در آن شاهد رقابت و فشار روانی نیستیم.  جالب است بدانید بسیاری از افراد که در این سبک به مهارت‌های فوق العاده رسیدند، از سنین پایین مثل ۵ سالگی اقدام به انجام ورزش ووشو در سبک تالو کرده اند. با این حال اگر کودک شما زیر ۸ سال سن دارد بهتر است با بازی مهارت‌های مختلف او را کشف کنید و با انجام بازی‌های ساده آن‌ها را تقویت کنید. از جمله این مهارت‌ها می‌توان به پرتاب کردن و گرفتن، ضربه زدن به توپ، پریدن دویدن و شنا کردن، اشاره کرد.
در بین سن ۸ تا ۱۰ سال با می‌توانید آن‌ها را تشویق به شرکت در مسابقات کوچک کنید. با شرکت در این مسابقات کوچک هم توانایی‌های او مورد سنجش قرار می‌گیرد و هم تا حدودی با مواردی، چون شکست و پیروزی آشنا می‌شود. همچنین ار آنجایی که در این مرحله فشار‌های روانی بر او وارد نمی‌شود، می‌توانید ویژگی‌های مختلفی چون ترس از شکست را در کودک خود از بین ببرید و با دلگرمی و تشویق او به او اعتماد به نفس لازم را بدهید.
بعد از ۱۰ سالگی می‌توانید فرزند خود را با توجه به مهارت‌هایی که از او می‌بینید در رشته و ورزش خاصی ثبت نام کنید. باید به این نکته توجه داشته باشید که از لحاظ شخصیتی آیا فرزند شما علاقه به شرکت در ورزش‌های تیمی را دارد یا دوست دارد ورزش‌های انفرادی انجام بدهد.

با کدام سبک شروع کند؟

در این ورزش شاهد سبک‌های متنوعی هستیم. یکی از سبک‌های آسان که مشکلات آسیب دیدگی در آن کمتر دیده می‌شود، سبک تالو است. در این سبک حرکات سنگین بسیار کم انجام می‌شود و بیشتر در آن شاهد اجرای فرم‌های مختلف هستیم. همان طور که در سبک تالو شاهد آسیب دیدگی‌های بسیار کمی هستیم، سبک سانشو با ارائه مبارزات مختلف یکی از سخت‌ترین سبک‌ها در ورزش ووشو به حساب می‌آید که در آن به دلیل سبک و سیاق مبارزه اش، آسیب هایی، چون شکستی بینی، دست و کوفتگی در پا امری طبیعی است. پیشنهاد می‌شود تا فرزند خود را در ابتدا با سبک تالو از ورزش ووشو آشنا کنید، زیرا این سبک می‌تواند آرامش، تمرکز، انعطاف بدن و افزایش صبر و قدرت ذهن را برای کودک شما به ارمغان بیاورد.
 

سخن آخر

انجام ورزش هایی چون ووشو برای شروع فعالیت‌های حرفه‌ای فرزندانتان می‌تواند به سلامت بدن و ذهن کودک شما کمک بسیار زیادی کند. البته در این میان باید به علاقه و توانایی جسمی و روحی فرزند خود نیز توجه کنید. اگر می‌خواهید درباره سایر ورزش‌ها برای کودکان بدانید، با بهترین ورزش برای کودکان در رده های سنی مختلف نیز آشنا شوید. شما چه ورزشی برای کودکان پیشنهاد می‌کنید؟ نظرات و تجربیات خود را در قسمت نظرات و پرسش ها، با ما و دیگر مخاطبان ستاره در میان بگذارید.
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید