ستاره | سرویس سلامت – فلفل دلمهای یک منبع غنی از انواع ویتامین و مواد معدنی است و میتوانید آن را به صورت خام، پخته یا خشک شده مصرف کنید. اما قبل از مصرف این فلفل پرخاصیت باید از طبع و مصلحات آن مطلع شوید تا علاوه بر بهره مندی از فواید بی شمار این فلفل، عوارض آن را به حداقل برسانید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند...
عدم نمایش
طبع فلفل دلمه ای
این فلفل در سه رنگ سبز، زرد و قرمز وجود دارد و رنگ آن به زمان چیده شدن آن بستگی دارد، هرچه بیشتر بر روی بوته باقی بماند رنگ آن تیرهتر شده و ارزش غذایی آن بیشتر میشود. طبع فلفل دلمه ای مستقل از رنگ آن، گرم و خشک است، در نتیجه بعد از خوردن آن احساس تشنگی و گرما میکنید. این مدل سبزیجات صفرازا هستند و مصرف آنها در افراد گرم مزاج باعث بروز جوش، خارش بدن و گرگرفتگی میشود.
مصلح فلفل دلمه ای
خوردن مواد غذایی همراه با مصلح میتواند طبع آنها را متعادل کرده و خواص آن را افزایش دهد.
- گلاب، صمغ عربی و صندل مصلح این فلفل هستند. فراموش نکنید انتخاب مصلح به طبع فرد بستگی دارد.
- همچنین سنکنجبین به عنوان مصلح عام مواد غذایی با طبع گرم معرفی میشود. طبع سکنجبین به میزان عسل و سرکه آن بستگی دارد، در صورتی که گرم مزاج هستید از سکنجبینی که سرکه آن بیشتر است، استفاده کنید تا با مزاج شما سازگار باشد.
- این فلفل مصلح بسیاری از مواد غذایی محسوب میشود. آن را به سالاد اضافه کنید تا میزان سردی سالاد را کاهش دهد.
- همچنین طبع برنج سرد است و اگر در هنگام پخت برنج قسمت بالای این فلفل شیرین را جدا کنید، سپس آن را باز کرده و روی برنج در حال پخت قرار دهید، سردی برنج را کاهش میدهد.
- برای پخت گوشت، مرغ و ماهی از این فلفل شیرین به عنوان مصلح استفاده میشود، البته فراموش نکنید این سبزی پرخاصیت مواد زاید موجود در مرغ و سایر گوشتها را جذب کرده و بعد از پخت غذا باید فلفلها را دور بریزید.
خواص فلفل دلمه ای
برخی از خواص فلفل دلمه ای عبارتند از:
- رفع چین و چروک پوست به دلیل سرشار بودن از آنتی اکسیدن و ویتامین ث
- دارای خاصیت ضدقارچی و موثر در درمان پای ورزشکاران
- تقویت و افزایش رشد مو با افزایش گردش خون در پوست سر
- سرشار از آهن و فولات و موثر در درمان کم خونی و آنمی در کودکان
- کمک به درمان سرماخوردگی به دلیل غنی بودن از ویتامین آ و ث
- کاهش فشار خون به دلیل غنی بودن از ویتامین ب ۶ و پتاسیم
- حفظ سلامت قلب از طریق کاهش کلسترول بد خون
- درمان یبوست به دلیل غنی بودن از فیبر
- موثر در افزایش سطح سروتونین و درمان افسردگی، استرس و اضطراب
نحوه مصرف
فلفلهای ارگانیکی را بخرید که پوست آنها تازه و محکم به نظر میرسد، سپس مطابق با یکی از روشهای زیر آنها را مصرف کنید:
- استفاده از فلفل ماده برای تهیه سالاد: بهترین روش برای گنجاندن این فلفل در رژیم غذایی، مصرف آن به صورت خام است. از فلفلهای زرد، سبز و قرمز تازه میتوانید برای تهیه انواع سالاد استفاده کنید، فلفلهای ماده برای مصرف خام مناسبترند، این فلفلها دارای چهارپایه هستند، طعم شیرینتری دارند و حجم تخمهای درون آنها بیشتر است.
- مصرف آب فلفل شیرین به عنوان داروی گیاهی: این نوشیدنی به درمان اختلالات گوارشی، زخم معده، اسهال و سوء هاضمه، تسکین گلودرد و خونریزی بینی کمک میکند.
- پاپریکا به عنوان چاشنی غذاها: از پودر فلفل دلمهای قرمز که به آن پاپریکا هم گفته میشود، برای بهبود طعم و عطر غذاها استفاده کنید. این ادویه عطر و طعم فوق العادهای دارد و باعث قرمز شدن رنگ غذاها میشود.
- بخارپز کردن و استفاده در پخت انواع غذاها: بهترین روش پخت این سبزیجات بخارپز کردن آن است، این کار باعث حفظ ارزش غذایی آن میشود. همچنین برای تهیه انواع دلمه فلفل دلمهای، ساندویچ، خوراک و سوپ از فلفل نر استفاده کنید. فلفلهای نر دارای سه پایه هستند، قبل از پختن طعمی ندارند و در اثر پختن هم طعمشان دچار تلخی نمیشود.
سخن آخر
در طب سنتی توصیه میشود ابتدا از طبع خود مطلع شده و سپس با شناخت طبیعت مواد غذایی، روزانه خوراکیهایی مصرف کنند که مناسب با طبعشان باشد. در صورتی که از مزاج خودتان اطلاع ندارید، پیشنهاد میکنیم مطلب «۸ گام برای شناسایی مزاج و تشخیص سردی و گرمی بدن» را در ستاره مطالعه کنید.
نظر شما چیست؟ آیا گرم مزاجید یا سرد مزاج؟ شما چه مصلحی برای فلفل دلمهای پیشنهاد میدهید؟ لطفا نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را با ما و همراهان ستاره در میان بگذارید.
سینا
چون ویتامین آ داره پس خوردنش رو شروع میکنم
ممنون از مطالب خوبتون
سوگند
عالی و بسیار مفید و آموزنده بود.ممنونم
بدون نام
ممنون خيلى استفاده كردم من براى نوه م ماهى و پلو سفيد درست كردم مى خواستم طبع فلفل پاپريكا رو بدونم چون خييلى فلفل قرمز رو دوست داره چون چهار سالش است و سالاك نمى خوره فلفل رو كوچك مى كنيم و با غذا مى خوره باز هم تشكر از مطالب مفيدتون
بدون نام
سلام خداقوت. خسته نباشید. عالی بود ممنون