آموزش عملی کاشت لیمو ترش در گلدان؛ خانه تان را عطرآگین کنید

کاشت لیمو ترش در گلدان های بزرگ و در بالکن و آپارتمان امکانپذیر است. دریافت نور کافی خورشید، هفته‌ای یک لیتر آب در فصل بهار و هفته‌ای دوبار آبیاری در تابستان، از شرایط نگهداری و پرورش لیمو ترش در منزل است.

کاشت لیمو ترش در گلدان

ستاره | سرویس گیاهان و حیوانات – اگر به نگهداری از گل و گیاه علاقه‌مندید و به دنبال پرورش گیاهی هستید که بتوانید علاوه بر زیبایی، تولید محصول هم داشته باشید، پیشنهاد ما پرورش و کاشت لیمو ترش در گلدان است. شما می‌توانید با خرید نهال سه ساله لیمو ترش چهار فصل، بعد از گذشت چند ماه لیمو ترش‌های دست پرورده خودتان را برداشت و از خواص بینظیر آن بهره‌مند شوید. با خواندن این مقاله، مراحل کاشت لیمو ترش در گلدان و شرایط نگهداری از آن را یاد بگیرید.

 

کاشت لیمو ترش

 

مراحل عملی کاشت لیمو ترش در گلدان

برای کاشت لیمو ترش در گلدان می‌توانید ابتدا هسته‌های لیمو ترش را در گلدانی بکارید. با کاشت هسته، بین ۴ تا ۵ سال طول می‌کشد تا درخت شما به میوه برسد، بنابراین اگر دوست دارید، زودتر به نتیجه برسید با کاشت نهال لیمو ترش در منزل، کار را شروع کنید.
البته آموزش کاشت هسته لیمو را نیز میتوانید از طریق لینک زیر فرا بگیرید.

مرحله اول: گونه مناسب نهال لیمو ترش را تهیه کنید

امروزه گونه‌های متعددی از انواع درخت لیمو ترش وجود دارد و شما می‌توانید با راهنمایی متخصصین گونه‌های کوتاه قد مناسب برای پرورش در گلدان را تهیه کنید. نهال لیمو ترش چهار فصل یکی از بهترین انتخاب‌ها برای کاشت این گیاه در گلدان است، ارتفاع این درخت در فضای باز و در شرایط مساعد به طول ۵ متر و در گلدان به حداکثر ۲ متر می‌رسد و عمری در حدود ۱۵ سال دارد. تولید لیمو ترش‌های هم‌اندازه، خوش سایز و دارای عطر و طعم فوق‌العاده از دیگر عوامل پرطرفدار بودن این گونه است.
توجه: هنگام خرید نهال به سالم و بدون آفت بودن نهال دقت کنید. همچنین مواظب باشید نهالی که انتخاب می‌کنید ریشه‌اش قارچ نداشته باشد یا ساقه‌هایش آسیب‌دیده و مورب نباشند.
 

مرحله دوم: گلدان سفالی بزرگی را انتخاب کنید

برای کاشت لیمو ترش در گلدان توجه به اندازه و جنس گلدان مهم است. باید گلدان بزرگی را انتخاب کنید تا فضای کافی برای رشد درخت لیمو ترش را داشته باشد (حداقل اندازه گلدان باید ۲۵ درصد بیشتر از حجم ریشه‌های نهال بیشتر باشد). همچنین بهتر است جنس گلدان سفالی یا سرامیکی باشد، زیرا به خوبی وزن درخت لیمو را در زمان میوه‌دهی تحمل می‌کند و به دلیل داشتن خلخل و فرج از ماندن آب در پای گیاه و افزایش احتمال پوسیده شدن ریشه‌های پیشگیری می‌کند.

مرحله سوم: ترکیبی از پیت ماس، پوکه صنعتی و پرلیت را آماده کنید و نهال را بکارید

به طورکلی مناسب‌ترین خاک برای کاشت لیمو در گلدان ترکیبی از ۶۰ درصد خاک کوکوپیت یا خاک پیت ماس + ۳۰ درصد خاک پرلیت و ۱۰ درصد پوکه صنعتی سبک یا سنگریزه برای کف گلدان است و سطح پ هاش خاک باید ۵/۵ تا ۷ باشد، چون مرکبات خاک اندکی اسیدی را ترجیح می‌دهند. حفره‌ای در داخل گلدان ایجاد و نهال را به آن منتقل کنید. در هنگام انتقال مراقب باشید به ریشه‌های گیاه آسیب نرسیده و قطع نشود. دور تا دور ریشه را با خاک پر کنید

مرحله چهارم: درخت لیمو ترش‌تان را به طور منظم آبیاری کنید

بعد از کاشت لیمو ترش در گلدان ابتدا آبیاری را به طور کامل انجام دهید تا آب اضافی از زهکش کف گلدان خارج شود. در روزهای بعد باید نهال را به صورت منظم آبیاری کنید. در فصل بهار هفته‌ای یک لیتر آب و در تابستان هفته‌ای دوبار آبیاری برای نهال لیمو مناسب خواهد بود.
توجه: از زهکش کف گلدان مطمئن باشید و از باقی ماندن آب در زیر گلدانی و غرقابی شدن خاک گلدان خودداری کنید.

مرحله پنجم: نور و دمای مورد نیاز گیاه لیمو ترش را تامین کنید

درخت لیمو ترش به نور کامل خورشید به مدت حداقل ۶ تا ۸ ساعت برای رشد بهینه نیاز دارد. به یاد داشته باشید، دریافت طولانی مدت نور خورشید در تابستان باعث سوختن برگ‌ها و ریختن غنچه گل می‌شود. متاسفانه در اغلب موارد کاشت لیمو در گلدان و در محیط آپارتمان باعث میشود به این گیاه نور کافی نرسد بنابراین پیشنهاد می‌کنیم در صورت عدم نور کافی از نور مصنوعی مانند لامپ‌های فلورسنت کمک بگیرید. مناسب‌ترین دما برای نگهدار درخت لیمو در منزل دمای ۱۸ تا ۲۷ درجه سانتیگراد است.

مرحله ششم: با قرار دادن ظرف آبی نزدیک گلدان لیمو ترش، رطوبت هوا را حفظ کنید

در صورت کاشت لیمو ترش در گلدان و در داخل منزل، باید رطوبت لازم برای لیمو را تامین کنید. به این منظور یا به طور روزانه با آب ولرم بدون املاح برگ‌های گیاه را غبارپاشی کنید و یا زیر گلدانی بزرگی انتخاب کرده و آن را از سنگ ریزه پر کرده و تا نیمه از آب پر کنید و گلدان را بر روی آن قرار دهید به صورتی که کف گلدان با آب در تماس نباشد.

مرحله هفتم: گیاه لیمو ترش را تقویت کنید

همانند سایر درختان میوه، برای رشد بهتر درخت لیمو ترش باید ماهی یک بار از کود مایع مخصوص مرکبات برای تقویت گیاه استفاده کنید، همچنین اگر نهال شما گل می‌دهد، اما گل‌ها ریزش داشته و تبدیل به میوه نمی‌شوند از کود سولفات منیزیم و کود سه بیست به صورت محلولپاشی استفاده کنید.

مرحله هشتم: لیمو‌ها را برداشت کنید.

حال زمان آن رسیده که نتیجه زحمات خود را که در این مدت کشیده‌اید برداشت و از آن استفاده کنید. میوه‌های درخت لیمو ترش زمانی کاملا رسیده‌اند که سنگین، سبز مایل به زرد و نرم شده‌اند و به راحتی از درخت می‌افتند. البته در زمینه کاشت درختان میوه در گلدان، باید بدانید که نمی‌توانید از یک گلدان به اندازه یک مزرعه برداشت کنید، اما حداقل میوه‌هایی دارید که در خانه رشد کرده‌اند و می‌توانید از خوردن آنها لذت ببرید.

 

آموزش عملی مراحل کاشت لیمو ترش در گلدان

 

سخن پایانی

آنچه مسلم است اینکه؛ خواص لیمو ترش تازه بسیار بیشتر از آبلیموی قدیمی است، ضمن اینکه با کاشت لیمو ترش در گلدان شما صاحب درخت زینتی زیبا، سرسبز با برگ‌های معطر شده اید که فضای محل زندگی شما را چشم نواز و خوشبو خواهد کرد. سوالات و تجربیات خود در رابطه با طریقه پرورش و نگهداری از درختچه لیمو ترش را می‌توانید از طریق بخش نظرات و پرسش‌ها با ما به اشتراک بگذارید. شما می‌توانید آموزش کاشت نارنج در گلدان و روش های مراقبت از آن، آموزش کاشت لیمو در گلدان + شرایط نگهداری از آن و روش کاشت پرتقال خونی در گلدان را نیز سایت ستاره یاد بگیرید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید