ازدواج با فرد شبیه به خودم یا متفاوت؟ با چه کسی ازدواج کنم؟

ازدواج با فرد شبیه به خودم یا متفاوت؟ برای ازدواجی موفق باید تشابهات اساسی بیشتر از اختلافات باشد، تفاوت جزئی می‌تواند روابط را بهتر کند اما تفاوت‌های اساسی باعث نابودی آن می‌شود.

ازدواج با فرد شبیه به خودم یا متفاوت؟

ستاره | سرویس روانشناسی – ازدواج با فرد شبیه به خودم یا متفاوت؟ شاید شنیده‌اید که متضادها یکدیگر را جذب می‌کنند. برای فردی اجتماعی، با نشاط و برونگرا امری غیرعادی نیست که فردی اهل تفکر و درونگرا را جذب کند. افراد سست شاید به دنبال فردی قوی و آرام باشند تا به آنها احساس امنیت و ثبات بدهد. افرادی با ثبات و خوددار دوست دارند شریک زندگی‌شان گرم و دوست داشتنی و سرگرم کننده باشد تا بتوانند سختی‌های زندگی را جبران کنند. اما آیا ازدواج دو فرد متفاوت می‌تواند ازدواجی موفق باشد؟

 

تفاوت‌ها چگونه ازدواج خوب را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

تفاوت‌ها گاهی باعث تفاوت در نحوه زندگی فرد می‌شود. همانطور که دوست‌ها و عاشق‌ها برای مدت کوتاهی با هم به خوبی به سر می‌برند و در واقع مکمل یکدیگر هستند و تمایل دارند که بی‌کفایتی و نیازهای خودشان را به این شکل از بین ببرند. اما اگر با هم ازدواج کنند تفاوت‌های آنها با هم برخورد می‌کنند و تفاوت‌های اساسی بین آن دو نمایان می‌شود. ظاهر و جذابیت زن آزاردهنده می‌شود و رفتاری جدی و قابل پیش بینی مرد باعث بیزاری. مرد کناره‌گیری می‌کند و زن احساس می‌کند که پس زده شده است. زن خشمگینانه سعی می‌کند دوباره موقعیت قبلی‌اش را به دست بیاورد اما مرد بیشتر کناره‌گیری و انتقاد می‌کند.

همانطور که کشمکش بر سر قدرت بیشتر می‌شود هردوی آنها از راه‌هایی استفاده می‌کنند که صمیمیت راستینی که هرکدام آرزویش را داشتند از بین می‌رود. این اتفاق ناخوشایند بر اساس تجربه‌های روانشناسی و مشاهدات بالینی به دست آمده است. تضادها برای زمان کوتاهی ممکن است دو نفر را جذب و شیفته یکدیگر کند. روابط طولانی اغلب زمانی شکل می‌گیرد که شباهت بر عدم شباهت غلبه کند.

در ازدواجی که در آن یکی از طرفین بسیار مشکل پسند و ایرادگیر باشد و فرد دیگر بی‌نظم و کثیف، مشکلات به وجود می‌آید. اگر فرد کمال‌گرا بعد از ریخت و پاش طرف مقابل از تمیزی لذت ببرد، به خصوص اگر فرد مقابلش از او قدردانی کند، تعادل به وجود خواهد آمد. اما ایراد گرفتن مدام برای متوقف کردن بی‌نظمی باعث اختلاف دو طرفه می‌شود. زوج‌هایی هستند که خانم وسواسی بودو باعث شده است که شوهرش به مواد مخدر رو بیاورد. یا مرد وسواس شست و شو داشته و باعث مشکلات عصبی در همسرش شده است.

 

 
شباهت ها و تفاوت ها بین زن و شوهر ، عشق بین متضادها

 

ازدواج موفق ناشی از شباهت‌ها است، نه تفاوت‌ها

زوج فوق‌العاده‌ای را می‌شناسم که هر دو آنها به شدت وسواسی بودند و شانه به شانه یکدیگر همه جای خانه را برق می‌انداختند. مثل دستگیره درها، کف‌اتاق‌ها و دیوارها و تعمیرات جزئی را هم انجام می‌دادند. همیشه خانه آنها مثل موزه بود اما آنها از آن راضی بودند. در حالی که مردم دیگر از گردش، قایقرانی و رفتن به ساحل لذت می‌برند، این زوج ترجیح می‌دادند به کارهای خانه برسند. اگر آنها مثل هم نبودند، مشکلات بزرگی برایشان به وجود می‌آمد. (افراد وسواسی به طور طبیعی سرسخت هستند و به سختی تغییر می‌کنند.)

وقتی افرادی با دیدگاه‌های متضاد و سلیقه‌های مختلف زمان زیادی را با هم سپری کنند برخورد بین آنها اجتناب ناپذیر است:

  • زوجی را تصور کنید که یکی از آنها عاشق حرف زدن و احساسات و عقاید است و دیگری فردی خوددار است و از تنهایی و خلوت لذت می‌برد.
  • یا فردی خونگرم را تصور کنید که دوست دارد با مردم باشد و از بودن با افراد مختلف لذت می‌برد اما با کسی ازدواج کرده است که تنهایی را ترجیح می‌دهد و به بیشتر مردم بی‌اعتماد و از آنها بیزار است.
  • یا کسی را که از نظر جنسی بسیار گرم است با کسی که سرد است تصور کنید.
  • یا فردی خسیس را با فردی دست و دلباز مقایسه کنید.

 

به نظرتان ازدواج چنین زوج‌هایی می‌تواند موفق باشد؟

در ازدواجی شاد باید تشابهات اساسی بیشتر از اختلافات باشد. مشکلات عظیمی بر اساس فلسفه های متفاوت تربیت کودک به وجود می‌آید و بسیاری از طلاق‌ها به همین دلیل به همین دلیل رخ می‌دهد. اگر مردم سلیقه‌های متفاوتی در مورد فراغت و سرگرمی داشته باشند مشکلاتی به وجود خواهد آمد و وقتی تفاوت‌های زیادی در ارزش‌ها وجود داشته باشد (مثل رفتار، اعتقادات و آموخته‌های سیاسی) بروز دعوا و کشمکش قطعی است.

 

ازدواج با فرد شبیه به خودم یا متفاوت؟

این باور که تفاوت‌ها باعث زندگی مشترک خوب می‌شود به احتمال زیاد برگرفته از این موضوع است که بعضی از تفاوت‌ها می‌تواند سازنده، محرک، هیجان برانگیز و جذاب باشد. فقط فردی خودشیفته می‌تواند با همزاد خود ازدواج کند! اما این مسئله که تضادها باعث ازدواج موفق می‌شوند، نادیده گرفتن واقعیت تاثیر تفاوت‌ها است.

تفاوت جزئی می‌تواند روابط را بهتر کند اما تفاوت‌های اساسی باعث نابودی روابط می‌شود.

 

برگرفته از: کتاب ۲۳ باور مخرب در ازدواج

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

  • بدون نام

    این مقاله ایرادات بسیار زیادی دارد.
    مثالی که در مورد دو زوج وسواسی زدید کاملاً نادرست است.

    • مدیر سایت

      مقالات توسط متخصص و با استفاده از منابع معتبر نوشته می‌شود، وجود شرایط آزار دهنده (کم یا زیاد) در زندگی مشترک زن و شوهری که فقط یکی از آنها دچار وسواس و کمال گرایی باشد غیر قابل انکار است. شاید شما منظور نویسنده را درست متوجه نشده باشید. می‌توانید برای مطالعه بیشتر به منبع مقاله مراجعه کنید:
      کتاب 23 باور مخرب در ازدواج، نوشته دکتر آرنولد لازاروس، انتشارات نسل نواندیش.

نظر خود را بنویسید