رنو ساندرو؛ قیمت، اطلاعات فنی و هرآنچه باید بدانید

رنو ساندرو یکی از خودروهای هاچ‌بک باکیفیت بازار داخلی به‌حساب می‌آید. در این مطلب به بررسی قیمت، اطلاعات فنی و طراحی آن خواهیم پرداخت.

ستاره | سرویس خودرو – رنو ساندرو (Renault Sandero) از آذرماه سال ۹۴، توسط شرکت پارس‌خودرو – زیرمجموعه‌ی از گروه خودروسازی سایپا – وارد بازار ایران ایران شده است. در دنیا «ساندرو» را با لوگوی «داچیا» می ­شناسند که به عنوان برند ارزان قیمت و اقتصادی تحت مالکیت رنو، یکی از محصولات مشترک شرکت خودروسازی فرانسوی رنو و زیرشاخه‌ی رومانیایی آن موسوم به داچیا است که نسل اول آن در ماه سپتامبر سال ۲۰۰۷ معرفی شد. اکنون نسل دوم آن در بازارهای جهانی عرضه می‌شود.

 

رنو ساندرو؛ قیمت، اطلاعات فنی و هرآنچه باید بدانید

 

این خودرو بر اساس پلتفرم لوگان (تندر ال ۹۰) توسعه داده شده است و در کلاس ساب‌کامپکت یا سوپرمینی قرار می‌گیرد. داچیا ساندرو در بازار برخی از کشورها مانند ایران، روسیه، مصر، آفریقای جنوبی، مکزیک و آمریکای جنوبی تحت عنوان رنو ساندرو عرضه می‌شود.

در حال حاضر پارس‌خودرو نسل اول خودروی رنو ساندرو را در بازار کشورمان عرضه می‌کند. نسل اول رنو ساندرو در مرکز پژوهشی تکنوسنتر رنو و با همکاری مراکز مهندسی برزیل و رومانی طراحی توسعه داده شده است؛ تکنوسنتر (Technocentere) نام مرکز تحقیقاتی رنو در نزدیکی پاریس است که خودروهای آینده‌ی این شرکت فرانسوی در آن طراحی می‌شوند.

 

مشخصات فنی رنو ساندرو

شرکت داچیا هم‌اکنون نسل دوم خودروی ساندرو را در نسخه‌های متنوع و با پیشرانه‌های بنزینی و دیزلی عرضه می‌کند؛ اما همان‌طور که اشاره کردیم، در حال حاضر، نسل اول رنو ساندرو در داخل کشورمان و توسط شرکت پارس‌خودرو تولید می‌شود. این شرکت رنو ساندرو را تنها با پیشرانه‌ی K4M 696 عرضه می‌کند؛ پیشرانه‌ای که در حال حاضر در خودروی تندر ۹۰ نیز به‌کار گرفته می‌شود.

 

رنو ساندرو؛ قیمت، اطلاعات فنی و هرآنچه باید بدانید

 

پیشرانه‌ی یادشده از نوع چهار سیلندر خطی است و می‌تواند توان بیشینه‌ای معادل ۱۰۵ اسب بخار در دور موتور ۵۷۵۰ دور بر دقیقه تولید کند. حداکثر گشتاوری که پیشرانه‌ی رنو ساندرو تولید می‌کند، معادل ۱۴۰ نیوتن‌متر است
که در دور موتور ۳۷۵۰ دور بر دقیقه حاصل می‌شود.

پارس‌خودرو رنو ساندرو را در دو مدل دستی و اتوماتیک روانه‌ی بازار کرده است؛ سیستم انتقال قدرت مدل دستی از نوع ۵ سرعته و مصرف سوخت ترکیبی آن معادل ۶.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است و مدل اتوماتیک این خودرو از سیستم انتقال قدرت ۴ سرعته بهره می‌برد و به‌صورت ترکیبی در هر ۱۰۰ کیلومتر، حدود ۸.۳ لیتر مصرف سوخت دارد.

مطابق اطلاعات موجود در وب‌سایت شرکت پارس‌خودرو، حداکثر سرعت مدل‌های دستی و اتوماتیک این خودرو به‌ترتیب ۱۷۵ و ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت است و این دو خودرو به‌ترتیب به ۱۰.۵ و ۱۱.۵ ثانیه زمان نیاز دارند تا از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسند.

پارس‌خودرو برای محور جلوی رنو ساندرو، سیستم تعلیق مستقل مک‌فرسون با بازوی جناقی را برگزیده و در محور عقب آن از سیستم تعلیق نیمه‌ مستقل با فنرهای مارپیچ استفاده کرده است. ترمزهای جلو و عقب رنو ساندرو همانند بسیاری از خودروهای هاچ‌بک دیگر موجود در بازار به‌ ترتیب از نوع دیسکی و کاسه‌ای هستند.

 

مشخصات رنو ساندرو – دستی رنو ساندرو – اتوماتیک
حجم موتور (سی‌سی) ۱۵۹۸ ۱۵۹۸
تعداد سیلندر ۴ ۴
تعداد مجموع سوپاپ ۱۶ ۱۶
حداکثر قدرت خروجی ۱۰۵ ۱۰۵
حداکثر سرعت (کیلومتر بر ساعت) ۱۷۵ ۱۷۰
شتاب صفر تا صد (به ثانیه) ۱۰.۵ ۱۱.۵
نوع جعبه دنده ۵ سرعته دستی ۴ سرعته اتوماتیک
حجم باک (لیتر) ۵۰ ۵۰
مصرف سوخت سیکل ترکیبی (لیتر در ۱۰۰ کیلومتر) ۶.۷ ۸.۳
طول (میلی‌متر) ۴۰۲۰ ۴۰۲۰
عرض (میلی‌متر) ۱۷۴۶ ۱۷۴۶
ارتفاع (میلی‌متر) ۱۵۳۴ ۱۵۳۴
وزن خالص (کیلوگرم) ۱۱۰۵ ۱۱۴۶
استاندارد آلایندگی یورو ۴ یورو ۴
تایر (اینچ) ۱۵ ۱۵

 

طراحی بدنه و کابین رنو ساندرو

همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم، ساندرو بر مبنای پلتفرم خودروی لوگان (تندر) توسعه داده شده است و از این‌رو می‌توان شباهت‌های بین دو خودرو را به‌وضوح مشاهده کرد. ساندرو و تندر به دو کلاس متفاوت تعلق دارند، بنابراین طبیعی است که طول این دو خودرو تفاوت زیادی با هم داشته باشد؛ اما ارتفاع و عرض آن‌ها شباهت زیادی به یکدیگر دارد. فاصله‌ی بین دو محور ساندرو، حدود ۴۲ میلی‌متر کوتاه‌تر از تندر است، بنابراین می‌توان انتظار داشت فضای در دسترس برای سرنشین‌های عقب، در این خودروی هاچ‌بک کمتر از تندر باشد.

 

رنو ساندرو؛ قیمت، اطلاعات فنی و هرآنچه باید بدانید

 

درست‌ مانند تندر، نمای خارجی ساندرو طراحی ساده‌ای دارد. تقریبا در تمام بخش‌های بدنه‌ی خودرو شاهد لبه‌های تیز هستیم؛ موردی که در خودروی تندر نیز مشهود است. چراغ‌های جلوی رنو ساندرو طراحی کشیده‌‌ای دارند و نواری به‌رنگ کروم آن‌ها را به هم متصل کرده است. جلوپنجره‌ی ساندرو همانند سایر بخش‌های آن طراحی ساده‌ و هماهنگی مناسبی با سپر جلوی این خودرو دارد.

در نمای جانبی خودرو، مهم‌ترین المان‌های طراحی، موج روبه‌بالای موجود روی درهای خودرو و برجستگی‌های نسبتا زیاد قوس روی چرخ‌ها است که از خودروی تندر به عاریت گرفته شده است. تنها تفاوت‌های ظاهری موجود بین دو مدل دستی و اتوماتیک ساندرو در رنگ آینه‌های جانبی، دستگیره‌ی درها و زه‌های جانبی است؛ پارس‌خودرو در مدل اتوماتیک، موارد یادشده را هم‌رنگ بدنه انتخاب کرده است، اما در مدل دستی، این المان‌ها همگی به‌ رنگ مشکی هستند.

چراغ‌های عقب خودرو عمودی هستند و بدین‌ ترتیب ظاهر اسپرت‌تری به خودرو بخشیده‌اند. همان‌طور که اشاره شد، این خودرو طراحی ساده‌ای دارد و نمی‌توان از این لحاظ مورد چشم‌گیری در آن یافت. از بین خودروهای هاچ‌بک تولید داخل می‌توان طراحی نمونه‌هایی مانند برلیانس H320، پژو ۲۰۷ و پژو ۲۰۶ را زیباتر از ساندرو دانست.

 

رنو ساندرو؛ قیمت، اطلاعات فنی و هرآنچه باید بدانید

 

طراحی داخلی ساندرو شباهت بسیار زیادی به خودروی تندر دارد و شاید بتوان مهم‌ترین تفاوت‌های آن‌ها را استفاده از نوارهایی به رنگ نقره‌ای دور دریچه‌های هوا و آرم رنو روی غربیلک فرمان و سفید‌بودن صفحات نشانگر سرعت و دور موتور در خودروی ساندرو دانست. همانند تندر، در این خودرو شاهد تجهیزاتی مانند نمایشگر داشبورد، سیستم موقعیت‌یابی و سیستم سرگرمی مدرن نیستیم. انتقادی که عموم خریداران به محصولات رنو داشتند، مربوط به طراحی خسته‌کننده‌ی بدنه و به‌خصوص داخل خودرو بوده است که این موضوع در ساندرو نیز صادق است. این خودرو به هیچ وجه نشانگر محصولی با قیمت بیش از ۴۳ میلیون تومان نیست و حس خودرویی در رده‌ی قیمتی ۲۵ میلیون تومان منتقل می‌کند.

 

رنو ساندرو؛ قیمت، اطلاعات فنی و هرآنچه باید بدانید

 

امکانات رفاهی رنو ساندرو

از آنجایی که با خودرویی از سال ۲۰۰۷ طرف هستیم؛ بنابراین نمی‌توان انتظار داشت در سال ۲۰۱۷، امکانات رفاهی رنو ساندرو راضی‌کننده باشند. تجهیزات رفاهی ساندرو به مواردی مانند چراغ مه‌شکن جلو، آینه‌های جانبی برقی مجهز به گرم‌کن، سیستم صوتی مجهز به پورت USB، چهار بلندگو، کنترل سیستم صوتی زیر غربیلک فرمان، قفل مرکزی به‌ همراه کنترل از راه دور و سیستم ضد سرقت اشاره کرد.

همان‌طور که اشاره کردیم، در داخل ساندرو خبری از تجهیزاتی مانند نمایشگر لمسی، سیستم موقعیت‌یابی، کروز کنترل، سیستم کنترل پایداری و سیستم سرگرمی مدرن نیست؛ درحالی‌که خودرویی مانند پژو ۲۰۷ با وجود آنکه قیمتی نزدیک به ساندرو دارد، اما از تجهیزات یادشده به‌صورت سفارشی بهره می‌برد.

 

ایمنی رنو ساندرو

طبق اطلاعاتی که در وب‌سایت شرکت پارس‌خودرو ذکر شده است، سیستم‌های ایمنی رنو ساندرو شامل کیسه‌‌ی هوای راننده، کیسه‌ی هوای سرنشین جلو به‌ همراه سوئیچ غیرفعال‌سازی آن، ترمز ضد قفل ABS به‌ همراه توزیع الکترونیکی ترمز و کمربند ایمنی سه‌نقطه‌ای برای سرنشین‌های عقب است. ضمن آنکه برای نصب صندلی‌ کودک نیز قلاب‌های ISOFIX در نظر گرفته شده است.

نسل اول رنو ساندرو در سال ۲۰۰۸ توسط موسسه‌ی Euro NCAP مورد آزمایش قرار گرفت و جزئیات نمر‌ه‌های کسب‌شده توسط خودروی مورد بحث در آزمایش‌های این موسسه به شرح زیر است:

  • محافظت از سرنشینان بزرگ‌سال: سه ستاره
  • محافظت از سرنشینان خردسال: چهار ستاره
  • محافظت از عابران پیاده: یک ستاره

 

نقاط قوت و ضعف رنو ساندرو

نقاط قوت رنو ساندرو:

فضای داخلی بزرگ: ساندرو یک هاچ بک کوچک است اما مهندسان رنو تا جایی که توانسته اند از کمترین فضا بیشترین استفاده را کرده اند در نتیجه سرنشینان عقب و جلو می توانند به راحتی بنشینند. این مسئله در قیاس با خودرویی همچون پژو ۲۰۶ بیشتر نمود پیدا می کند.

گیربکس هوشمند: گیربکس این خودرو با در نظر گرفتن قیمت،یکی از بهترین های بازار است.

عملکرد آن در سربالایی و سرپایینی هوشمندانه و کم نقص است. شاید حتی نسبت به خودروهای چند برابر قیمت خود نیز عملکرد بهتری داشته باشد.

نرم است: رنو ساندرو بر خلاف تصور هاچ بک های رایج یک خودرو با فنر بندی نرم است. تکان های خفیفی دارد و با قدرت از روی ناهمواری های آسفالت عبور می کند این مسئله در ایران با وجود جاده های ناهموار اهمیت زیادی دارد.

ترمز های قوی: ساندرو سیستم ترمز خوب و قابل اعتمادی دارد، در سطوح خیس و کم اصطکاک هم به خوبی خودرو را کنترل می کند.

ایمنی مناسب نسبت به قیمت: ساندرو همراه با تندر و ۲۰۶ تنها خودرویی است که در بازه زیر ۵۰ میلیون تومن از کانون ایمنی اروپا EuroNCAP موفق به دریافت سه ستاره ایمنی شده است.

 

نقاط ضعف رنو ساندرو:

کیفیت پایین کابین: کیفیت فضای داخلی رنو ساندرو بی کیفیت و فاقد جذابیت است، اجزای داخلی از پلاستیک خشک استفاده شده و طراحی داخلی نیز به همان اندازه بی هیجان ساده و بی روح است.

کمبود امکانات رفاهی: فقر امکانات رفاهی در این خودرو بیداد می کند، تنظیم برقی آینه ها نهایت وجود امکانات رفاهی در این خودرو است.

مصرف سوخت بالا: رنو ساندرو اتوماتیک خودروی کم مصرفی نیست. در جاده حدود ۸.۵ لیتر در هر صد کیلومتر و در شهر حدود ۱۱ لیتر در صد کیلومتر مصرف سوخت خواهد داشت. این اعداد برای یک خودرو با موتور ۱.۶ لیتر در سال ۲۰۱۷ اعداد کمی نیستند.

شتاب ضعیف: ساندرو اتوماتیک شتاب ضعیفی دارد، شتاب صد کیلومتر این خودرو در تهران کمتر از ۱۵ ثانیه نیست در نتیجه می توان گفت شتاب اولیه این خودرو نسبتا خوب نیست، اگر چه کشش در دورهای بالا مناسب است.

هندلینگ نه چندان دلچسب: توقع پیچیدن پر سرعت در پیچ ها را با این خودرو نداشته باشید.ساندرو فاصله زیادی با زمین دارد و نرمی کمک ها هم مزید بر علت شده است که هندلینگ ضعیف شود. این قضیه در رنو ساندرو استپ وی که ارتفاع بیشتری دارد شدید تر است.

کیفیت ساخت و خدمات پس از فروش

خودروی تندر ذهنیت خوبی  از محصولات کمپانی رنو در کشور به‌ وجود آورد؛ بر همین اساس عرضه‌ی رنو ساندرو به‌طور کلی بازخورد نسبتا مناسبی در پی داشت. عموم مردم نظر مثبتی در ارتباط با کیفیت رنو ساندرو دارند و این خودرو را به نمونه‌های چینی موجود در بازار ترجیح می‌دهند. به‌طور کلی، خریداران قیمت نسبتا بالای رنو ساندرو را اصلی‌ترین ایراد آن می‌دانند که باعث کاهش ارزش خرید آن نسبت به پژو ۲۰۶ و ۲۰۷ شده است.

 

رنو ساندرو؛ قیمت، اطلاعات فنی و هرآنچه باید بدانید

 

رنو ساندرو به‌طور معمول در ارزشیابی‌های ماهانه‌ی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران (ISQI) نیز با کسب چهار ستاره از پنج ستاره، در دسته‌ی خودروهای با برچسب قیمتی ۲۵ تا ۵۰ میلیون‌ تومانی، باکیفیت‌ترین خودروی تولید داخل انتخاب می‌شود. به همین دلیل اگر کیفیت خودرو جز اولویت‌های اصلی شما در خرید خودرو است، بدون شک ساندرو را در ابتدای لیست خود قرار دهید.

شرکت پارس‌خودرو رنو ساندرو را با گارانتی ۲۴ ماهه یا ۴۰ هزار کیلومتری (هرکدام که زودتر به اتمام برسد)، عرضه می‌کند.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید