معرفی ساندرو استپ وی و تفاوت آن با رنو ساندرو

دو خودوری رنو ساندرو و استپ‌وی به لحاظ فنی هیچ‌ تفاوتی با یکدیگر ندارند و پارس‌خودرو در نسخه‌ی کراس‌اوور از همان پیشرانه‌ی ۱۰۵ اسب بخاری خودروی تندر بهره برده است.

ستاره | سرویس خودرو – در دنیا «ساندرو» را با لوگوی «داچیا» می ­شناسند؛ داچیا نام یک شرکت خودروساز و از زیر مجموعه ها و همکاران شرکت رنوی فرانسه است که به عنوان برند ارزان قیمت و اقتصادی تحت مالکیت رنو قرار دارد.

همه چیز درباره ساندرو استپ وی و تفاوت آن با رنو ساندرو

 

رنو ساندرو

ساندرو استپ وی نیز تا کنون در قالب دو نسل به بازار ارائه شده که داچیا آنها را ساندرو یک (۲۰۰۷- ۲۰۱۲ در رومانی) و دو (۲۰۱۲- تاکنون) نام گذاری کرده است که البته مدل دوم را «فیس لیفت» هم می­ نامند. شاید جالب باشد که بدانید کلمبیا آخرین ساندرو نسل اول را در سال ۲۰۱۵ تولید کرد و اکنون به تولید نسل دوم این مدل می پردازد، به عبارت دیگر تولید ساندرو نسل اول در تمام نقاط جهان به جز ایران متوقف شده است.

این خودرو از لحاظ ظاهری نیز شباهت‌های زیادی با ساندروی هاچ‌بک دارد؛ اما ارتفاع نسبتا بلند این خودرو به همراه فضای بار بزرگ‌تر موجب می‌شود تا این خودرو در کلاس کراس‌اوورهای کوچک شهری قرار گیرد. رنو روی با بهره‌گیری از ضربه‌گیرهایی به رنگ مشکی روی قوس چرخ‌های استپ‌وی، به این خودرو ظاهری اسپرت‌تر و عضلانی‌تر بخشیده است، علاوه‌بر این نواری به رنگ کروم نیز در بخش تحتانی سپر نصب شده است که یکی از معدود وجه‌های تمایز بین استپ‌وی و ساندرو است.

 

همه چیز درباره ساندرو استپ وی و تفاوت آن با رنو ساندرو

 

طول و عرض استپ‌وی بسیار نزدیک به نمونه‌ی هاچ‌بک این خودرو است؛ اما ارتفاع آن حدود ۵۰ میلی‌متر از این خودرو بلندتر است. رنو دو باربند را نیز به‌صورت استاندارد روی سقف استپ‌وی نصب کرده است تا حس یک خودروی شاسی‌بلند را به بیننده منتقل کند. در نهایت درباره‌ی نمای داخلی استپ‌وی باید بگوییم که داخل کابین آن مشابه ساندرو است و از این حیث، تفاوتی بین دو خودرو مشاهده نمی‌شود.

 

مشخصات رنو ساندرو استپ‌وی – دستی رنو ساندرو استپ‌وی – اتوماتیک رنو ساندرو – دستی رنو ساندرو – اتوماتیک
حجم موتور (سی‌سی) ۱۵۹۸ ۱۵۹۸ ۱۵۹۸ ۱۵۹۸
تعداد سیلندر ۴ ۴ ۴ ۴
تعداد مجموع سوپاپ ۱۶ ۱۶ ۱۶ ۱۶
حداکثر قدرت خروجی ۱۰۵ ۱۰۵ ۱۰۵ ۱۰۵
حداکثر سرعت (کیلومتر بر ساعت) ۱۷۵ ۱۷۰ ۱۷۵ ۱۷۰
شتاب صفر تا صد (به ثانیه) ۱۰.۵ ۱۱.۵ ۱۰.۵ ۱۱.۵
نوع جعبه دنده ۵ سرعته دستی ۴ سرعته اتوماتیک ۵ سرعته دستی ۴ سرعته اتوماتیک
حجم باک (لیتر) ۵۰ ۵۰ ۵۰ ۵۰
مصرف سوخت سیکل ترکیبی (لیتر در ۱۰۰ کیلومتر) ۶.۷ ۸ ۶.۷ ۸.۳
طول (میلی‌متر) ۴۰۲۴ ۴۰۲۴ ۴۰۲۰ ۴۰۲۰
عرض (میلی‌متر) ۱۷۵۳ ۱۷۵۳ ۱۷۴۶ ۱۷۴۶
ارتفاع (میلی‌متر) ۱۵۸۴ ۱۵۸۴ ۱۵۳۴ ۱۵۳۴
وزن خالص (کیلوگرم) ۱۱۵۸ ۱۱۹۳ ۱۱۰۵ ۱۱۴۶
استاندارد آلایندگی یورو ۴ یورو ۴ یورو ۴ یورو ۴
تایر (اینچ) ۱۵ ۱۵ ۱۵ ۱۵

 

فضای کابین رنو ساندرو استپ وی

پس از گشودن درب خودرو هیچ تغییری نسبت به نسخه هاچ بک رنو ساندرو احساس نمی ­کنید. همه چیز همانطوریست که بود و شاید جالب باشد که بدانید کابین ساندرو استپ وی و ساندرو هاچ بک، در واقع با تندر ۹۰ فیس لیفت که در آینده نزدیک توسط ایران خودرو رونمایی می شود نیز مشابهت کامل دارد.

 

همه چیز درباره ساندرو استپ وی و تفاوت آن با رنو ساندرو

 

اما نکته جالب در این است که اگر تندر ۹۰ داشته اید و حال به داخل استپ وی بروید هرگز از ظاهر آراسته و در عین حال ساده­ ی آن شکایت نخواهید کرد. به هر حال قیمت آن با توجه به کیفیت کلی تا حدودی قابل دفاع به نظر می رسد.

 

همه چیز درباره ساندرو استپ وی و تفاوت آن با رنو ساندرو

 

اگرچه ساندرو و استپ وی بر اساس یک سوپر مینی طراحی شده اند، اما قبل از سواری تصور اینکه چقدر فضا برای راننده و سرنشین وجود دارد، سخت است.

 

قیمت و شرایط بازار رنو ساندرو استپ وی

شاید مهمترین نکته در محصولات رنو که در داخل تولید می­شوند نسبت قابل قبول بین قیمت و کیفیت آنهاست. با این حال افزایش قیمت ساندرو استپ وی در مقایسه با ساندرو معمولی توجیه منطقی چندانی ندارد.

قیمت تعیین شده برای ساندرو استپ وی دنده دستی حدود ۴۶ میلیون تومان و برای مدل اتوماتیک حدود ۵۳ میلیون تومان تعیین شده است و این در حالیست که بسیاری از مشتریان، عمده ضعف اصلی خانواده ساندرو و ال ۹۰ را ضعف در طراحی داخلی کابین و کمبود امکانات و آپشن های رفاهی می دانند.

با این وجود در شرایطی که عمده خودروهای زیر ۷۰ میلیون در بازار تبدیل به نمونه های بی کیفیت و یا چینی شده اند و حتی در چنین بازه قیمتی، شانس چندانی برای خرید خودرو های دست دوم شاخص هم وجود ندارد، شاید ساندرو استپ وی را می توان جذابترین و با کیفیت ترین خودرو غیر چینی معرفی کرد.

 

ایمنی رنو ساندرو استپ وی

از لحاظ ایمنی، خودروی نامبرده دارای دو کیسه هوای راننده و سرنشین است که با فامیل قدیمی خود، یعنی تندر ۹۰  فول آپشن مشابهت دارد. این خودرو از ترمز ABS به همراه EBD که تولید شرکت بوش است بهره می­ جوید.

گفتنی است که این نوع ترمز علاوه بر عدم سر خوردن در جاده از انحرافات جانبی نیز جلوگیری کرده و تسلط بیشتری در هنگام رانندگی برای راننده فراهم می آورد.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید