نگاهی به دریاچه سوان ارمنستان

دریاچه سوان در ۶۰ کیلومتری شمال شرقی ایروان قرار دارد. این دریاچه بزرگ‌ترین دریاچه آب شیرین قفقاز در بلندای ۱۹۱۶ متری سطح دریا واقع شده‌است.

ستاره | سرویس گردشگری – سوان که بزرگ‌ترین دریاچه‌ی قفقاز و از بزرگ‌ترین دریاچه‌های کوهستانی آب شیرین در جهان است در بلندای ۱۹۱۶ متری سطح دریا واقع شده است و یکی از مهم‌ترین مراکز گردشگری ارمنستان است. نام سوان از ریشه‌ی اورارتویی سیونا و به معنی «سرزمین دریاچه‌ها» گرفته شده‌است.

حدود ۳۶ جویبار به دریاچه سوان می‌ریزند و تنها رودخانه‌ای که از سوان سرچشمه می‌گیرد رود هِرازدان است. جنگل ملی ارمنستان، چشمه‌های آب‌معدنی دلیجان و صومعه کهن سوان در نزدیکی این دریاچه قرار دارند.دریاچه سوان معمولاً از رودخانه‌ها‌ی مختلفی که به آن می‌ریزند و چشمه‌هایی که در زیر دریاچه ‌می‌جوشند سیراب می‌شود اما تنها یک رودخانه از این دریاچه سرچشمه می‌گیرد که هزاردان نام دارد و در دریاچه ایروان واقع در جنوب شهر می‌ریزد و از این آب جهت آبیاری زمین‌های کشاورزی دشت آرارات استفاده می‌شود.

ارتفاع این دریاچه به ۲۰۰۰ متر از سطح دریا می‌رسد و مساحت ان ۹۴۰ کیلومترمربع است. طی ۳۰ سال گذشته سطح آب جزیره ۱۹ متر کاهش یافت که اگر این روند ادامه پیدا می‌کرد دریاچه خشک می‌شد اما با کمک ساخت تونل ارپا سوان آبِ آبنبار به دریاچه متصل شد و همه روزه شاهد افزایش سطح آب هستیم.

 

دریاچه سوان- فاصله دریاچه سوان تا ایروان- عکس دریاچه سوان

نمایی از دریاچه سوان در فصل بهار

 

راه های دسترسی به دریاچه سوان

  • با حمل‌ونقل عمومی: اتوبوس‌های تهران ایروان، به صورت مرتب از پایانه غرب حرکت می‌کنند. در داخل شهر ایروان هم از هرجایی که خواستید می‌توانید یک تاکسی به مقصد سوان کرایه کنید. ون‌های مخصوص جابجایی مسافر بین ایروان و دلیجان در پایانه ایروان در دسترس شما هستند. شما برای رفتن به سوان همچنین می‌توانید در تورهای یک روزه‌ای که از ایروان حرکت می‌کنند، ثبت‌نام کنید.
  • با خودروی شخصی: کافی است از خیابان خانجیان، یا کوریون به سمت شمال شرق برانید تا به خیابان هراتسی برسید. با ادامه دادن همین مسیر از شهر خارج می‌شود و پس از عبور از شهر هرازدان به سوان می‌رسید.

 

دریاچه سوان- فاصله دریاچه سوان تا ایروان- عکس دریاچه سوان

نمایی دور از دریاچه سوان در ارمنستان

 

پوشش گیاهی و جانوری دریاچه سوان

در سال ۱۹۷۸ پارک ملی سوان، با هدف محافظت از دریاچه، کوه ها و دشت های اطراف شکل گرفت.این منطقه از ارمنستان، دارای اکوسیتمی استراتژیک و با ارزش است و دولت ارمنستان تمام سعی خود را برای حفاظت از آن به کار گرفته.این روزها، ماهی گیری تنها با مجوز ممکن است، ۱۶۰۰ گونه گیاهی و ۳۳۰ گونه ی جانوری نیز، تحت نظارت محیط بان های منطقه اند.داخل دریاچه ماهی غزل آلا سوان، ماهی سفید، ماهی قرمز و … وجود دارد و حیواناتی مانند گرگ، شغال، سمور، روباه و پلنگ ارمنی نیز در دشت ها و کوهستان های این پارک ملی زندگی می کنند.

 

دریاچه سوان- فاصله دریاچه سوان تا ایروان- عکس دریاچه سوان

منظره‌ای دیدنی از دریاچه سوان

 

سواحل دریاچه سوان ارمنستان

ساحل های مجاور هتلها و اماکن تفریحی در دریاچه سوان، اکثرا مورد استفاد اختصاصی قرار می گیرند. البته بخش های متعددی از ساحل دریاچه نیز برای استفاده عموم باز است. یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین سواحل دریاچه سوان ارمنستان، ساحلی به طول دو و نیم کیلومتر است که از شمال تا شمال غرب این دریاچه کشیده شده و به شبه جزیره می رسد. چندین هتل و امکانات تفریحی کوچک و بزرگ در این محدوده در دسترس است.

این منطقه، محلی مناسب و دوست داشتنی برای شنا، جت اسکی کردن، موج سواری، آفتاب گرفتن، و قایق سواری است و همه این امکانات در ساحل دریاچه سوان فراهم شده است. علاوه بر اینها، چندین محوطه برای کمپینگ و پیک نیک در این منطقه طراحی شده است.در دریاچه سوان ارمنستان، چندین نوع ماهی از جمله قزل آلای مخصوص این دریاچه زندگی می کنند. دریاچه سوان، زیستگاه چند پرنده از جمله کاکایی ارمنی، قوی توندرا، غاز پیشانی‌سفید، اردک بلوطی غواص و… است.

 

دریاچه سوان- فاصله دریاچه سوان تا ایروان- عکس دریاچه سوان

شنا در دریاچه سوان ارمنستان

 

صومعه های دریاچه سوان ارمنستان

شبه جزیره ای در شمال غربی این دریاچه نزدیک شهر سوان صومعه تاریخی سوانوانک را در خود جای داده است. جالب آنکه این شبه جزیره تا پیش از پایین آمدن بیست متری سطح آب دریاچه سوان در دهه ۱۹۳۰ میلادی، یک جزیره بوده است! صومعه مهم دیگری که بر ساحل غربی دریاچه سوان ارمنستان ساخته شده است، هیرانوانک نام دارد. روستای ناتوراس و قبرستان معروف آن نیز در همسایگی این صومعه  قرار دارند.

 

دریاچه سوان- فاصله دریاچه سوان تا ایروان- عکس دریاچه سوان

نمای داخلی یکی از صومعه های نزدیک دریاچه سوان

 

امکانات و تسهیلات نزدیک دریاچه سوان

اقامتگاه‌های مختلفی در حوالی و نزدیکی سوان از مسافران پذیرایی می‌کنند. یکی از این هتل‌ها، هارسنگر است که روی تپه‌ای مشرف به سوان واقع شده و چشم‌انداز زیبایی به دریاچه دارد. این هتل تمامی امکانات رفاهی را دارد و علاوه بر آن تفریحاتی مانند اسب‌سواری، تنیس و سونا دارد. این هتل همچنین یک پارک آبی دارد که برای مسافرانش رایگان است.

به علاوه در محوطه دریاچه غذاخوری‌ها و کافه‌های متنوعی در دسترس شماست. فراموش نکنید که ماهی ایشخان را هم امتحان کنید.

 

دریاچه سوان- فاصله دریاچه سوان تا ایروان- عکس دریاچه سوان

امکانات رفاهی نزدیک به دریاچه سوان

 

پیشنهاد ستاره

به غیر از دیدن دریاچه سوان می‌توانید در همان حوالی به دیدن چشمه‌های آب‌معدنی دلیجان، زاخکازور، صومعه سوان و گوشاوانک نیز بروید. سفر خوبی داشته باشید.

 

منابع: ویکی پدیا، آفتاب تراول، کافه گردش و کارناوال
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید