دروپال چیست؟ (ویژگی های سیستم مدیریت محتوای دروپال)

دروپال (Drupal) یکی از سیستم های مدیریت محتوا (CMS) هایی می باشد که جهت مدیریت و طراحی وب سایت های اینترنتی راه اندازی شده است.

ستاره | سرویس تکنولوژی – ویژگی های سیستم مدیریت محتوای دروپال را در این مطلب برای شما به طور کامل توضیح داده ایم؛ همراه ما باشید.

 

دروپال چیست

دروپال یکی از ده‌ها سیستم مدیریت محتوا (CMS) متن بازی هست که برای انتشار و مدیریت محتوا در وب مورد استفاده قرار میگیرد. سیستم های مدیریت محتوای زیادی مانند وردپرس، جوملا، دات نت نیوک، تایپو۳ و … وجود دارند که برای استفاده برخی از آنها نیاز به پروانه بهره برداری دارید.

 

دروپال چیست

 

از دروپال برای مدیریت محتوای بیش از ۲/۳ درصد از کل صفحات وب استفاده شده است. تا آوریل ۲۰۱۷ جامعه دروپال از بیش از ۱/۳ میلیون کاربر، شامل ۱۰۶٬۶۵۰ کاربر فعال تشکیل شده و بیش از ۳۷٬۱۰۰ افزونه، ۲٬۴۴۵ قالب برای تغییر ظاهر و ۱٬۱۱۶ توزیع رایگان برای ایجاد یک سیستم مدیریت محتوای دروپالی پیچیده، برای آن ارائه شده است. از این سیستم مدیریت محتوا از وبلاگ‌های شخصی تا شرکت‌های تجاری، سیاسی و حتی دولت‌ها نیز استفاده شده است. وبگاه کاخ سفید بر روی دروپال نسخه ۷ اجرا می‌شود.

 

سیستم مدیریت محتوا ( CMS یا Content Management System ) چیست؟

سیستم مدیریت محتوا (CMS)، نرم افزاری است که به شما کمک می کند تا مطالب خود را خلق کنید، آنها را سازمان دهی و یا ویرایش کنید، برخی از آنها را حذف یا غیر فعال کنید و همینطور بسیاری از امکانات دیگر که در آینده توضیح بیشتری خواهم داد.

همچنین این مطالب می توانند شامل تصاویر، متون ، اسکریپت ها و یا هر چیز دیگری از این نوع باشند .

اگر شما قصد ایجاد وب سایتی را دارید که در آن حجم بسیار زیادی از اطلاعات بصورت روزانه ایجاد و ویرایش می شود (مانند یک خبرگزاری)، به طور حتم شما به یک سیستم مدیریت محتوا برای سایت خود نیازمندید.

با ذکر یک مثال مفهوم سیستم مدیریت محتوا را برایتان روشن تر می کنم. فرض کنید که شما اکنون ۲۰۰ کتاب در تخصص های مختلف دارید. حال به دنبال موضوع خاصی در بین این کتاب ها هستید. در مرحله ی اول شما نیاز دارید تا این کتب را در طبقه های کتابخانه ای دسته بندی کرده و طبقات را عنوان بندی کنید. هر کتاب بسته به نوع و محتوایش در طبقه ی مخصوص به خود قرار میگیرد. همچنین هر طبقه می تواند به چند بخش تقسیم شود و بدین شکل جستجوی کتاب ها آسان تر گردد. شما می توانید در کامپیوترتان نام و مشخصات هر کتاب و محل قرار گیری آن را وارد کنید و همانند یک کتابخانه ی مجهز ، در کمتر از چند دقیقه کتاب مورد نظر خود را در میان آن حجم از کتاب ها پیدا کنید. اما بدون چنین امکاناتی، آیا می توانید به راحتی در میان آن همه کتاب به اطلاعات خود دست پیدا کنید ؟

عملکرد سیستم مدیریت محتوا نیز همینطور است. شما مطالب خود را در آن ایجاد می کنید، آنها را در بخش ها و زیر شاخه های مختلف قرار می دهید و برای ویرایش، حذف، جستجو و سایر عملیات ممکن بر روی آنها، از امکانات گوناگون نرم افزار مدیریت محتوا کمک می گیرید.

 

ویژگی های دروپال چیست؟

  1.   ایجاد صفحات داینامیک با چند کلیک
  2.  سیستم مدیریت محتوای کاملا فارسی و انگلیسی
  3.   مدیریت مطالب و منو ها
  4.   مدیریت ماژول ها
  5.   مدیریت قالب ها و رنگبندی های قالب
  6.   قابلیت به روز رسانی به نسخه های جدید
  7.   مدیریت کاربران و نظرات کابران
  8.   طیف وسیع امکانات امنیتی
  9.   مدیریت تصاویر و ویدئو ها

و …

 

معایب دروپال چیست؟

یکی از معایت دروپال این است که انتشار دهنگان و توسعه دهندگان پوسته، ماژول و امکانات این سایت ساز، به اندزه CMS هایی مثل joomla یا WordPress وسیع نیستند. جهت نصب این سیستم می توانید این CMS را از سایت سازنده آن یه پشتیبانی رسمی فارسی آن دانلود کنید سپس می توانید آن را بر روی هاست و دامنه خود نصب نمایید.

 

سخن آخر :

بدون شک دروپال Drupal نیز یکی از بزرگترین و محبوبترین سیستم مدیریت محتوا ها در جهان می باشد، دروپال نیز یکی از CMS هایی می باشد که جهت مدیریت و طراحی وب سایت های اینترنتی راه اندازی شده است، یکی از مهم ترین دلایل استقبال کاربران از سایت ساز دروال متن باز بودن ( اپن سورس ) بودن آن می باشد، متن باز بودن به این معنی که به رایگان در دسترس کاربران قرار می گیرد سپس قادر خواهید بود تمام کد های نرم افزار را به صورت دستی ادیت کنید و آن را اختصاصی کنید و نیازی به پرداخت هزینه های سالانه و ماهانه ندارید، در نتیجه دروپال یک سایت ساز رایگان و متن باز می باشد. یکی از دلایل استفاده کاربران از سایت ساز دروپال سادگی این سایت ساز در عین حال امکانات متنوع آن که برای راه اندازی یک وب سایت حرفه ای مناسب می باشد است، در عین حال دروپال طیف امکانات امنیتی وسیعی را در اختیار مدیران سایت قرار می دهد که موجب می شود بدون ایجاد مشکلات امنیتی کاربران بتوانند از سایت استفاده کنند.

در نظر داشته باشید دروپال یک سایت ساز تحت php می باشد که جهت راه اندازی وب سایت های داینامیک کاربرد دارد. drupal یک CMS یا قالب سیستم مدیریت محتوا می باشد که ابزار برتر ، برای تلفیق فناوری Open source ،دیتابیس های ذخبره اطلاعات و ابزار های رمز نویسی صفحات وب چون HTML و CSS به شمار می رود، استفاده از این نرم افزار باعث می شود وب سایت از نظر فنی با سرعت تصاعدی بیشتری پیشرفت داشته باشد.

 

ما در مقاله فوق برای شما بصورت کامل به این سوال که دروپال چیست پاسخ دادیم، امیدواریم که مقاله بالا مفید واقع شود.

موفق باشید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید