ستاره | سرویس گیاهان و حیوانات – داشتن خیارهایی که خودتان کاشتهاید بسیار لذتبخش است و البته طعم متفاوتی نیز خواهد داشت. شما میتوانید بهراحتی بوتههای خیار را در خانه و آپارتمان محل زندگی خود پرورش دهید و از داشتن خیارهایی سالم و تازه در هر زمان که خواستید لذت ببرید. ما در ستاره شمارا با روش کاشت خیار در گلدان و شرایط نگهداری آن آشنا میکنیم.
مراحل کاشت خیار در گلدان
۱. برای شروع کار لازم است شما از فروشگاههای گل و گیاه بذر خیار گلدانی را خریداری کنید. گونهای از خیار را انتخاب کنید که ارتفاع آن کوتاه باشد و نیاز به فضای زیادی نداشته باشد چراکه برخی از انواع خیار تا ارتفاع چند متری نیز خواهند رسید.
۲. گلدان موردنظر را انتخاب کنید. گلدان مناسب برای کاشت خیار، گلدانی است که قطر و ارتفاع آن حداقل ۳۰ سانتیمتر باشد. گلدانی به این سایز، برای ۵ تا ۶ بذر مناسب است.
۳. گلدان را با مخلوطی از خاک، کمپوست و مقداری پرلت پرکنید. مطمئن باشید که ته گلدان سوراخی برای زهکش داشته باشد. برای اینکه سوراخ با خاک بسته نشود روی آن را با سنگریزه بپوشانید.
۴. حال زمان کاشت بذرهاست. بذرها را در عمق ۱تا ۲ سانتیمتری خاک بکارید. فاصله بین بذرها حداقل باید ۲ سانتیمتر باشد تا فضای کافی برای رشد بوتههای خیار فراهم گردد. توجه داشته باشید که باید بذرها را به پهلو در خاک بکارید.
۵. بعد از کاشت بذرها خاک را در چند مرحله بهطور کامل آبیاری کنید به حدی که آب از ته گلدان خارج شود. دقت کنید سطح خاک غرقابی نشود.
۶. برای رشد بهتر و جوانهزنی بذر خیار باید گلدان را به مدت ۶ ساعت در نور مستقیم آفتاب قرار دهید.
۷. بعد از ۳ تا ۴ روز بذرهای خیار شروع به جوانهزنی میکند. تا زمانی که ارتفاع جوانهها به ۷ سانتیمتر برسد صبر کنید. حال دو جوانه خیار که قویتر از بقیه هستند را انتخاب کنید و بقیه را بهآرامی از خاک بیرون بکشید. حال دو شانس برای داشتن بوتههای قوی و پر میوه خواهید داشت.
۸. صبر کنید تا گیاه رشد طبیعی خود را داشته باشد. در این مدت توجه به آبیاری منظم و نور کافی برای رشد بوتههای جوان خیار ضروری است.
۹. وقتی ارتفاع بوته خیار شما به حدود ۲۵ سانتیمتر رسید بار دیگر باید گیاه ضعیفتر را حذف کنید.
۱۰. پسازاین بوته خیار بهطور متوسط روزی ۲ سانتیمتر رشد میکند. از همین رو لازم است تا قیمی در کنار بوته خیار خود قرار دهید و بوته را با نخ قیم ببندید. استفاده از یک چوب صاف بلند و باریک بهعنوان قیم مناسب است.
۱۱. برای بستن نخ قیم به گیاه لازم است بوتههای خیار را در جهت عکس عقربههای ساعت دور نخ بپیچید و به سمت بالا هدایت کنید .
۱۲. زمانی که بوته به ارتفاع ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتری رسید، شاخههای فرعی آن را بهتدریج حذف کنید با این کار به گیاه اجازه میدهید که تمام انرژی تولیدی توسط گیاه صرف تولید گل برای تشکیل میوه شود .
۱۳. ۵۰ تا ۷۰ روز بعد از کاشت خیار در گلدان، میوهها آماده برداشت میشوند، میوهها را با قیچی باغبانی و یا یک چاقوی تیز و تمیز از ساقه جدا کنید.
میتوانید برای اطمینان بیشتر از زمان برداشت برچسب روی بسته بذر را مطالعه کنید. لازم است بدانید هرچقدر خیار بیشتری برداشت کنید، گیاهتان میوههای جدید بیشتری میدهد و محصول زیادتری دارید! دقت کنید میوههای بیمار و آسیبدیده را بهسرعت از گیاه جدا کنید تا انرژی گیاه را هدر ندهند.
شرایط محیطی نگهداری و کاشت خیار در گلدان
نور: خیار به نور فراوان نیاز دارد پس گلدان خود را در پرنورترین قسمت خانه قرار دهید.
آبیاری: نیاز آبی خیار بالا است بهویژه زمانی که گیاه به مرحله گلدهی و تولید میوه میرسد لازم است هرروز آبیاری صورت گیرد.
دما: بوتههای خیار بهترین رشد را در دمای ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد خواهند داشت.
کاشت خیار در گلدان و پرورش آن در آپارتمان بهراحتی امکانپذیر است و با رعایت همین نکات ساده میتوانید برداشت خوبی داشته باشید. شما میتوانید سؤالات خود درزمینه پرورش خیار و سایر سبزیها خانگی با ما در میان بگزارید و پاسخ آن را از کارشناسان کشاورزی سایت دریافت کنید.
بدون نام
باسلام وتشکر..بوته های من گلدهی تلقیحی خوبی داشتن.ولی محصول درهمان ابتدا زرد وکوچک وغیب ..چندتایی خیار داشتم که پژمردن .دمای بالا ونور طولانی مدت پشت بام میتونه عاملش باشه .خاک مقوی وعتلی ورسیدگی منظم بود ..حالا هم نشاهای جدیدم سریع پژمرده وخشک میشن .چه مستقیم چه نشا دوام تو گرما ونور طولانی رو ندارن .سر کدو هندوانه خربزه هم همین بلا اومد .قارچ وباکتری وضعف خاک نداشتم ..