راهنمای خرید دامنه؛ چگونه دامنه سایت خود را انتخاب و خریداری کنیم؟

مطالعه راهنمای خرید دامنه (دامین) می‌تواند به شما کمک کند تا بدون مشکل بتوانید یک نام دامنه مناسب را برای کسب و کارتان انتخاب کرده و آن را به ثبت برسانید.

راهنمای خرید دامنه

ستاره | سرویس تکنولوژی – انتخاب نام دامنه مناسب در شناخته شدن کسب‌وکار مربوط به وب‌سایت مد نظر بسیار موثر است. در این مقاله، ابتدا تعریفی از دامنه ارائه کرده و در ادامه به راهنمای خرید دامنه می‌پردازیم، سپس راه‌کارهایی به منظور انتخاب نام دامنه مناسب ارائه می‌کنیم و در نهایت فرآیند ثبت و خرید دامنه و همچنین برخی قیمت‌های رایج برای پسوندهای محبوب در نام‌های دامنه را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

چگونه یک نام دامنۀ مناسب برای وب‌سایت خود انتخاب و آن را خریداری کنیم؟

 

Domain یا دامنه چیست؟

در واقع، یک Domain یا «دامنه» نامی منحصربه‌فرد است که به منظور تعریف و شناسایی وب‌سایت مورد نظر مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور ساده می‌توان گفت که نام دامنه متنی است که توسط کاربر در داخل مرورگر نوشته می‌شود تا بدین طریق وب‌سایت مربوطه برای وی بارگذاری شود. به طور کلی، تمامی کسب‌وکارهای آنلاین دارای وب‌سایت بوده و از طریق نام دامنه امکان دسترسی کاربران و مشتریان خود به وب‌سایت و همچنین تعامل با ایشان را فراهم می‌آورند. یک نام دامنه می‌تواند متشکل از کاراکترها، اعداد و خط تیره باشد. به طور کلی، این نام از سه بخش تشکیل شده است که عبارتند از:

 

بخش اول

که شامل عبارت www است و این پیام را به سرور می‌دهد که فایل HTML مربوطه از وب‌سایت را برای کاربر بارگذاری کند.

 

بخش دوم

نام دامنه را شامل می‌شود و عبارت است از کاراکترهایی که به عنوان نام دامنه برای وب‌سایت مورد نظر انتخاب شده‌اند.

 

بخش سوم

تحت عنوان Top Level Domain یا به اختصار TLD شناخته شده و پس از علامت Dot یا «نقطه» می‌آید که بیانگر حوزۀ فعالیت وب‌سایت و اهداف آن بوده و انواع مختلفی را شامل می‌شود. در ادامه، به تشریح انواع پسوندهای مربوط به نام دامنه و کاربرد هر یک می‌پردازیم.

 

انواع پسوندهای رایج در انتخاب نام دامنه‌ها

همان‌طور که اشاره شد، دامنه‌ها انواع مختلفی دارند که هر یک به منظور خاصی مورد استفاده قرار گرفته و بیانگر حوزه فعالیت وب‌سایت مد نظر هستند. برخی از انواع پسوندها عبارتند از:

 

۱. پسوند com

این نوع پسوند مخفف عبارت Commercial به معنای «تجاری» بوده و برای وب‌سایت‌هایی با اهداف تجاری از جمله خرید و فروش، معرفی محصولات، خدمات و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال امروزه بسیاری از سایت‌های همه‌منظوره نیز از پسوند com در نام دامنه خود استفاده می‌کنند.

 

۲. پسوند gov

مخفف Government به معنای «دولت» بوده و برای نام‌گذاری وب‌سایت‌های دولتی و حکومتی مربوط به کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

۳. پسوند ir

این دامنه مخفف Iran بوده و برای دامنه‌هایی ملی مورد استفاده قرار می‌گیرد که محدود به کشور ایران هستند. به طور کلی، دامنه‌هایی که به صورت دو حرفی دیده می‌شوند معمولاً مخفف نام کشوری بوده و پسوندی برای وب‌سایت‌های ملی هستند.

 

۴. پسوند net

این پسوند مخفف Network به معنای «شبکه» بوده و در دامنه‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که مربوط به شبکه‌هایی مانند شبکه‌های اطلاع‌رسانی، شرکت‌های اینترنتی و سایر موارد مشابه است.

 

۵. پسوند org

مخفف Organization به معنای «سازمان» بوده و به عنوان پسوند دامنه‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که مربوط به مؤسسات و سازمان‌های غیرانتفاعی اند و اغلب فعالیت غیرتجاری یا حتی تجاری دارند.

 

۶. پسوند info

مخفف Information به معنای «اطلاعات» بوده و برای وب‌سایت‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که رسالت اطلاع‌رسانی در زمینه‌های مختلفی همچون علوم، معرفی محصولات، معرفی خدمات و غیره را بر عهده دارند.

 

۷. پسوند biz

مخفف Business به معنای «تجارت» بوده و به طور خاص برای نام‌گذاری وب‌سایت‌های شغلی و تجاری به ویژه خدمات مربوط به تجارت الکترونیک و غیره ایجاد شده‌اند.

 

۸. پسوند edu

مخفف Education به معنای «آموزش» بوده و معمولاً برای نام‌گذاری وب‌سایت‌های مربوط به سازمان‌ها، مجتمع‌های آموزشی و دانشگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

چگونه یک نام دامنۀ مناسب برای وب‌سایت خود انتخاب و آن را خریداری کنیم؟

 

ویژگی‌ های یک دامنه مناسب

در این بخش به تشریح برخی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی می‌پردازیم که یک نام دامنه مناسب از آن برخوردار است.

 

۱. نامی منحصربه‌فرد باشد

نام دامنه‌ای که برای یک وب‌سایت انتخاب می‌شود باید منحصربه‌فرد بوده و وب‌سایتی دیگر با این نام به ثبت نرسیده باشد. به عبارت بهتر، نمی‌توان نامی برای وب‌سایت خود انتخاب کنید که پیش از این به وب‌سایت دیگری اختصاص یافته یا مشابه نام آن باشد.

 

۲. ساده و خوانا باشد

نام دامنه مورد نظر باید خوانا و روان باشد. همچنین در صورت امکان از به‌کارگیری اعداد یا مواردی همچون کاراکترهای مربوط به زبان ملی، کاراکتر فاصله و خط زیر در نام دامنه خودداری کنید. علاوه بر این، توصیه می‌کنیم که از انتخاب نام‌هایی متشکل از دو یا چند حرف مشابه متوالی اجتناب کنید.

 

۳. کوتاه باشد

همان‌طور که می‌دانید، خواندن، تایپ کردن و به خاطر سپردن نام‌های کوتاه آسان‌تر است، بنابراین توصیه می‌شود تا حد امکان از نام‌هایی کوتاه برای نام‌گذاری دامنه خود استفاده کنید.

 

۴. متناسب با کسب‌وکار مربوطه باشد

انتخاب نامی متناسب با کسب‌وکار مد نظر باعث می‌شود تا کاربران به سادگی به وب‌سایت مربوطه دسترسی داشته و همچنین نام دامنه مذکور را به خاطر بسپارند.

 

۵. حاوی کلمات کلیدی مربوط به کسب‌وکار مربوطه باشد

استفاده از کلمات کلیدی در انتخاب نام دامنه از نظر SEO برای وب‌سایت مناسب بوده و منجر به افزایش رتبه سایت، تسهیل دستیابی کاربران و نمایش بهتر وب‌سایت مد نظر در نتایج جستجو خواهد شد. همچنین استفاده از کلمات کلیدی متناسب با کسب‌وکار مربوط به وب‌سایت نیز در به خاطر سپردن نام دامنه بسیار مؤثر است.

 

۶. ترجیحا com. داشته باشد

امروزه پسوند com. محبوب‌ترین پسوند برای نام دامنه در میان کاربران بوده و موجب شناخته شدن برند وب‌سایت مربوطه در میان افراد می‌شود. به علاوه، استفاده از پسوند com. در نام دامنه منجر به افزایش دسترس‌پذیری وب‌سایت از سوی کاربران خواهد شد.

نکته: پسوند ir. مربوط به نام دامنه انتخابی باید به نام مالک وب‌سایت ثبت شود.

 

۷. تحت پیگرد قانون کپی‌رایت نباشد

در این مورد پیش از ثبت نام دامنه باید آن را در اینترنت جستجو کنید تا مطمئن شوید که نام دامنه انتخاب‌شده مشابه نام وب‌سایت مربوط به برند دیگری نباشد چرا که در غیر این صورت با مشکلات قانونی مواجه شده و احتمالاً متحمل ضررهای مالی خواهید شد!

 

راهنمای خرید نام دامنه و ثبت آن

تفاوت بین دامنه و هاست

پیش از ورود به بحث ثبت نام دامنه جدید نیاز است که تفاوت مابین دامنه و سرویس هاستینگ وب را مورد بررسی قرار دهیم. در واقع، دامنه آدرسی است که کاربران از طریق آن به وب‌سایت مورد نظر دسترسی می‌یابند و از سوی دیگر وب‌هاست سرویسی است که امکان بارگذاری وب‌سایت مذکور را از طریق مرورگر فراهم می‌آورد. راهنمای خرید هاست حاوی اطلاعات جامعی درباره این سرویس‌ها است.

 

استفاده از وبسایت‌های مربوطه

حال به منظور ثبت و خریداری نام دامنۀ مورد نظر خود می‌توانید از طریق وب‌سایت‌های مختلفی استفاده کنید. در واقع، از طریق چنین وب‌سایت‌هایی می‌توانید ابتدا منحصربه‌فرد بودن نام دامنه انتخابی خود را بررسی کنید. همچنین برخی وب‌سایت‌ها نیز یکسری نام دامنه دیگر ارائه می‌دهند که در صورت تمایل می‌توانید از میان نام‌های پیشنهادی نام مناسب برای وب‌سایت خود انتخاب کنید.

 

ثبت اکانت کاربری

در ادامه، نیاز به ساخت یک اکانت کاربری در وب‌سایت مذکور دارید که این امر معمولاً با وارد کردن ایمیل و پسورد مورد نظر انجام می‌گیرد. در این مرحله می‌توانید با پرداخت هزینه دامنه انتخابی، نام آن را به نام خود ثبت کنید.

 

آشنایی با قیمت دامنه‌های مختلف

هر یک از دامنه‌های انتخابی بسته به پسوند نام دامنه و همچنین مدت اعتبار آن دارای قیمت‌های مختلفی هستند. از میان آن‌ها پسوند com. به عنوان محبوب‌ترین پسوند انتخابی برای نام دامنه، معمولاً قیمتی در حدود ۱۴۲ هزار تومان در سال دارا است. به علاوه، برخی سرویس‌های ثبت دامنه نیز امکان تمدید یا انتقال آن را برای مالک وب‌سایت فراهم می‌کنند که در این صورت نیز هزینه‌ای معادل هزینه ثبت دامنه از ایشان دریافت خواهند کرد. به علاوه اینکه هزینه ثبت دامنه‌های com. به مدت دو سال نیز در حدود ۲۸۰ هزار تومان است. همچنین هزینۀه ثبت دامنه‌های ir. نیز در حدود ۹ هزار تومان خواهد بود.

 

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی انواع پسوندهای رایج برای نام دامنه پرداخته و راهکارهایی برای انتخاب نام دامنه متناسب با کسب‌وکار مورد نظر ارائه کردیم و دیدیم که انتخاب نامی مناسب تا حدودی در شناخته شدن کسب‌وکار مورد نظر، جذب کاربران و افزایش رتبه سایت در نتایج جست‌وجوی گوگل مؤثر است. در نهایت، به طور کلی فرآیند ثبت و خرید دامنه را تشریح کرده و  به بررسی قیمت پسوندهای com. و ir. در نام‌های دامنه پرداختیم. فراموش نکنید که پیش از انتخاب باید با چگونگی طراحی و ساخت سایت آشنا باشید تا بتوانید به صورت اصولی راه‌اندازی سایت را پیش ببرید. در پایان، شما می‌توانید نظرات، دیدگاه‌ها و سوالاتتان را در خصوص ثبت دامنه با ما و دیگر مخاطبان ستاره درمیان بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید