حسادت زنانه چه دلایلی دارد و چگونه درمانش کنیم؟

حسادت زنانه معمولا اختیاری نیست و زمینه و اشکال آن متفاوت است. حسادت ممکن است باعث اختلاف زوجین با یکدیگر شود ولی درمان آن امکان‌پذیر است.

حسادت زنانه

ستاره | سرویس روانشناسی – تحول اجتماعی متفاوت زنان و مردان از دوران کودکی موجب می‌شود آنان رفتارهایی را بیاموزند که به نقش جنسیتی آنها مربوط می‌شود. گاهی نیز رفتار یکسانی از جانب هردو گروه زنان و مردان نام و قضاوت متفاوتی به خود می‌گیرد. حسادت زنانه نیز یک رفتار آموخته شده است که مشابه آن در مردان به غیرت تعبیر می‌شود. در این مقاله به موضوع حسادت زنان نسبت به رفتار همسرشان با زنان دیگر بیشتر پرداخته‌ایم.

 

حسادت زنانه

حسادت‌های زنانه از یک سری رفتارهای بد آموخته شده نشات می‌گیرد که گاهی بر عملکرد خانوادگی، تحصیلی و شغلی فرد نیز تاثیر می‌گذارد. در بعضی موارد زن‌ها به مردان نیز به خاطر آزادی‌هایشان ممکن است حسادت کنند.

برخی از مردان به رفتار همسران خود نسبت به افراد جنس مخالف در روابط اجتماعی، حساسیت‌هایی نشان می‌دهند که آن را غیرت می‌دانند و از همسر خود می‌خواهند که با جنس مخالف خود با متانت برخورد کنند. این رفتار، در زنان حسادت‌ زنانه نامگذاری شده است. این حس که در زن‌ها وجود دارد، معمولا اختیاری نیست و زمینه و اشکال آن متفاوت است. این حساسیت‌ها اغلب باعث اختلاف آنها با همسرشان شده ولی گاهی ممکن است جنبه مثبت آن باعث پیشرفت زندگی زناشویی شود.

 

دلایل حسادت زنانه

  • برخی از زنان به دلیل اینکه نیاز به توجه، حمایت و محبت بیشتری از همسرخود دارند، اگر احساس کنند که همسر آنها به چیزی علاقه دارد اما در توان آنها نیست و همسر آنها به جنس مخالف خود توجه نشان می‌دهد، تحمل این موضوع برایشان سخت و دشوار شده و حسادت آنها برانگیخته می‌شود.
  • بخشی از این حساسیت‌ها برمی‌گردد به خود آن فرد که چه تصوراتی از خودش دارد. یعنی فرد احساس می‌کند شاید دیگر آن شرایط فیزیکی و یا جذابیت را برای همسرش ندارد.
  • در برخی موارد در زنان این رفتار به وسواس فکری تبدیل می‌شود و مدام نگران هستند که همسرشان به آنها خیانت و یا بی‌وفایی کرده و با جنس مخالف ارتباط برقرار ‌کند. متاسفانه آمار و یا اخباری که ناشی از ارتباطات بین مردان و زنان و یا خیانت‌های زناشویی است باعث می‌شود که این حساسیت بیشتر شود.
  • ریشه برخی از این حساسیت‌ها به نوع رابطه بین زوجین برمی‌گردد که رابطه آنها مبتنی بر عشق و صمیمیت نبوده و زوجین به هم اعتماد ندارند. بخصوص اگر هم در گذشته سوابق منفی در پرونده آنها باشد؛ این حس حسادت در آنها بیشتر تقویت می‌شود.
  • متاسفانه برخی از زوجین قبل از ازدواج روابط بی‌قاعده‌ای که با جنس مخالف در گذشته را داشته‌‍‌اند، برای همدیگر بازگو می‌کنند که این مسئله باعث می‌شود، اعتماد آنها نسبت به یکدیگر سلب شود.

 

حسادت زنانه ، درمان حسادت ، دلایل حسادت زنانه

 

چگونه مردها باعث حسادت در زنان می‌شوند؟

  • برخی از مردان در روابط خود با همسرشان، از اعماق درون، احساس عدم امنیت می‌کنند. تصور مردها بر این است که هر چقدر همسرشان نسبت به اعمال و رفتار وی حسودی کنند، نزد وی، جذّاب‌تر و خواستنی تر جلوه می‌کنند.
  • در صورتی که از ابتدا نیز یک عدم اطمینان خفته در زندگی آنها باشد و در این بین مرد به زنی دیگر توجه یا نگاه کند، آن وقت است که این حس خفته در زن نیز بیدار و مشکلات خطرسازی را به دنبال دارد.
  • خیلی از مردها بدون منظور این کار را می‌کنند. آنها با زنان دیگر اطراف خود لاس زده و جلب توجه می‌کنند. این مرد در نظر دیگران تنها یک مرد چشم چران و هوس ران است. آنان از این کار نیت خاصی ندارند و همسرانشان می‌توانند با روشی زنانه و اقتدار خود اوضاع را دوباره تحت اختیار بگیریند.
  • در خیلی از موارد ریشه اصلی این رفتارها، این است که این مردها از مشکل کمبود توجه رنج می‌برند. آنها از درون قصد اذیت کردن همسرشان را ندارند. در این بین زن به شدت عصبی شده و حسادت زنانه او برانگیخته می‌شود، اگر زندگی خود را دوست داشته باشد، به مرد خود توجه بیشتری کرده و روابط زندگی را مستحکم‌تر می‌کند، در غیر این صورت، مطمئنا تنها نظاره کرده و منتظر متلاشی شدن رابطه خود می‌شود.

 

راهکارهایی برای درمان حسادت زنانه

۱- اعتماد به نفس‌تان را تقویت كنید

یكی از مهم‌ترین قدم‌ها برای دور شدن از حس حسادت این است كه اعتماد به‌نفس‌تان را تقویت كنید. پس هر كاری كه از دست‌تان برمی‌آید، انجام دهید تا اعتماد به نفس‌تان به تدریج بیشتر و بیشتر شود. وقتی نسبت به خودتان اعتماد به نفس كافی ندارید، توانایی و امكانات‌تان را دست‌كم می‌گیرید و به دیگران حسادت می‌كنید. در صورت نیاز مشورت با روانشناس را از یاد نبرید.

۲- توانایی‌های‌تان را بشناسید

در گام بعدی خودتان را از گذشته بیشتر دوست داشته باشید و به وجودتان بها دهید. حسادت در افرادی بیشتر ایجاد می‌شود كه به جای پرورش توانایی‌های خود، مدام زندگی دیگران را جست‌وجو می‌كنند تا ببینند زندگی آنها چه نتایجی داشته است. اگرخودتان را فردی توانا بدانید، به دست‌یافته‌های دیگران حسادت نمی‌كنید.

۳- خوشبخت باشید

خوشبختی واژه‌ای است كه خیلی از ما برای داشتن آن به دیگران حسادت می‌كنیم اما باید یاد بگیریم بدون حسادت به دیگران هم می‌شود خوشبخت بود. خوشبخت بودن فرمول ساده‌ای دارد. اگر از داشته‌ها و چیزهایی كه در زندگی به دست می‌آورید، لذت ببرید، شما هم خوشبخت می‌شوید. پس همین حالا یک قلم و كاغذ ‌بردارید و خوشبختی‌های كوچک و بزرگ‌تان را یادداشت كنید؛ هر روز به آنها نگاه كنید و در ذهن‌تان تكرار كنید:«بی‌نیاز از حسادت به دیگران، خوشبختم.»

۴- خود را با دیگران مقایسه نکنید

تحت هیچ شرایطی خودتان را با دیگران مقایسه نكنید چون این كاربه حسادت شما دامن می‌زند. نسبت به ارزش‌های واقعی خودتان آگاهی داشته باشید. جایگاه و شرایط اجتماعی‌تان را بپذیرید و به آنچه در زندگی دارید، افتخار كنید. در این‌ صورت حسادت وجودتان كم‌كم خاموش می‌شود و دیگران به زندگی شما غبطه می‌خورند. با واقعیت كنار بیایید و به خاطر برخی از كمبودها، اعتماد به نفس‌تان را از دست ندهید و اهداف‌تان را نبازید. قبول كنید كه این كاستی‌ها انگیزه خوبی برای تلاش و پشتكار هستند و نباید به خاطرشان به دیگران حسادت كنید.

۵- ایده‌آل‌هایتان را بازنگری کنید

افكار كلیشه‌ای و تبلیغات جامعه را از ذهن‌تان دور كنید و براساس واقعیت‌های موجود اهداف تازه‌ای را برای خودتان انتخاب كنید كه با توجه به توانایی‌های‌تان، دور از دسترس نباشند.

۶- به روانشناس مراجعه کنید

تصورات منفی که زن نسبت به همسرش دارد، حسادت زنانه را در درون خود تقویت کرده و اگر به حد افراطی آن برسد؛ به سوءظن و بدبینی تبدیل می‌شود که ریشه آن اختلالات روانی است که باید درمان شود. بعضی از زوجین هم باید زوج درمانی داشته و رابطه زناشویی خود را از نو بسازند تا یک رابطه خوب و کامل داشته باشند.

۷- شكرگزار باشید

قدر نعمت‌ها و داشته‌های‌تان را بدانید و همیشه شكرگزار باشید. اگر در زندگی چیزی را به دست نیاورده‌اید شاید به اندازه كافی كوشش نكرده‌اید و شاید باید مسیر دیگری را در پیش بگیرید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید