راهنمای خرید تبلت بر اساس پارامترهای اساسی

راهنمای خرید تبلت برای آن دسته از کاربرانی که در پی یافتن یک تبلت مناسب می‌گردند یا قصد تعویض تبلت قدیمی خود با نمونه‌ای جدید و کارامد را دارند، بحثی کاملا ضروری به نظر می‌رسد. به همین دلیل در مطلب پیش رو در مورد راهنمای خرید تبلت بحث خواهیم کرد. موضوعی که می‌تواند برخی کاربران را در امر خرید یک تبلت جدید یاری کند.

راهنمای خرید تبلت

ستاره | سرویس تکنولوژی – در بحث راهنمای خرید تبلت باید نکات مختلفی را مد نظر قرار داد. نکاتی که در ادامه‌ی این مطلب به مهم‌ترین آنها اشاره خواهیم نمود. اگرچه بسیاری از وظایفی که تبلت‌ها بر عهده دارند توسط تلفن‌های هوشمند نیز به همان ترتیب قابل انجام است، اما هنوز هم بسیاری از کاربران دلایل فراوانی برای خرید یک تبلت دارند.

راهنمای خرید تبلت

 

در واقع نخستین نکته‌ای که در بحث راهنمای خرید تبلت باید به آن توجه داشت همین بررسی دلایل اصلی خرید یک تبلت توسط کاربران مختلف است. چرا که با بررسی این دلایل شما می‌توانید میزان انتظارات و نوع کارایی تبلت خود را تعیین نمایید. به طور مثال آیا قصد دارید تبلت جدیدتان را جایگزین لپ‌تاپ خود کنید و آن را با خود به هر جا که می‌روید ببرید؟ یا این که تنها به ابزاری بزرگ‌تر از تلفن همراه خود نیاز دارید تا هنگام حضور در منزل و در زمان‌های متفرقه توسط نمایشگر بزرگ و با کیفیت آن تجربه‌ی بهتر و کامل‌تری را از ملاقات با شبکه‌های اجتماعی، فضای وب یا بازی‌های ساده و سرگرم کننده‌‌ی موبایل در اختیار داشته باشید؟

به این ترتیب شما گام نخست در تصمیم‌گیری را برداشته‌اید. به این معنی که با تعیین نوع کارایی تبلت خود و میزان انتظاراتی که از آن دارید، توانسته‌اید گستره‌ی انتخابی خود را روی نمونه‌های مناسب و کاربردی موجود در بازار محدود کنید. بنابراین در مرحله‌ی نخست این راهنما، حتما باید کم و کیف انتظارات شما از یک تبلت جدید به طور دقیق مشخص باشد. پس از آن می‌توانید سایر شاخص‌های مهم انتخاب را مد نظر قرار دهید و یک تبلت مناسب را برای خود برگزینید.

 

بحث راهنمای خرید تبلت

 

توجه به قیمت و برند سازنده در بحث راهنمای خرید تبلت

به طور کل قیمت، مدل یا شرکت سازنده‌ی یک تبلت در امر انتخاب نمونه‌ی مناسب، از اهمیت صد در صد برخوردار نیست. به عنوان مثال ممکن است یک تبلت ارزان قیمت از یک برند گمنام بتواند تمام انتظارات شما را بر آورده کند. یا آن که درست عکس این قضیه رخ دهد و شما در عین خرید تبلتی گران قیمت از یک برند شناخته شده رضایت خاطر چندانی از آن نداشته باشید. با این حال همواره شرکت‌هایی وجود دارند که رضایت نسبی مشتریان از محصولات آنها معمولا از حد معینی پایین‌تر نمی‌آید.

به عنوان مثال محصولات شرکت اپل اگرچه در عین برخورداری از هواداران فراوان همواره مخالفان مختلفی هم دارند، اما اکثر مخالفان شرکت اپل همواره بر این نکته متفق‌القول هستند که کیفیت محصولات این شرکت هرگز از حد معینی پایین‌تر نمی‌آید. بر این اساس در بحث راهنمای خرید تبلت باید به محصولات تولید شده توسط شرکت‌های خوش‌نام توجه ویژه‌ای داشت. به این معنی که باید مواردی نظیر نوع و کیفیت پشتیبانی شرکت‌های مذکور از محصولاتشان را مد نظر قرار داد.

به عنوان مثال در هنگام خرید تبلت از یک برند خاص باید به این نکته توجه داشته باشید که آیا برند یا شرکت مورد نظر شما، محصولات خود را به طور کامل و در طول یک بازه‌ی زمانی قابل قبول تحت پشتیبانی قرار خواهد داد یا این که میزان پشتیبانی آن از محصولات تولیدی‌شان تنها یک بازه‌ی زمانی خاص و کوتاه مدت را تحت پوشش قرار می‌دهد. به عنوان مثال باید این موضوع را مورد بررسی قرار دهید که شرکت مذکور به طور متوسط هر چند وقت یک‌بار نسخه‌های به روز رسان مختلف را برای رفع ایرادهای فنی و نرم افزاری تبلت تولیدی خود ارائه می‌کند. همچنین آیا این امر در طولانی مدت رخ می‌دهد یا تنها به چند ماه پس از آمدن تبلت مذکور به بازار محدود می‌شود؟

در کنار این موضوع باید قیمت تبلت انتخابی خود را نیز سبک و سنگین کنید تا از این نکته آگاه شوید که این قیمت با میزان انتظارات شما از تبلت مورد نظر و کیفیت و نوع پشتیبانی شرکت مربوطه از آن تبلت هم‌خوانی دارد یا خیر.

 

نکات مهم راهنمای خرید تبلت

 

توجه به مشخصات سخت افزاری

از جمله نکات مهمی که باید در بحث راهنمای خرید تبلت به آن توجه داشت، کیفیت سخت افزار به کار رفته در تبلت انتخابی شما است. موضوعی که با انتظارات شما از تبلت مورد نظر ارتباط مستقیم و تنگاتنگی برقرار می‌کند. به عنوان مثال اگر قصد اصلی شما از خرید تبلت جدید انجام یک بازی خاص است، باید این موضوع را مورد توجه قرار دهید که آیا مشخصات سخت افزاری آن تبلت برای اجرای روان و بی دردسر بازی مورد نظر شما کافی خواهد بود یا این که بهتر است به سراغ تبلتی با بهره‌مندی از مشخصات سخت افزاری بالاتر بروید.

در واقع اگر کاربرد اصلی یک تبلت برای شما در اجرای روان نرم افزارها، بازی‌ها و اپلیکیشن‌هایی خلاصه می‌شود که قدرت پردازشی بالایی را طلب می‌کند، بهتر است به سراغ تبلتی بروید که بتواند از عهده‌ی اجرای به دور از اشکال بازی یا اپلیکیشن مورد نظر شما بر بیاید.

به طور کل می‌توان ادعا کرد که کاربران تبلت‌های تولیدی شرکت اپل یا همان نسخه‌های مختلف آیپد دردسر فراوانی برای انتخاب گزینه‌ی مورد نظر خود در این زمینه نخواهند داشت. چرا که در تبلت‌های اختصاصی اپل شاهد تلفیق کامل توان نرم افزاری با توان سخت افزاری هستیم و اپلیکیشن‌ها یا بازی‌های طراحی شده برای این تبلت‌ها نیز بر اساس همین ویژگی مهم بهینه شده‌اند. از سوی دیگر تعداد گزینه‌های شرکت اپل در شاخه‌ی تبلت نیز به اندازه‌ای نیست که موجبات گیج شدن یا تردید کاربران را فراهم آورد. به همین دلیل انتخاب تبلت‌های اختصاصی اپل بر اساس مشخصات سخت افزاری آنها کار راحت‌تری از سایر گزینه‌های موجود در بازار برای کاربران خواهد بود.   

به بیان دقیق‌تر، علاقه‌مندان به تبلت‌های مبتنی بر سیستم عامل اندروید یا ویندوز باید دقت بیشتری در انتخاب خود به خرج دهند و مشخصات سخت افزاری این محصولات را به شکل دقیق‌تری مورد بررسی قرار دهند. به هر حال توجه به مشخصات سخت افزاری گزینه‌های موجود در بحث راهنمای خرید تبلت موضوع بسیار مهم و قابل اعتنایی است که باید آن را مد نظر قرار داد.

 

راهنمای خرید تبلت جدید

 

توجه به سیستم عامل در بحث راهنمای خرید تبلت      

همان گونه که در سطور پیشین این متن به آن اشاره شد، تبلت‌ها از سیستم عامل‌های مختلفی بهره می‌برند. موضوعی که موجب می‌شود کاربرد آنها در پاره‌ای اوقات با یکدیگر متفاوت باشد. برخی تبلت‌های چینی از سیستم عامل‌های مختص به خود، که گاه با سیستم عامل اندروید تلفیق شده است، استفاده می‌کنند. همچنین در تبلت‌های اختصاصی شرکت آمازون که اکثرا با نام کیندل شناخته می‌شوند نیز شاهد وجود سیستم عامل اختصاصی این شرکت هستیم. اما در حالت کلی می‌توان تبلت‌های موجود در بازار را به طور عمده بر اساس سه نوع سیستم عامل آی او اس، اندروید و ویندوز تقسیم‌بندی کرد. سیستم عامل‌هایی که هر کدام از آنها نقاط قوت و ضعف مختص به خود را دارند.

در سیستم عامل آی او اس همه چیز از پیش تعیین شده است و شما ابتکار عمل چندانی برای انتخاب اپلیکیشن‌های مد نظر خود نخواهید داشت. به این معنی که در صورت تمایل به انتقال فایل‌های مختلف تنها مجاز به استفاده از آیتونز هستید و در صورت نیاز به اپلیکیشن‌های مورد نیاز نیز حتما باید به اپ استور اختصاصی شرکت اپل مراجعه کنید. با این حال این محدودیت‌ها علاوه بر بالا بردن امنیت تبلت شما، موجب یکپارچه شدن هر چه بیشتر خصوصیات سخت افزاری و نرم افزاری تبلت‌های اپل با یکدیگر خواهد شد.

 

راهنمای خرید تبلت کاربردی

 

در سوی مقابل ابتکار عمل کاربران در کار با تبلت‌های مبتنی بر سیستم عامل اندروید بالاتر خواهد بود. چرا که علاوه بر امکان دریافت اپلیکیشن‌های مورد نظر از اپ استور اختصاصی این ابزارها یا همان گوگل پلی استور، می‌توان آنها را از منابع دیگری نیز به دست آورد و روی تبلت نصب کرد. از طرف دیگر خصلت مهم منبع باز بودن سیستم عامل اندروید موجب می‌شود تا کاربران با طیف وسیعی از بازی‌ها و اپلیکیشن‌های کاربردی رو به رو باشند.

در این میان آن دسته از کاربرانی که قصد دارند تبلت جدید خود را جایگزین لپ‌تاپ کنند بهتر است به سراغ تبلت‌های مبتنی بر سیستم عامل ویندوز بروند. چرا که امکان اجرای نرم افزارهایی نظیر آفیس یا فتوشاپ در این سیستم عامل برای کاربران مهیا است و دست آنها در این زمینه بازتر خواهد بود. از طرف دیگر تبلت‌های مبتنی بر سیستم عامل ویندوز معمولا تبلت‌های دو کاره بوده و به ابزارهای جانبی مختلفی نظیر صفحه کلید یا قلم مجهز هستند. موضوعی که موجب می‌شود جایگزین بهتری برای کامپیوترهای خانگی یا لپ‌تاپ‌ها باشند.

به طور کل آن چه در بحث راهنمای خرید تبلت می‌تواند مورد توجه قرار گیرد این است که تبلت‌های مبتنی بر سیستم عامل اندروید انتخاب مناسب‌تری برای کاربران ایرانی هستند. چرا که با توجه به برخی محدودیت‌هایی که کاربران ایرانی در تعامل با استور اختصاصی دو شرکت اپل و مایکروسافت با آن مواجه هستند، استفاده از اپلیکیشن‌های رایگان استور اختصاصی گوگل گزینه‌ی بهتری به نظر می‌رسد. با این حال هر کاربر می‌تواند بسته به نوع انتظارات و نیازهای خود نسبت به انتخاب تبلت مورد نظر اقدام کند.

 

راهنمای خرید تبلت کارامد

 

توجه به اندازه و کیفیت نمایشگر

از جمله موارد مهم دیگری که باید در بحث راهنمای خرید تبلت به آن توجه داشت اندازه نمایشگر تبلت انتخابی است. اگرچه هم‌اکنون تبلت‌هایی با اندازه نمایشگر کمتر از ۷ اینچ نیز در بازار یافت می‌شود، اما این روزها حداقل سایز مناسب نمایشگر برای کاربران تبلت‌ها به طور معمول بالای ۷ اینچ است.

در مجموع تبلت‌هایی که اندازه صفحه نمایش آنها مابین ۷ تا ۸ اینچ است، از قدرت حمل بالایی برخوردار هستند و استفاده از آنها برای کاربرانی با دست‌های کوچک راحت‌تر خواهد بود. ضمن آن که این تبلت‌ها را معمولا توسط یک دست نیز می‌توان مورد استفاده قرار داد.

از سوی دیگر هر چه اندازه نمایشگر یک تبلت کوچک‌تر باشد، قیمت آن نیز به همان نسبت کمتر است. بنابراین تبلت‌هایی با سایز صفحه نمایش ۷ تا ۸ اینچ معمولا انتخاب بهتری برای آن دسته از کاربرانی به شمار می‌روند که انتظارات چندان بالایی از تبلت مورد نظر خود ندارند و به دنبال محصولی نسبتا ارزان‌ قیمت برای انجام کارهای معمولی و روزانه‌ی خود می‌گردند.

اگرچه تا همین چند سال قبل تبلت‌هایی با اندازه صفحه نمایش کوچک‌تر از ۸ اینچ بسیار فراوان بودند، اما این تبلت‌ها در حال حاضر جای خود را به مدل‌های ۱۰ اینچی داده‌اند. در واقع اکنون تبلت‌های ۱۰ اینچی موجود در بازار پر مخاطب‌ترین نمونه از تبلت‌ها به شمار می‌روند و در عین حال طیف قابل توجهی از محصولات حاضر در بازار را هم به خود اختصاص داده‌اند.

این دسته از تبلت‌ها معمولا از کیفیت تصویر یا رزولوشن بالاتری نسبت به تبلت‌های کوچک‌تر بهره می‌برند و این موضوع مهم دیگری است که در بحث راهنمای خرید تبلت باید به آن توجه داشت. در واقع اگر نوع کاربرد تبلت برای شما در مواردی نظیر دیدن فیلم‌های با کیفیت یا انجام بازی‌های خوش گرافیک خلاصه می‌شود، باید به کیفیت تصویر و رزولوشن تبلت خود نیز توجه ویژه‌ای داشته باشید و به سراغ نمونه‌هایی بروید که از کیفیت تصویر یا رزولوشن بالاتری بهره می‌برند.

البته باید به این نکته توجه داشت که حداکثر اندازه صفحه نمایش تبلت‌ها به رقم ۱۰ اینچ محدود نمی‌شود و نمونه‌های بزرگ‌تر از این رقم نیز در بازار موجود هستند. این تبلت‌ها معمولا نمونه‌های مبتنی بر سیستم عامل ویندوز را در بر می‌گیرد و بیش از همه به کار آن دسته از کاربرانی خواهد آمد که به دنبال جایگزینی کامپیوتر یا لپ‌تاپ خود با یک تبلت کارامد هستند.

 

راهنمای خرید تبلت و نکات مهمی که باید به آن توجه داشت

 

توجه به گنجایش حافظه ذخیره‌سازی در بحث راهنمای خرید تبلت     

از دیگر نکاتی که می‌توان در بحث راهنمای خرید تبلت آن را مد نظر قرار داد توجه به گنجایش فضای ذخیره‌سازی تبلت است. این موضوع در انتخاب آیپدهای شرکت اپل که از حافظه‌های جانبی پشتیبانی نمی‌کنند اهمیت دو چندانی می‌یابد.

اگرچه بسیاری از تبلت‌ها علاوه بر حافظه‌ی داخلی به درگاه کارت حافظه‌ی جانبی نیز مجهز هستند، اما خرید تبلت‌هایی که حافظه‌ی داخلی آنها کمتر از رقم ۱۶ گیگابایت است چندان منطقی و عاقلانه به نظر نمی‌رسد. دلیل اصلی این امر هم آن است که همواره بخشی از فضای موجود در حافظه‌ی داخلی تبلت‌ها (و همین‌طور تلفن‌های هوشمند) به برنامه‌های پیش فرض این ابزارها اختصاص دارد. برنامه‌هایی که حتی در مواردی نمی‌توان آنها را از روی تبلت حذف کرد. به همین دلیل بهتر است از همان ابتدا به سراغ خریدن تبلت‌هایی با بهره‌مندی از حافظه‌ی داخلی بالاتر از ۱۶ گیگابایت بروید تا در ادامه‌ی راه با مشکل کمبود فضا مواجه نشوید.

در کنار این امر توجه به گنجایش باتری تبلت نیز از جمله مواردی است که می‌توان در بحث راهنمای خرید تبلت آن را مد نظر قرار داد. اگر جزو کاربرانی هستید که بی‌وقفه از تبلت خود کار می‌کشند سعی کنید حتما به گنجایش باتری تبلت خود توجه داشته باشید و نمونه‌ای را انتخاب کنید که از وجود باتری بزرگ‌تر و قدرتمندتری بهره می‌برد.

در مجموع با توجه به نکاتی که در متن پیش رو به آنها اشاره شد، می‌توانید تبلت مناسب‌تری را برای خود انتخاب کنید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید