آشنایی با انواع محافظ صفحه نمایش

گلس‌های گوشی موبایل یا محافظ صفحه نمایش گوشی جدای از پلاستیکی و یا شیشه‌ای بودن، دارای خصوصیات مختلفی از قبیل ضد خش، ضد ضربه، مات و براق، عدم جذب اثر انگشت و چند ویژگی دیگر هستند که ما در این مقاله همه‌ی آن‌ها را برای شما توضیح داده‌ایم. با ما همراه شوید.

ستاره | سرویس تکنولوژی – همیشه یکی از اولین کارهایی که پس از خرید یک گوشی موبایل انجام می‌دهیم، خرید یک محافظ صفحه‌ نمایش چند ده هزار تومانی برای آن است. این وسیله‌ی محافظ که در میان بیشتر ما به «گِلس گوشی» هم مشهور است، معمولا توسط فروشندگان و توصیه‌های آنان فروخته می‌شود و برای همین ما به عنوان خریدار صرفا بازه‌ی قیمتی آن را برای فروشنده مشخص می‌کنیم. اما تا به حال از خودتان پرسیده‌اید که مدل‌های مختلف این وسیله‌ی جانبی گوشی‌های موبایل چه تفاوتی با هم دارند و اصلا چگونه می‌توان آنان را از هم تشخیص داد؟ برای دانستن پاسخ تمامی این سوالات با ما همراه شوید.

 

چرا باید برای گوشی خود محافظ صفحه نمایش تهیه کنیم؟

با این که معمولا امروزه صفحات گوشی‌های موبایل خود دارای لایه‌های محافظتی همانند گوریلا گلس(Gorilla Glass) هستند اما به چند دلیل ساده همچنان خرید یک محافظ صفحه‌ نمایش جانبی می‌‌تواند مفید باشد. اولین دلیل این است که هر چقدر هم که مثلا محافظ صفحه‌ی خود گوشی کیفیت بالایی داشته باشد، اما ممکن است به مرور زمان خط و خش‌هایی روی آن شکل بگیرد که به دلیل یکپارچه بودن این محافظ با تاچ گوشی، مجبور هستید آن خط و خش‌ها را یا برای همیشه تحمل کنید یا برای تعویض این بخش از گوشی هزینه‌ی بالایی را صرف کنید. برای همین همیشه وجود یک لایه‌ی محافظتی جانبی می‌تواند از بروز چنین مشکلی جلوگیری کند. از طرفی بیشتر صفحات گوشی‌های موبایل ظرفیت جذب اثر انگشت را دارند و برای همین همواره باید وقتی را برای تمیز کردن صفحه‌ی گوشی خود صرف کنیم. یک محافظ صفحه‌ی مناسب می‌تواند به راحتی این مشکل را هم برای شما برطرف کند. با این حال موارد دیگری از جمله ضد ضربه کردن صفحه‌ی نمایش گوشی و یا حتی مات کردن آن برای منعکس نکردن نور خوشید هم از دلایلی است که ما را به خرید یک محافظ صفحه‌ی نمایش ترغیب می‌کند.

 

عکس گلس گوشی موبایل (محافظ صفحه نمایش) - ضد آب  

 

مدل‌های مختلف گلس گوشی

انواع گلس‌ها را در چند مدل مختلف دسته‌بندی می‌کنند که مهم‌ترین آن دسته‌بندی بر اساس جنس گلس مورد نظر است. به طور معمول با دو نوع گلس‌های پلاستیکی و شیشه‌ای روبرو هستیم که اگر تا به حال خریدی در این زمینه انجام داده باشید مشاهده کرده‌اید که گلس‌های پلاستیکی به مراتب ارزان‌تر از گلس‌های شیشه‌ای هستند. گلس‌های شیشه‌ای که به طور دقیق‌تر از شیشه‌ی حرارت‌دیده (Temper Glass) ساخته شده‌اند در مقابل خراش و ضربه مقاومت بیشتری به نسبت گلس‌های پلاستیکی دارند. البته باید بگوییم که گلس‌های پلاستیکی معمولا فقط از گوشی شما در مقابل خط و خراش محافظت می‌کنند. در بین مدل‌های پلاستیکی هم ما با دو مدل PET و TPU طرف هستیم که در این میان مدل‌های TPU از کیفیت به مراتب بهتری برخوردار هستند.

اما در دسته‌بندی دیگری ما با گلس‌هایی روبرو هستیم که جدای از جنس آن‌ها معمولا هر کدام قابلیت مشخصی به غیر از مقاومت در مقابل ضربه و خراش دارند. مثلا دسته‌ای از گلس‌ها در مقابل جذب اثر انگشت مقاوم هستند که  این موضوع را با علامت اثر انگشت یا نوشته‌ی Fingerprint Proof روی بسته‌بندی آن‌ها نشان می‌دهند. همچنین دسته‌ای از محافظ‌های صفحه نمایش وجود دارد که جاذب آب نیستند و اگر آبی روی آن‌ها ریخته شود تنها کافی است گوشی را تکان دهید تا هیچ قطره‌ی آبی روی نمایشگر آن باقی نماند که این قابلیت هم معمولا با استفاده از یک قطره آب و یا نوشته‌ی smudge Proof روی بسته‌بندی مشخص می‌شود. در این جا بد نیست بدانید که معمولا قابلیت ضد خراش بودن را با استفاده از تصویر یک شی نوک تیز و یا نوشتن عبارت Scratch Resistant و قابلیت ضد ضربه بودن را با علامت چکش و یا نوشتن عبارت Explosion Proof روی بسته‌بندی گلس درج می‌کنند.

 

 
عکس گلس گوشی موبایل (محافظ صفحه نمایش)

 

نوع آخر گلس‌های گوشی‌‌های موبایل در این بخش را گلس‌های حریم‌شخصی تشکیل می‌دهند که البته به نسبت مدل‌های دیگر رواج چندانی ندارند. این گلس‌ها که معمولا در اسمشان واژه‌ی Privacy قرار دارد این گونه عمل می‌کنند که اگر شما از کنار صفحه‌ی گوشی نگاه کنید، به جای مشاهده‌ی صفحه‌ی نمایش روشن آن، صرفا با یک صفحه‌ی تاریک از آن مواجه می‌شوید. البته این سطح از تاریکی بسته به زاویه نگاه کردن شما دارد و معمولا زاویه تاریکی کامل یا عدم امکان مشاهده‌ی صفحه‌ی گوشی روی بسته‌بندی درج شده است. البته این گلس‌ها همانند گلس‌های مات که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم، کمی از روشنایی صفحه‌ی گوشی شما کم می‌کنند و باید با این ویژگی آن‌ها کنار بیایید.

 

 
عکس گلس گوشی موبایل (محافظ صفحه نمایش) - گلس حریم شخصی

 

دسته‌بندی کاربردی دیگری که در رابطه با گلس‌ گوشی‌ها وجود دارد، مات و یا شفاف بودن آن‌ها است. احتمالا تا به حال برایتان بسیار پیش آمده که در زیر نور خوشید و به دلیل انعکاس زیاد نور خوشید و یا تصویر اجسام اطرافتان نتوانسته‌اید به درستی محتویات صفحه‌ی گوشی خود را مشاهده کنید. اگر شما هم از کسانی هستید که در فضای باز از گوشی خود بسیار استفاده می‌کنید شاید بهتر باشد یک گلس مات برای گوشی خود تهیه کنید که می‌توانید تاثیر آن را در عکس زیر مشاهده نمایید.

 

عکس گلس گوشی موبایل (محافظ صفحه نمایش) - گلس مات

 

البته باید به این نکته توجه کنید که معمولا گلس‌های مات مقداری از روشنایی صفحه‌ی گوشی شما کم می‌کنند اما در مقابل از بازتاب تصاویر و نور خورشید به مقدار زیادی جلوگیری می‌کنند. این ویژگی معمولا با استفاده از واژه‌ی Anti Glare و یا نشان خورشید روی بسته‌بندی مشخص شده است.
 

جمع‌بندی

جدای از تمامی مواردی که به آن‌ها اشاره کردیم باید به این نکته توجه کنید که هر کدام از خصوصیات گفته شده را می‌توانید در مدل‌های مختلف گلس‌های گوشی موبایل و با قیمت‌های مختلف پیدا کنید. اهمیت این موضوع در این است که بسیار پیش آمده که فلان ویژگی مشخص در یک گلس معتبر و البته گران قیمت‌تر بهتر از مدل‌های ارزان قیمت آن عمل می‌کند و برای همین نباید انتظار این را داشته باشید که مثلا یک گلس ۲۰ هزار تومانی بتواند برای شما معجزه بکند.
البته توجه به این نکته هم اهمیت دارد که گلس‌های گوشی‌ موبایل صرفا یک محافظ ساده روی صفحه‌ی گوشی هستند و مثلا در مقابل ضرباتی که از کنار به گوشی شما وارد می‌شوند، تاثیری ندارند. در زمینه‌ی ضد خش بودن هم حتی بهترین مدل‌ها نیز باید پس از مدتی جای خود را به یک نمونه‌ی تازه بدهند چرا که پس از مدتی دیگر آن شفافیت اولیه را نخواهند داشت و می‌توان خش‌های ریز را در آن‌ها مشاهده کرد. با این حال قبل از خرید هر گونه گلس یا همان محافظ صفحه‌ نمایش گوشی در ابتدا سعی کنید نیاز‌های خودتان را مشخص کرده و سپس مدل مورد نظرتان را جست‌وجو کنید.
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید