چگونه الگوی خواب نوزاد را تنظیم کنیم؟

جهت تنظیم الگوی خواب نوزاد و داشتن برنامه منظم در شبانه روز، والدین باید به برخی نکات دقت کنند تا بتوانند الگوی خواب کودکشان را تغییر دهند و کودک در موقع شب بخوابد و روز بیدار باشد. در این مقاله درباره روش‌های تنظیم خواب کودک و جلوگیری از خوابیدن نوزاد در روز و خوابیدن او در شب، توضیحاتی بیان شده است.

الگوی خواب نوزاد

ستاره | سرویس مادر و کودک – مراقبت از نوزاد، بسیار لذتبخش و هیجان انگیز است، اما به همان اندازه ممکن است با خستگی و بی خوابی والدین نیز همراه باشد. این یک واقعیت است که برخی از نوزادان در شب نمی‌خوابند و حتی ممکن است تمام طول شب بیدار باشند و در عوض در طول روز بخوابند و والدین نیز مجبور می‌شوند که همراه نوزاد در طول شب بیدار بمانند.  

اما خبر خوب این است که در نوزادان ۳ تا ۶ ماهه، الگو‌های خواب تنظیم شده و کودک تا موقع طلوع آفتاب می‌خوابد. در واقع همانطور که مغز کودک رشد می‌کند، شما شاهد پیشرفت و بهبود تنظیم خواب نوزاد نیز هستید. اما ممکن است این الگوی خواب مطابق میل شما نباشد بنابراین شما می‌توانید طبق دستورالعمل‌های زیر الگوی خواب نوزادتان را تنظیم کنید.

 

تنظیم خواب نوزاد: چگونه الگوی خواب برای نوزادمان تنظیم کنیم؟

 

روش‌های تنظیم خواب نوزاد:

علامت‌هایی که نشان می‌دهد کودک شما خسته است را شناسایی کنید.

نشانه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد کودک خسته است و نیاز به خواب دارد. شما با دانستن این نشانه‌ها می‌توانید زمان خواب کودک خود را دریابید و این به تنظیم و میزان خواب نوزاد کمک می‌کند. از جمله این نشانه‌ها عبارتند از:

  1. مالیدن چشم‌ها
  2. خمیازه کشیدن
  3. نق نق کردن

منتظر نمایند که کودک بیش از حد خسته شود و سپس او را در تختخواب بگذارید زیرا خواباندن کودکی که بیش از حد خسته است، سخت‌تر است. سعی کنید قبل از اینکه او بیش از حد خسته شود، با شناختن نشانه‌ها، او را بخوابانید.

 

تنظیم خواب نوزاد: چگونه الگوی خواب برای نوزادمان تنظیم کنیم؟

 

چرخه خواب شبانه کودک را تنظیم کنید.

از همان ابتدا سعی کنید به کودک یاد بدهید که شب زمانی است که همه باید بخوابند و روز زمانی است که همه باید بیدار باشند و لذت ببرند، این می‌تواند در تنظیم خواب نوزاد بسیار موثر باشد. در طول روز از چیزهای محرک و فعال مانند صدای تلویزیون و … استفاده کنید، با نوزاد بسیار بازی کنید و سعی کنید او را بیدار نگه دارید ولی نگران نباشید اگر او مدتی را چرت زد.

هنگامی که هوا تاریک شد در یک اتاق نیمه تاریک به او غذا بدهید و تمامی محرکات را قطع کنید (مانند نور و سر و صدا). بدین ترتیب به تدریج کودک یاد می‌گیرد که روز برای سرگرمی و بازی است و شب برای خوابیدن.

 

تنظیم خواب نوزاد: چگونه الگوی خواب برای نوزادمان تنظیم کنیم؟

 

غذا خوردن را از خوابیدن جدا کنید.

پس از ماه اول، شما می‌توانید الگوی خواب کودک را کشف کنید و بنابراین می‌توانید اجازه ندهید که زمانی که کودک غذا می‌خورد، بخوابد. ممکن است کودک کمی شیر بخورد و دوباره و چند بار کمی شیر بخورد و به خواب برود. در این حالت زمانی که کودک به خواب رفت شیر دادن به او را قطع کنید و اجازه دهید فقط بخوابد. بنابراین با قطع کردن شیر خوردن کودک در زمان خوابیدن، می‌توانید به تنظیم خواب نوزاد کمک کنید.  

برخی از والدین سعی می‌کنند غذا و یا شیر بیشتری به کودک بدهند تا کودک بخوابد و یا بیشتر بخوابد، ولی این کار درست نیست و مانند زمانی است که شما بیش از حد غذا بخورید که در این حالت نمی‌توانید خواب راحتی داشته باشید.

به این نکته توجه داشته باشید که هیچ گاه شیشه شیر را در دهان کودک در حال خواب باقی نگذارید و آن را از دهان کودک دربیاورید زیرا ممکن است منجر به خفگی کودک و یا عفونت گوش نوزاد شود.

 

بعد از دو ماهگی، نوزاد خود را برای غذا خوردن بیدار نکنید.

اگر کودک شما به خوبی وزن گرفته است و کمبود وزن ندارد، لازم نیست پس از دو ماهگی برای شیر خوردن در طول شب، او را بیدار کنید. نوزادان نیاز دارند خودشان به یک برنامه تنظیم خواب برسند. اگر در طول روز شیر بیشتری بخورد در طول شب نیازی نیست او را بیدار کنید.

در زیر مواردی وجود دارد که باید نوزاد خود را در شب، از خواب بیدار کنید:

  1. او ۰ تا ۲ ماهه است.
  2. نوزاد بیشتر در طول روز می‌خوابد تا در شب و اینگونه غذا خوردن در طول روز را از دست می‌دهد، بنابراین باید او را در طول شب بیدار کنید. اما در این حالت نیز بهتر است عادت نوزاد را تغییر دهید و در زمان تغییر عادت در طول شب، هر ۴ ساعت یک بار او را بیدار کنید و به او شیر بدهید. بهتر است در مورد نوزادانی که کمبود وزن شدید دارند، با یک متخصص اطفال مشورت کنید و راهنمایی‌های تغذیه‌ای لازم را بگیرید.

 

یک والد و پرستار صبور باشید.

به یاد داشته باشید که تنظیم خواب نوزاد، نیاز به صبر دارد. برنامه ریزی برای میزان خواب کودک و تنظیم خواب نوزاد در ماه‌های اول تولد، غیرقابل پیش بینی و نامنظم است. سعی کنید زمانی که نوزاد خوابیده است، شما نیز بخوابید، زیرا ممکن است تنها زمان استراحت شما همان زمان خواب کودک باشد.

 

سخن آخر
توجه کنید اگر الگوی خواب نوزاد شما به طور ناگهانی تغییر کرد، کودک را از لحاظ وجود بیماری بررسی کنید. به هم خوردن الگوی خواب کودک می‌تواند نشان از عفونت گوش کودک و یا یک مرحله از رشد و تکامل جدید از زندگی کودک باشد.
پدر و مادرها می‌توانند با شناخت ابعاد فیزیکی و روحی کودک خود و بکارگیری روش‌های بالا، الگوی خواب کودکشان را خودشان تنظیم کنند و این گونه از بیدار ماندن کودک در شب و خوابیدن او در روز جلوگیری کنند و در نتیجه خودشان نیز به استراحت و خواب کافی در شب برسند. 

برگرفته از: webmd

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید