ستاره | سرویس تکنولوژی – با این که امروزه تب خرید تلویزیونهای ۴K هر روز داغتر از گذشته شده و با کاهش مدام قیمتهای آنها خریداران بیشتری برای آنها صف میکشند، اما به دلیل حجم بالای محتواهای مورد نیاز چنین تلویزیونهایی و آن هم با توجه به سرعت پایین اینترنت در ایران، همچنان شک و تردید فراوانی برای تهیهی چنین دستگاههایی توسط خانوادههای ایرانی وجود دارد. اما با این حال اگر همچنان ملاک ما برای انتخاب یک تلویزیون جدید کیفیت نمایش ۴K نباشد، دلیل ما برای خرید یک تلویزیون جدید چه خواهد بود؟
شاید مفهومی که امروزه توسط خانوادههای ایرانی کمتر مورد توجه قرار میگیرد هوشمند بودن وسایل خانهی آنهاست که تلویزیون هوشمند نیز جزوی از آن به حساب میآید. قبول داریم که معمولا چنین وسایلی قیمتهای سرسامآوری دارند ولی مدت زمان زیادی است که قیمت تلویزیونهای هوشمند به میزان واقعا قابل قبولی رسیده و میتواند در سبد خرید اکثر خانوارهای ایرانی قرار بگیرد. اما منظور ما از تلویزیون هوشمند چیست؟
تلویزیون هوشمند چیست؟
با اینکه در یک تعریف ساده به تلویزیونهایی که به اینترنت متصل میشوند، تلویزیون هوشمند میگویند اما تعریف دقیقتر چنین تلویزیونهایی فراتر از یک اتصال ساده به اینترنت است. تلویزیونهای هوشمند همانند رایانه و گوشی موبایل شما از پردازنده و سیستم عامل برخوردارند و به همین خاطر میتوانید آنها را همانند رایانهی کوچکی در نظر بگیرید که از یک صفحه نمایش بسیار بزرگ و باکیفیت برخوردار هستند.
تلویزیونهای هوشمند چه قابلیتهایی دارند؟
قابلیتهای تلویزیونهای هوشمند در دو دستهی سرویسهای مبتنی بر اینترنت و سرویسهای مبتنی بر خانهی هوشمند تعریف میشود. امروزه تلویزیونهای هوشمند میتوانند با دو روش اتصال کابلی و یا اتصال وایفای به اینترنت متصل شوند و چنین قابلیتی حتی در نمونههای ارزان قیمت آنها هم وجود دارد. به عنوان مثال حتی نمونههای زیر ۲ میلیون تومانی برندهای معروف موجود در بازار ایران هم همگی از چنین قابلیتی برخوردار هستند.
۱- اتصال به اینترنت
اولین و شاید مهمترین کاربرد اتصال به اینترنت برای چنین تلویزیونهایی قابلیت تماشای شبکههای اینترنتی و سرویسهای آنلاین پخش فیلم و سریال است. از نمونههای داخلی همانند آپارات و فیلیمو و نماوا گرفته تا نمونههای معروف بینالمللی همانند یوتیوب، نتفیلیکس و … میتوانید به راحتی چند کلیک و یا نصب نرمافزارهای هر کدام از آنها، به تماشای محتوهای تولیدی آنها بپردازید. به وسیلهی چنین قابلیتی شما به راحتی به آرشیوی از هزاران فیلم و سریال دست پیدا خواهید کرد که بدون محدودیت زمانی میتوانید در زمان مناسب به تماشای آنها بپردازید. البته شاید اینترنت و هزینههای آن شما را به فکر فرو ببرد ولی حداقل در زمان حاضر میتوانیم بگوییم که بیشتر سرویسهای داخلی دارای تخفیفهای مختلفی در این زمینه هستند که در مواردی حتی ترافیک مصرفی اینترنت شما در چنین سرویسهایی رایگان حساب میشود. البته این را هم باید اضافه کنیم که معمولا هر کدام از این سرویسها دارای اشتراکهای ماهیانه هستند و معمولا این هزینه در حوالی ۱۰ هزار تومان متغیر است که البته میتوانید با تهیه اشتراکهای بلندمدت از تخفیفهای بیشتری هم برخوردار شوید. پس در یک نگاه ساده برای دسترسی به سرویسهای پخش فیلم و سریال اینترنتی به یک تلویزیون هوشمند، یک اتصال اینترنت و یک اشتراک سرویس نیاز خواهید داشت.
البته بهتر است این را هم بدانید که صرف تماشای شبکههای آنلاین به معنی در اختیار نداشتن شبکههای محلی از جمله شبکههای صدا و سیما نیست و شما به راحتی میتوانید با استفاده از همان آنتنهای قبلی خود و اتصال آن به این تلویزیونها از تمامی این شبکهها هم برخوردار شوید.
۲- مرورگری صفحات وب
قابلیت دیگر چنین تلویزیونهایی مرورگری صفحات وب است. شاید مرورگری اینترنت در تلویزیون هوشمند به راحتی گوشی موبایل و یا رایانههای شخصی نباشد ولی زمانی که مثلا میخواهید روی کاناپه دراز کشیده و بدون سختیهای یک گوشی موبایل یا لپتاپ به مرور اخبار روز بپردازید، شاید این تلویزیونها بهترین گزینهی پیشروی شما باشند. شما میتوانید سایتهای مورد نیازتان را در لیست دلخواهتان برای یکبار وارد کرده و در دفعههای بعد صرفا با یک کلیک به آنها دسترسی پیدا کنید. همچنین شما میتوانید با نصب نرمافزارهایی از قبیل Skype روی تلویزیون خود مکالمات تصویری و حتی صوتی خود را روی بستر تلوزیون انجام دهید و این در حالی است که با تقسیم تصویر میتوانید از تماشای فیلم و سریال مورد نظر خود هم لذت ببرید. البته برای انجام کاری همانند مکالمهی تصویری یا باید تلویزیون شما دارای وبکم باشد یا برای آن یک وبکم تهیه کرده باشید.
۳- خانههای هوشمند
بخش دیگر قابلیتهای چنین تلویزیونهایی با مفهومی به نام خانههای هوشمند گره خورده است. با این که در زمان حاضر بیشتر قابلیتهای معرفی شده در این زمینه حتی در دنیا آن چنان فراگیر نشده است اما تعدادی از این کابردها به راحتی در ایران هم قابل استفاده است. مثلا تقریبا در تمامی مدلهای چنین تلویزیونهایی میتوانید به راحتی چند لمس ساده محتوایی که در حال تماشای آن روی گوشی موبایل خود هستید را به تلویزیون منتقل کرده و از تجربهی آن لذت ببرید. این محتوا میتواند عکس، فیلم، موسیقی و یا حتی صفحهی نمایشگر گوشی شما باشد. چنین قابلیتی به خصوص در جمعهای خانوادگی میتواند برای شما بسیار مفرح و سرگرمکننده باشد. همچنین حالت برعکس چنین قابلیتی هم وجود دارد و شما میتوانید در صورت نیاز تصویر تلویزیون را به روی گوشی خود منتقل کنید.
در کنار این قابلیت امروزه با پا نهادن دستیارهای هوشمند به چنین تلویزیونهایی میتوانید به راحتی گفتن یک یا چند کلمه کارهای مختلفی از قبیل بررسی وضعیت آب و هوا را انجام دهید. تعجب نکنید حتی نیازی نیست که چنین چیزی را با صدای بلند بگویید. امروزه درون کنترلرهای این تلویزیونها میکروفونی مخصوص دستیارهای صوتی خود تلویزیونها قرار دارد که دستیارهای هوشمندی امروزی هم برای شنیدن صدای شما از آن بهره میبرند. بنابراین صرفا با گفتن کلمهای همانند Weather تلویزیون از طریق اینترنت آب و هوای منطقهای که شما در آن هستید را برای شما نشان خواهد داد.
اما بد نیست این را هم بدانید که امروزه تقریبا تمامی تلویزیونهایی که از کیفیت نمایش تصویر ۴k بهره میبرند هوشمند نیز هستند اما الزاما هر تلویزیون هوشمندی از کیفیت نمایش ۴K بهرهمند نیست. برای همین اگر شما همچنان نمیتوانید برای یک تلویزیون ۴K هزینه کنید، میتوانید با صرف هزینهی پایینتر و خرید یک تلویزیون هوشمند با حداقل کیفیت نمایش Full HD، حال و هوای جدیدی را به خانهی خود ببخشید. اگر در زمان حاضر نظر ما را میخواهید، توصیه میکنیم از میان ۴K و هوشمند بودن اولویت خود را فعلا روی هوشمند بودن تلویزیون خود قرار دهید.