طبع رب انار چیست و چه خواصی دارد؟

طبع رب انار بسته به اناری که از آن تهیه می شود، متفاوت است. طبع رب انار شیرین و ملس، سرد مایل به اعتدال و طبع رب انار ترش، سرد و تر است. خاصیت ضد سرطان، تصفیه خون، تقویت سیستم قلبی عروقی، سیستم عصبی و دستگاه گوارش از خواص رب انار است.

ستاره | سرویس سلامت – رب انار در واقع آب انار جوشیده و غلیظ‌ شده است، بنابراین طبع آن همانند طبع اناری است که از دانه‌های آن برای گرفتن آب انار استفاده شده است. از رب انار به عنوان چاشنی در بسیاری از غذاهای ایرانی استفاده می‌شود؛ علاوه بر این همانند خواص انار از فواید درمانی بسیاری برای سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها برخوردار است. در ادامه با خواص درمانی، طبع رب انار، موارد احتیاطی و عوارض زیاده‌روی در مصرف آن آشنا شوید.

خواص رب انار

 

طبع رب انار چیست؟

  • طبع رب انار شیرین: انار شیرین دارای طبع سرد و مایل به اعتدال است و نسبت به انار ترش و ملس فواید درمانی کمتری دارد. با این وجود رب انار شیرین برای اصلاح و تصفیه خون بسیار مفید است.
  • طبع رب انار ملس: طبع رب انار ملس یا در اصطلاح میخوش سرد و تر و نزدیک به اعتدال است و به دلیل مزه خاصی که دارد، طرفداران زیادی دارد. به طور کلی انار ملس (ترش و شیرین) خواص بیشتری نسبت به انار شیرین داشته و در کاهش صفرا، غلیان و جوشش خون مفیدتر از انار شیرین است.
  • طبع رب انار ترش: انار ترش که از آن برای تهیه رب انار استفاده شود، دارای سردی و تری بیشتر است و باعث ایجاد یبوست خفیف می‌شود. مصرف رب انار ترش در کاهش حالت تهوع در دوران بارداری بسیار مفید است و اشتهای زنان باردار به خوردن مواد غیر طبیعی را کاهش می‌دهد. همچنین مصرف انار ترش و فراورده‌های جانبی تهیه شده از آن مانند رب انار، کنسانتره و آب انار باعث کاهش صفرا، کاهش حرارت معده و کبد می‌شود. 

لازم به ذکر است، مصرف رب انار ترش یا ملس یا شیرین بسته به ذائقه و تحمل معده هر فرد می‌تواند پیامدهای مختلفی داشته باشد و این موضوع به خوب و یا بد بودن رب انار بر نمی‌گردد.

 

خواص درمانی رب انار

  • تصفیه و اصلاح خون از مهمترین خواص رب انار است.
  • مصرف رب انار باعث کاهش کلسترول بد خون می‌شود.
  • مالیدن رب انار بر روی دهان به درمان آفت، جوش و برفک دهان کمک می‌کند.
  • رب انار ترکیب عالی برای لاغری و کاهش وزن است. این ترکیب به افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن کمک می‌کند  و به عمق بافت‌ها نفوذ کرده و از تجمع چربی‌ها جلوگیری می‌کند.
  • رب انار برای سلامت پوست و پیشگیری از پیری زودرس بسیار مفید است. نیاسین موجود در رب انار باعث می‌شود پوست حالت ارتجاعی خود را حفظ کند.
  • رب انار باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن می‌شود و دارای خاصیت ضد سرطان است. نتایج تحقیقات نشان داده است، استفاده منظم از رب و آب انار باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان به‌ویژه سرطان سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان می‌شود.
  • مصرف منظم رب و آب انار برای کاهش فشار خون بالا مفید است.
  • در طب سنتی از خواص رب انار برای درمان زخم داخلى بينى و سودا استفاده می‌شود، به این منظور، رب انار را با كمى عسل مخلوط نموده و ضماد كنيد.

 

موارد احتیاطی و منع مصرف رب انار

با توجه به اینکه طبع رب انار سرد است، از این رو افراد دارای مزاج سرد بایستی از زیاده‌روی در مصرف آن خودداری کنند. همچنین خوردن زیاد رب انار باعث ضعیف شدن و ناراحتی‌های معده، گلو درد و ابتلا به یبوست می‌شود.

 

خواص رب انار در طب سنتی

 

تداخلات دارویی رب انار

مصرف زیاد و خودسرانه رب انار با داروهایی که برای درمان فشار خون و کاهش کلسترول مصرف می‌شود، مداخله ایجاد می‌کند.

 

شما چه تجربه ای در این زمینه دارید؟ خوشحال می‌شویم تجربیات خود را با ما و دیگر مخاطبان ستاره در میان بگذارید.
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید