رفو کردن لباس مهارت بسیار ساده ایست که اگر آن را بلد باشید، بسیاری از هزینههایتان کاهش پیدا میکند و میتوانید عمر مفید لباسها و جورابهایتان را افزایش دهید. به همین منظور در این مقاله سعی کردیم اصول و نکاتی را جمع آوری کنیم که به شما در رفو کردن لباسهایتان کمک میکند. با ما همراه باشید…
رفو کردن لباس با وصله
۳. بعد از اینکه پارچهی مناسب وصله زدن را تهیه کردید، باید یک تکه از آن را طبق نکاتی که خواهیم گفت، ببرید. پارچهی وصله باید دقیقا هم شکل با پارگی و اندازهی آن از هر طرف دو و نیم سانتی متر بیشتر از قسمت آسیب دیده باشد تا بتوانید با خیال راحت روی آن عمل دوخت را انجام دهید.
۵. سعی کنید وصله را روی پارچهی لباستان دقیق و ثابت قرار دهید که در مرحلهی دوخت جابجا نشود و دچار مشکل نشوید. برای این کار میتوانید از سوزن ته گرد استفاده کنید. حتما قسمت پارگی باید وسط پارچهی وصله قرار بگیرد. برای فیکس کردن پارچهی وصله روی لباس آسیب دیده، میتوانید از اتو یا چسبهای مخصوص این کار به نام چسب زانفیکس استفاده کنید.
حال لبههای پارچهی وصله را زیر چرخ بگذارید و شروع کنید. لبهی پارچهی وصله باید یک سانت و نیم به داخل برگشته باشد و روی آن دوخت انجام شود. میتوانید برای اطمینان کار دو یا سه بار روی دوخت حرکت کنید. بعد از اینکه پارچه را اصطلاحا به لباستان وصله کردید، میتوانید سوزنهای ته گرد را باز کنید.
رفو کردن لباس با وصله آماده
برای وصله کردن لباس با وصلههای آماده تقریبا تمام مراحل شبیه به وصله زدن عادی است. با این تفاوت که وصله را این بار روی پارچه محکم میکنید و میدوزید. این مراحل را با هم مرور میکنیم:
۱. وصلهی خریداری شده را روی قسمت پارگی طوری ثابت کنید که در زمان دوخت حرکت نکند. اگر برای این کار از سوزن ته گرد استفاده میکنید، سوزن را در لبهی پارگی بزنید تا جا برای دوخت وجود داشته باشد.
۲. وصلههای موجود در بازار عموما ضخیم هستند؛ بنابراین باید سوزن مناسبی برای دوخت آن به لباس انتخاب کنید. در حالت عادی سوزن شمارهی ۱۴/۹۰ برای دوخت وصلههای موجود در بازار مناسب است.
۳. این نوع وصله بهتر است به صورت زیگزاگ روی پارچه دوخته شوند. علت آن این است که از رو کار میکنید و لازم است نمای خوبی دشته باشد تا زیبایی لباس را از بین نبرد. دوخت زیگزاگ باید برای این کار کم عرض و ظریف باشد.
توصیه میکنیم برای دوخت این وصلهها از چرخ خیاطی استفاده کنید، زیرا برای دوخت با دست به علت ضخامت وصله باید زحمت زیادی بکشید و در نهایت کیفیت ایده آلی هم نخواهید داشت.
ایدههای خلاقانه
یا اگر حاشیهی لباستان دچار فرسودگی یا ریش ریش شده است، میتوانید یک نوار به تناسب نوع لباس و پارچهی آن انتخاب کنید و روی لبهی لباس بدوزید. این نوار میتواند چرم یا ربان باشد و گاهی در صورتی که در تضاد با رنگ اصلی پارچه باشد، زیبایی چند برابری خواهد داشت.
توصیه می کنیم مطلب استفاده خلاقانه از لباس و تکه پارچه های قدیمی را نیز در ستاره از دست ندهید.