بافت پتو با کاموا؛ روش بافتن پتو با میل و دست

یکی از بافتنی‌های مفید و سرگرم کننده بافت پتو با کامواست که علاوه بر راحتی کاربرد بسیار بالایی دارد و می‌توان آن را کمک میل یا با دست انجام داد. بافتنی یک هنر دستی ارزشمند است که بر روح و جان اثر می‌گذارد.

بافتنی یکی از لذت‌بخش‌ترین هنرهاست که بسیار راحت، اما در عین حال خیلی زیبا و کارآمد است. خانم‌هایی که معمولا بیشتر وقتشان را در خانه سپری می‌کنند این روز‌ها که هوا کمی سرد شده می‌توانند از این هنر برای سرگرمی و حتی برای کار نیز استفاده کنند.

حالا اگر از آن دسته افرادی هستید که هنوز بلد نیستند بافتنی ببافند، اما واقعا به آن علاقه‌مند هستید و می‌خواهید با پروژه‌ای آسان شروع به انجام کار کنید پیشنهاد می‌شود از بافت پتو با کاموا استفاده کنید که نه تنها زیباست بلکه بسیار راحت نیز است.

 

بافت پتو با کاموا

 

آشنایی با ابزار لازم برای بافت پتو با کاموا

انواع کاموا

۱. کشمیر: نوعی از الیاف است که از بز کشمیر و دیگر بز‌ها به دست می‌آید. کشمیر بافتی ظریف، محکم، سبک و لطیف دارد و پوشاک تهیه شده از آن دارای کیفیت بی‌نظیری هستند. کشمیر رنگرزی نشده یا همان رنگ طبیعی آن، سفید، خاکستری و قهوه ای‌های مختلف است.

۲. کتان: از ساقه‌ی گیاهی به همین نام (به انگلیسی فلکس) استخراج می‌شوند. کشت این گیاه به طور سالیانه انجام می‌گیرد و حداکثر رشد طولی آن در حدود ۱۲۰ سانتی‌متر است و قطر ساقه‌ی آن ۸/۱ تا ۱۶/۱ اینچ است. در روی شاخه‌ها، گل‌هایی به رنگ‌های سفید، قرمز، بنفش ولاجوردی و آبی دیده می‌شود. کیفیت الیاف به مرغوبیت زمین و شرایط جوی بستگی دارد.

۳. ابریشم: یکی از قدیمی‌ترین نوع نخ موجود در ایران و جهان است. اولین بار در چین از پیله‌ی کرم ابریشم نخ تهیه کردند. از نخ ابریشم، پارچه‌های ابریشمی می‌بافند که یکی از بهترین و نرمترین پارچه‌های دنیا به شمار می‌روند. به دلیل خاصیت براقی نخ ابریشم، پارچه‌های بافته شده از ابریشم همانند منشور‌هایی هستند که اگر از جهات مختلف به آن‌ها نگاه کنید رنگ‌های متفاوتی از آن می‌بینید.

۴. نخ‌های ترکیبی: برای تولید نخ ترکیبی میتوان الیاف طبیعی و مصنوعی مانند پنبه و پلی استر و یا الیاف طبیعی مثل پشم و کتان را با هم ترکیب کرد و خواص بهبود یافته‌ای را به دست آورد. دارای ویژگی‌هایی مانند استحکام یا دوام بال هستند. این کار باعث کاهش هزینه تولید نخ‌های گران قیمت می‌شود.

۵. الیاف مصنوعی: با توسعه و تکامل علم شیمی و دستیابی انسان به ترکیبات و مواد مصنوعی، دانشمندان به فکر افتادند که برای استفاده در بافندگی نیز الیاف مصنوعی تهیه کنند و از آن‌ها نخ بافندگی بسازند. با وجود کمبود الیاف صبیعی مجبور شده به سراغ الیاف مصنوعی برویم که هم دارای قیمت پایین‌تر هستند و هم قابل دسترسند.

 

انواع کاموا

 

انواع میل برای بافت پتو با کاموا

۱) میل چوبی
۲) میل فلزی
۳) میل بامبو
۴) میل پلاستیکی

 

انواع میل

 

مراحل بافت پتو با کاموا با استفاده از میل

برای شروع به کار نخ و میل مورد نظر را تهیه کرده و آماده به انجام کار شوید. سپس مشخص کنید که پتوی شما چند در چند است.

مرحله دوم این است که با توجه به سایز نخ و قلاب باید ببینیم که یک سانت بافت ما معادل چه تعداد دانه است. یعنی در هر رج چه تعداد دانه ببافیم تا یک سانت شود. این کار را برای رج‌هایی که روی هم قرار می‌گیرند هم انجام می‌دهیم. یعنی چند رج که ببافیم می‌شود یک سانت! حالا به عنوان مثال اگر ۵ دانه که ببافیم بشود یک سانت پس برای اینکه عرض کار بشود ۵۰ سانت باید ۵x۵۰=۲۵۰ تا دانه سر بیندازیم. یا اگر در قلاب بافی است ۲۵۰ زنجیره بزنیم؛ و اگر به عنوان مثال هر ۵ رج که ببافیم می‌شود یک سانت برای ۷۵ سانت باید ۵x۷۵=۳۷۵ رج ببافیم.

 

بافت پتو با کاموا

 

با میل‌های گرد دانه سربیاندازید (سرانداختن را با دو میل انجام دهید تا شل باشد) حالا یک میل را دربیاورید و سه رج به زیر ببافید (رج اول پشت کار است). انتهای رج را هم به ابتدا وصل می‌کنیم.

رج دوم را هم روی رج اول می‌بافیم که به اصطلاح روی کار است. ۱۷ دانه‌ی اول بافت رکن یعنی همه از زیر، سه دانه‌ی وسط را باهم یکی ببافید یعنی میل راست را وارد سه دانه‌ی بعدی کنید و سه دانه را باهم ببافید تا سه دانه بشود یک دانه که در اصطلاح به اینکار سه تا یکی می‌گویند، ۱۷ دانه‌ی بعدی همه از رو بافته می‌شود.

 

بافت پتو با کاموا

 

آموزش بافت پتو با کاموا با دست

کاموا پوفی یا کاموا پافی، کامواهایی به شکل زیر هستند که برای بافت با آنها نیازی به میل و قلاب نیست. این کاموا با دست بافته می شود، بعنی به سادگی با دست می توانید پتو، شال و کلاه و… ببافید. این کامواها به خاطر نرمی و لطافت معروفند.

  • برای بافتن یک پتوی متوسط باید کاموای بافتنی را ۴ برابر اندازه وسعت بازو‌ها اندازه بگیرید. برای پتوی کوچک سه برابر و برای پتوی بزرگ ۵ برابر.
  • در مرحله بعد برای شروع بافت یک گره مثل تصویری که در زیر نشان داده شده درست کنید. برای پتوی متوسط ۱۶ بخیه، برای پتوی کوچک ۱۱ بخیه و برای پتوی بزرگ ۲۲ بخیه بزنید. در این مرحله برای ادامه بافت، کاموا را از بین بافت‌هایی که روی بازو درست کردید رد کنید.
  • وقتی ۱۶ بافت را زدید شروع می‌کنید به بافتن ردیف دوم درست مثل ردیف اول در جهت مخالف.
  • ردیف‌ها را همین طور بیشتر کنید. برای پتوی متوسط ۳۱ ردیف، برای پتوی کوچک ۲۵ ردیف و برای پتوی بزرگ ۴۱ ردیف.
  • وقتی بافت را به اندازه دلخواهتان رساندید دو حلقه آخر را از دست خارج کنید و کاموا را از وسط هر دو رد کنید و یک بخیه جدید بسازید؛ و آن را از بین تمام بافت‌هایی که روی بازو درست کرده‌اید دانه دانه رد کنید.
  • در آخر یک گره محکم بزنید. کاموای اضافی که در انتهای بافت مانده را از بین بافت‌ها رد کنید.

 

بافت پتو با دست

 

فواید بافتنی

در اینجا چند مورد از مهمترین فواید بافتنی را ذکر شده است.

  • موجب تقویت مهارت‌های حرکتی می‌شود چرا که کل مغز را درگیر می‌کند.
  • علائم استرس و افسردگی را کاهش می‌دهد.
  • از آرتروز و التهاب تاندون جلوگیری می‌کند.
  • احساس غرور در شما ایجاد می‌کند.
  • به عنوان مدیتیشن عمل می‌کند.

 

حرف آخر

حالا که هم با فواید بافتنی آشنا شدید و هم طرز بافت را یاد گرفتید بهتر است سری به خرازی بزنید. نخ‌ها و کاموا‌های متنوعی برای بافت وجود دارد که شما می‌توانید بنا به سلیقه و نوع بافتی که قرار است انجام دهید آن‌ها را خریداری کنید. پیشنهاد می‌شود از ارزان‌ترین نخ‌ها برای شروع استفاده کنید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید