ادویه های مفید برای فصل زمستان از نگاه طب سنتی

مهمترین ادویه های مفید برای فصل زمستان از نگاه طب سنتی شامل زنجبیل، دارچین، زردچوبه، جوز هندی، آویشن، میخک، نعناع، زیره و هل هستند. استفاده از ادویه‌های با طبع گرم و خشک، به دلیل ایجاد اثر گرمایی در بدن برای فصل زمستان مفید است و و مانع از تولید رطوبت در بدن می‌شود.

ادویه‌های مفید برای فصل زمستان

ستاره | سرویس سلامت – فصل زمستان در راه است و به همراه خود انواع سرماخوردگی، زکام، ذات‌الریه و آنفولانزا را خواهد آورد. طب سنتی ادویه های مفید برای فصل زمستان برای پیشگیری از بیماری‌ها و افزایش تحمل به سرما در این فصل دارد، به ویژه آنکه طبع این فصل سرد و‌تر است و خوردن مواد غذایی که طبع را معتدل کند، مفید خواهد بود. در این مطلب به معرفی ادویه‌های مفید برای فصل زمستان از نگاه طب سنتی پرداخته‌ایم.

 

ادویه های مفید برای فصل زمستان

به طور کلی ادویه‌های با مزاج گرم و خشک برای فصل زمستان مفید هستند که در ادامه به معرفی آن‌ها و خواص هر یک پرداخته می‌شود:

۱. زنجبیل

یکی از مفیدترین ادویه‌های فصل زمستان، زنجبیل است. اضافه کردن زنجبیل به غذا‌ها و یا تهیه دمنوش و چای زنجبیل تاثیر زیادی در پیشگیری و درمان سرماخوردگی دارد. این گیاه خاصیت ضد باکتری و ضد ویروسی دارد و یکی از گیاهان دارویی موثر برای تقویت و بیشتر کردن توان سیستم ایمنی و دفاعی بدن محسوب می‌شود. جالب است بدانید، مصرف زنجبیل تازه در اولین روز شروع سرماخوردگی، از بروز سرماخوردگی شدیدتر پیشگیری می‌کند. مصرف آن نه تنها آرامتان می‌کند، بلکه سیستم ایمنی بدنتان را نیز تحریک کرده و شما را گرم خواهد کرد. آیا زنجبیل برای سرماخوردگی خوب است؟

 

۲. زردچوبه

زردچوبه از دیگر ادویه‌های مفید برای فصل زمستان است و توصیه می‌شود روزانه از آن در تهیه غذا استفاده شود. زردچوبه خاصیت ضد باکتری، ضدویروسی و ضد التهاب دارد و همچنین مصرف معجون شیر و زردچوبه، یک درمان موثر برای پیشگیری و سرماخوردگی‌های شایع فصل پاییز و زمستان است.

 

۳. میخک

خاصیت ضد ویروسی میخک باعث شده تا مصرف این ادویه همراه دیگر ادویه‌ها، تاثیر ویژه‌ای در درمان زکام داشته باشد. دمنوش تهیه شده با ترکیب میخک، زنجبیل، عسل و آبلیمو خاصیت آرام‌بخش داشته و در طب سنتی از آن برای بازکردن راه‌های سینوس و بینی استفاده می‌شود.

 

میخک

۴. دارچین

دارچین به عنوان یک ادویه با طبع گرم، از دیگر ادویه‌های مفید برای فصل زمستان است. همچنین دارچین خاصیت ضدعفونی کنندگی خوبی دارد و به ویژه در از بین بردن عفونت‌های دهانی و گلو موثر است. متخصصان طب سنتی دارچین را دارویی عالی برای سرماخوردگی‌ها، گرفتگی بینی، اخلاط و آنفولانزا می‌دانند و برای کاهش تب نیز مفید است.

 

۵. آویشن

خواص آویشن برای سرماخوردگی بسیار گسترده است و در طب سنتی به عنوان یکی از مهمترین ادویه‌های مفید برای فصل زمستان معرفی می‌شود. آویشن گیاهی با طبع گرم و خشک است و به درمان سرفه‌های سخت، درمان سرماخوردگی و کاهش علائم آن کمک می‌کند. همچنین به دلیل خاصیت ضد التهابی، روی باکتری‌های دستگاه تنفسی موثر است. این گیاه خاصیت خلط‌آور داشته و در رفع علائم سرماخوردگی‌های همراه با خلط سینه و سرفه‌های تحریکی مفید است و تا حد زیادی عفونت و چرک بدن و گلو را از بین می‌برد.

 

۶. جوز هندی

استفاده و بهره‌مندی از خواص جوز هندی به درمان و تسکین بسیاری از درد‌ها مفید منجر خواهد شد. در طب سنتی برای تسکین علایم سرماخوردگی توصیه می‌شود این ادویه را با کمی آب و آرد ترکیب و از آن ضماد تهیه کنید و و روی پارچه کتان مالیده، روی سینه قرار دهید.

 

جوز هندی

 

۷. هل

هل از دیگر ادویه‌های مفید برای فصل زمستان است و متخصصان طب سنتی خوردن چای هل را برای معالجه سرفه، سرماخوردگی و تب مفید می‌دانند. علاوه بر این هل به بهبود روحیه و بازیابی انرژی و توان از دست رفته ناشی از بیماری کمک می‌کند، اضطراب و نگرانی را کاهش می‌دهد و در رفع افسردگی مؤثر است.

 

۸. زیره

دانه‌های زیره دارای خاصیت ضدعفونی‌کنندگی هستند و برای درمان سرماخوردگی‌های معمولی شایع در فصل سرما مفیدند. زیره از سرفه جلوگیری می‌کند و برای سیستم تنفسی بدن مفید است، همچنین از آنجایی که طبع گرمی دارد، بدن را در برابر سرمازدگی حفظ و از تجمع مخاط در مجاری تنفسی جلوگیری می‌کند.

 

۹. نعناع

نعناع دارای خاصیت ضد درد، ضد میکروب، ضد اسپاسم و ضد احتقان بینی است و برای تسکین علائم سرماخوردگی مفید است.

 

سخن آخر

اگر احساس کوفتگی یا سردرد می‌کنید یا اینکه آبریزش بینی دارید، سرماخورده‌اید! پس دست روی دست نگذارید، با استفاده از ادویه‌های مفید برای فصل زمستان که در بالا به آن اشاره شد، خود را از شر ویروس‌ها خلاص کرده و از شدت یافتن سرماخرودگی خود پیشگیری کنید. شما چه ادویه ای را برای فصول سرد سال پیشنهاد می‌کنید؟ نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای این صفحه در قسمت “ارسال نظر” با مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید