آشنایی با سنگ اوپال و خواص آن

درخشندگی، شفافیت، شکنندگی، زیبایی و کمیابی! در کنار هم قرار دادن این واژه‌ها شما را به مفهوم سنگ اوپال نزدیک می‌کند. پا به دنیای سنگ‌ها گذاشته و به عظمت خالق آن پی‌ببرید.

ستاره | سرویس علوم – تصور شما از سنگ اوپال چیست؟ افراد بومی استرالیا باور‌های مختلفی مبنی بر قدرت این سنگ دارند. برخی معتقدند خدا به شکل رنگین کمان بر سنگ‌های اوپال فرود آمده و بدین ترتیب سنگ‌های زیرپایش زنده شده و مانند رنگ‌های رنگین کمان شروع به درخشیدن کردند. عده‌ای دیگر معتقدند که رنگین کمان حاوی نیرویی است که تاثیر زیادی در ترویج صلح در زمین دارد و این نیروی منتشر شده از رنگین کمان بر روی برخی سنگ‌ها مانند اوپال به صورت طبیعی به جا مانده و قدرت و درخشش بی نظیری را به این نوع سنگ بخشیده است، سنگ اوپال بیماری افسردگی را درمان و به پیدا کردن عشق واقعی افراد کمک می کند. اوپال، یک سنگ گران قیمت و بسیار شکننده‌ است. به علت زیبایی منحصر به فرد و کمیاب بودن، در گروه سنگ‌های قیمتی قرار می‌گیرد.

 

سنگ اوپال؛ سنگی که ویژگی‌های یک سنگ را ندارد

 

مشهور‌ترین انواع سنگ اوپال

۱. اوپال مکزیکی

 

سنگ اوپال؛ سنگی زیبا که هیچکدام از ویژگی‌های یک سنگ را ندارد.

 

اوپال آتشین مکزیک به عنوان جواهر ملی این کشور شناخته می‌شود. این سنگ‌ها معمولا قرمز و نارنجی هستند و در دو معدن کشور مکزیک، در ایالت‌های جالیسکو و کورتارو یافت می‌شوند.

۲. اوپال پرو

 

سنگ اوپال؛ سنگی زیبا که هیچکدام از ویژگی‌های یک سنگ را ندارد.

 

این نوع اوپال به عنوان جواهر ملی کشور پرو شناخته می‌شود. شفافیت بالا، درخشندگی محسور کننده و رنگ آبی، به این سنگ جلوه‌ای از اقیانوس داده است. برخی از افراد بومی شهر سن پتریکو معتقدند که این سنگ ذهن شخص را باز کرده و امکان تفکر بدون هیچ محدودیتی را به فرد می‌دهد. این سنگ در دو نمونه آبی شفاف و یا با سایه‌های آبی رنگ دیده می‌شود. این سنگ اوپال به علت درجه سختی پایین، هر لحظه امکان خراش برداشتن دارد. بهترین روش برای نظافت این جواهر استفاده از صابون و آب ولرم است. اوپال پروئی بسیار نادر است و تنها در یک معدن در کشور پرو، درنزدیکی شهر سن پتریکو و واقع در کوهستان آندِس یافت می‌شود.


۳. اوپال شیری استرالیا

 

سنگ اوپال؛ سنگی زیبا که هیچکدام از ویژگی‌های یک سنگ را ندارد.

 

استرالیا بزرگترین استخراج کننده اوپال در دنیاست. در حال حاظر بیش از ۹۵ درصد از اوپال جهان را در اختیار دارد که تنها در صنعت جواهر سازی کاربرد دارد. چهار معدن پهناور به نام‌های آنداموکا، کوبرپدی، لامبینا و مینتابی در جنوب این کشور این محل را به قطب اوپال جهان تبدیل کرده و بیش از صد هزار نفر در این معادن مشغول به استخراج اوپال شیری هستند.

۴. اوپال ماتریکس

 

سنگ اوپال؛ سنگی زیبا که هیچکدام از ویژگی‌های یک سنگ را ندارد.

 

این نوع اوپال زمینه‌ای روشن دارد. برای افزایش زیبایی این سنگ آن‌را رنگ می‌کنند تا تیره شود. این نمونه از اوپال اغلب معادن سنگ های زینتی استرالیا یافت می شود.

۵. اوپال بولدر

 

سنگ اوپال؛ سنگی زیبا که هیچکدام از ویژگی‌های یک سنگ را ندارد.

 

این نوع اوپال دارای زمینه سفید و غالبا روشن است. با کمی دقت می‌توانید ترک‌ها و درزهای بسیار نازک روی آن را مشاهده کنید. این نمونه از اوپال در معادن سنگ زینتی کوئینرلند یافت می‌شود.

 

سنگ اوپال؛ سنگی زیبا که هیچکدام از ویژگی‌های یک سنگ را ندارد.

 

ویژگی‌های منحصر به فرد سنگ اوپال

تشخیص اوپال ساده‌تر از هر سنگ دیگریست، چراکه این حجم از رنگ، درخشندگی محسور کننده و طیف مختلف رنگی در هیچ سنگی قابل رویت نیست. در واقع جذابیت شگفت انگیز اوپال را زمانی می‌توانید ببینید که این سنگ در مجاورت نور قرار بگیرد. تکه‌های کوچک سیلیس درون جواهر باعث درخشندگی و زیبایی خاص و شگفت انگیزی می‌شود.

سنگ‌های اوپال طیف رنگی خاصی دارند. ارزش مادی آن‌ها بر اساس طیف رنگی از روشن به تیره دسته بندی می‌شوند. هر چه رنگ سنگ تیره‌تر باشد، قیمت بالاتری دارد. اوپال‌های سفید و رنگ روشن را می‌توان با قیمت کم خریداری کرد. اوپال‌ها در واقع با تغییر زاویه نور، رنگ‌های موجود در رنگین کمان را به نمایش منعکس می‌کنند. نور منعکس شده می‌تواند سیاه، خاکستری، قرمز، زرد، بی رنگ و سفید باشد. بزرگترین معادن سنگ اوپال در استرالیا وجود دارد. در کشور‌های برزیل، مکزیک، ایالات متحده امریکا، گواتمالا، هندوراس، اندونزی و جمهوری چک نیز  اوپال استخراج می‌شود. در گذشته، معدن اصلی این سنگ در کشور چک و اسلواکی قرار داشت.

 

سنگ اوپال؛ سنگی زیبا که هیچکدام از ویژگی‌های یک سنگ را ندارد.

 

اوپال مصنوعی نیز وجود دارد

در سال ۱۹۶۰ میلادی گروهی از دانشمندان کشور استرالیا سنگ اوپال را به جهت تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه برده و با استفاده از میکروسکوپ‌های الکترونی متوجه وجود ژل سیلیکا در اوپال شده و دریافتند که این ماده باعث ایجاد تداخل و افزایش ضریب شکست‌های مختلف نور در سنگ می‌شود. این دانشمندان، اقدام به ساخت اوپال مصنوعی دارای سیلیکا کردند. آن‌ها توانستند نوعی از اوپال مصنوعی را بسازند که شباهت‌های فراوانی با نمونه طبیعی خود دارد. تنها تفاوت آن، استحکام بالا‌تر در برابر تغییرات دما، رطوبت و گرما در مقایسه با نمونه طبیعی خود است.

 

سنگ اوپال؛ سنگی زیبا که هیچکدام از ویژگی‌های یک سنگ را ندارد.

 

خواص روحی و جسمی سنگ اوپال

  • رفع خستگی و بی حالی
  • رفع اختلالات هورمونی
  • تاثیر فراوان بر غده تیروئید
  • تقویت جریان خونی که موجب تقویت قلب می‌شود
  • تاثیر مثبت بر بیماری سرطان خون و کمک به ازدیاد گلبول‌های قرمز
  • تقویت صفات خوب
  • امید بخش و درمان افسردگی
  • رفع نگرانی و اضطراب  

 

کلام آخر

به علت کمیاب بودن اوپال، تهیه این نوع سنگ بسیار دشوار است. از طرف دیگر، هر فردی از پس قیمت گزاف آن برنخواهد آمد. اما با همین فرض که توانایی تهیه این سنگ را داشته باشید باید بدانید که نگهداری از این سنگ شکننده کار آسانی نیست، چراکه همواره باید رطوبت کافی را برای سنگ اوپال فراهم کنید تا از خشک شدن و ترک برداشتن آن جلوگیری شود. برای این کار کافیست سنگ را میان یک پارچه نرم و مرطوب قرار دهید تا از خشک شدن سنگ جلوگیری شود. این سنگ حتی بهدر مدت کوتاه نیز نباید در مقابل نور خورشید، حرارت و در تماس با مواد شیمیایی آرایشی قرار گیرد. نکته جالب این است که سنگ اوپال را با قرار دادن در معرض نور ماه می‌توان شارژ کرد!

کدام ویژگی این سنگ سحرآمیز شما را مجذوب خود کرده است؟ نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین صفحه در قسمت “ارسال نظر” با ما در میان بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید