ستاره | سرویس مادر و کودک – از آنجا که یک نوزاد نمیتواند صحبت کند، توانایی اعلام دل درد خود را ندارد. با این حال دل درد نوزادان با علائمی مانند بی قراری، نق زدن، گاز معده، استفراغ و اسهال قابل تشخیص است. دلیل دل درد نوزاد میتواند سوء هاضمه، نفخ، کولیک یا حساسیت باشد. کودکی که دل درد دارد، روتین خواب و بیداری تمام اعضای خانواده را مختل میکند. تا زمانی که علائم کودک شدید نیست، میتوان با چند روش درمانی در منزل، دل درد او را بهبود بخشید.
راه های درمان دل درد نوزادان
۱. ماساژ درمانی
متخصصان بر این باورند که ماساژ نوزاد یکی از راههای درمان دل درد نوزادان است. خصوصا اگر دلیل دل درد گاز معده، کولیک یا یبوست باشد. برای ماساژ شکم، به آرامی انگشتان دست و کف دست خود را با حرکات دایرهای در جهت عقربههای ساعت، در اطراف ناف نوزاد حرکت دهید.
روش ماساژ دیگری به نام “پره” وجود دارد که با قرار دادن کف دست زیر چانه نوزاد شروع میشود. انگشتان دست خود را به سمت شانههای نوزاد قرار دهید و سپس به آرامی دست خود را به سمت سینه نوزاد ببرید، بدین ترتیب تا منطقه پوشک ادامه دهید. هنگامی که دستتان به ناف نوزاد رسید، دست دیگر خود را در زیر چانه اش قرار دهید و رو به پایین حرکت دهید. مرتب دستها را تغییر دهید، بطوری که یک دست همیشه مشغول ماساژ باشد.
۲. چای یا دمنوش گیاهی
۳. کمپرس آب گرم
۴. خوردن ماست
۵. گرفتن باد گلو (آروغ زدن)
گرفتن باد گلو یکی از موثرترین راههای درمان دل درد نوزادان است. پس از هر بار شیردهی با ضربه زدن آرام به پشت نوزاد، در حالی که سر او را بر روی شانه خود گذاشتهاید، باد گلوی نوزاد را بگیرید. اگر کودک شما به راحتی آروغ نمیزند، او را در حالت “نگه داشتن توپ” قرار دهید. بدین صورت که او را رو به پایین بر روی ساعد خود قرار داده، و پاهایش روی آرنج شما باشد. چانه نوزاد را در دست خود نگه دارید و ضربه ملایمی مانند نوازش به پشت او بزنید. با این روش هوای اضافی که هنگام شیردهی به معده او رفته را آزاد کنید.
۶. حرکت پا دوچرخه
۷. تاب دادن نوزاد در آغوش
۸. ماساژ پا برای آرامش شکم
۹. دارو درمانی
برای درمان دل درد نوزادان، درمانهای خانگی دیگری نیز وجود دارد، مانند نوشیدن آب زنجبیل، چای نعناع و عسل و موارد دیگر. اما موارد ذکر شده در بالا بیشتر موثرند؛ زیرا آنها توسط مادران در سراسر جهان آزمایش و تایید شدهاند.
مراجعه به پزشک
با این وجود، گاهی اوقات ممکن است پس از انجام تمام اقدامات فوق، کودک شما همچنان دل درد داشته باشد. در این شرایط نوزاد گریه میکند و احساس ناراحتی ناشی از درد یا گاز معده دارد. در صورت بروز چنین حالتی بلافاصله با پزشک کودکتان تماس بگیرید. خصوصا اگر کودک شما علائم زیر را نشان میدهد:
- الگوی گریه نوزاد به طور ناگهانی تغییر کند.
- به طور مداوم با صدای بلند گریه کند.
- تب دارد.
- استفراغ یا اسهال دارد.
- خون در مدفوع یا ادرار دارد.
پزشک متخصص اطفال پس از معاینه، داروهای مناسبی برای دل درد نوزاد، تجویز میکند.
شما نیز در قسمت ارسال نظر، تجربیات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.
برگرفته از: parenting firstcry و livestrong