آشنایی با قرص وارنیکلین؛ داروی ترک سیگار

قرص وارنیکلین از داروهای ترک سیگار است که به عنوان یک درمان کمکی در کنار عوامل تاثیرگزار دیگری مثل اراده شخصی، ورزش، روان درمانی و پرهیز از محرک‌های سیگار می‌تواند استفاده شود. افسردگی، تهوع، یبوست، کابوس‌های شبانه، سردرد و بی‌خوابی از عوارض نسبتا شایع این داروست که پس از دو هفته برطرف می‌شود.

قرص وارنیکلین

ستاره | سرویس سلامت – سیگار یکی از دخانیاتی است که خیلی‌ها را درگیر کرده است. برخی افراد با تصور اینکه سیگار ضرر کمتری نسبت به سایر مخدرها دارد اقدام به مصرف آن می‌کنند و زمانی می‌رسد که می‌بینند دیگر نمی‌توانند حتی یک روز را بدون آن سپری کنند. سیگار کشیدن علاوه بر هزینه‌ای که دارد، بدن را به شدت فرسوده می‌کند. خرابی دندان‌ها، ضعیف و حساس شدن ریه‌ها، تیرگی پوست و بوی بد دهان تنها برخی از عوارض مصرف سیگار هستند.

خوشبختانه ترک سیگار آنقدرها که تصور می‌کنید دشوار نیست. کافی است اراده کرده و به تدریج با این ماده سمی خداحافظی کنید. آن وقت است که می‌بینید تنفس شما بهبود پیدا کرده و زندگی سالم‌تر و بانشاط‌تری دارید. در مسیر ترک کردن سیگار می‌توانید از داروهای ترک سیگار هم کمک بگیرید. قرص وارنیکلین یکی از این داروهاست که در ادامه به معرفی بیشتر آن می‌پردازیم.

ترک سیگار

 

قرص وارنیکلین چیست؟

قرص وارنیکلین (Varenicline) از داروهای ترک سیگار است که نخستین بار در جنگ جهانی دوم برای ترک سیگار به کار رفت و در سال ۲۰۰۶ در آمریکا به تولید انبوه رسید. این دارو در ایران هم به تولید رسیده و در حال حاضر در داروخانه‌ها موجود است. توجه داشته باشید که تنها با مصرف یک داروی خاص نمی‌توان سیگار را ترک کرد. قرص وارنیکلین به عنوان یک درمان کمکی در کنار عوامل تاثیرگزار دیگری مثل اراده شخصی، ورزش، روان درمانی و پرهیز از محرک‌های سیگار می‌تواند استفاده شود. وارنیکلین به صورت قرص‌های ۰٫۵ و ۱ میلی‌گرم عرضه می‌شود.

پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی با روش‌های ترک سیگار، مطالب زیر را در ستاره مطالعه کنید:

 

عکس سیگار

 

اگر تصمیم شما برای استفاده از این دارو جدی است و  قصد دارید مصرف سیگار ر ا ترک کنید بهتر است موارد زیر را در نظر داشته باشید:

۱. هرگز طی مصرف این دارو الکل استفاده نکنید. وارنیکلین می‌تواند اثرات الکل را در بدن شما افزایش دهد.

۲. در صورتیکه قبل از این تجربه مصرف وارنیکلین را داشته‌اید بهتر است درباره مصرف یا عدم مصرف مجدد آن با پزشک مشورت کنید.

۳. چنانچه با مصرف این دارو دچار مشکلات پوستی، دشواری تنفس یا تورم در صورت، دهان و یا گلو شدید، مصرف دارو را قطع کرده و به اورژانس مراجعه کنید.

۴. در صورتیکه سابقه ابتلا به افسردگی، تشنج و بیماری‌های قلبی و کلیوی را داشته‌اید قبل از مصرف دارو پزشک را در جریان قرار دهید.

۵. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، به پزشک خود بگویید.

۶. اگر از این دارو در دوران شیردهی استفاده کنید، ممکن است کودک شما بیش از حد معمول استفراغ کند و یا دچار تشنج شود.

۷. وارنیکلین در افراد زیر ۱۸ سال منع مصرف دارد.

۸. مقدار دارو را خودسرانه کم یا زیاد نکنید.

۹. بهتر است دارو با یک لیوان کامل آب خورده شود.

۱۰. در هنگام مصرف وارنیکلین باید تحت مراقبت پزشک قرار بگیرید.

۱۱. در هنگام ترک سیگار، ممكن است به علائم قطع مصرف نيكوتین مثل افزایش اشتها، افزایش وزن، اختلال خواب، عدم تمرکز، كاهش ضربان قلب، میل شدید به سیگار، احساس اضطراب، بی‌قراری، افسردگی، خشم و ناامیدی دچار شوید.

۱۲. چنانچه مصرف یک نوبت از دارو را فراموش کردید و به زمان مصرف بعدی نزدیک بودید، دوز فراموش شده را رها کرده و طبق برنامه مصرف دارو را ادامه دهید. هیچ گاه برای جبران نوبت فراموش‌شده میزان دارو را در نوبت بعدی افزایش ندهید.

۱۳. از مصرف داروهای دیگر برای ترک سیگار استفاده نکنید مگر اینکه پزشک شما به شما بگوید.

۱۴. این دارو ممکن است تفکر یا واکنش شما را مختل کند. بنابراین تا زمانی که شما بدانید چگونه فرایند وارنیکلین و فرآیند ترک سیگار بر شما تاثیر می‌گذارد، به هنگام رانندگی یا سایر فعالیت‌های مخاطره‌آمیز احتیاط کنید.

۱۵. چنانچه طی مصرف این دارو دچار حالاتی مثل راه رفتن در خواب، افکار خودکشی، افسردگی، تغییرات خلقی، حالت تهوع، تعریق، درد قفسه سینه، واکنش شدید پوستی، ضعف شدید و یا علائم سکته شدید مصرف دارو را قطع و به پزشک مراجعه کنید.

برای آشنایی با نشانه‌ها و عوارض ترک سیگار در بدن، این مقاله را در ستاره مطالعه کنید.

 

مقدار مصرف قرص وارنیکلین

میزان دقیق مصرف این دارو حتما باید توسط پزشک تعیین گردد. ممکن است در ابتدا مقادیر بسیار کمی از دارو تجویز شده و به تدریج بر میزان آن افزوده شود. به طور معمول برای روزهای اول تا سوم شروع درمان روزانه ۵ میلی‌گرم از دارو و یک بار در روز مصرف می‌شود. برای روزهای چهارم تا هشتم این مقدار دو برابر شده (۵ میلی‌گرم دو بار در روز) و از روز هشتم تا آخر دوره درمان این مقدار به روزی ۱ میلی‌گرم دو بار در روز می‌رسد.

 

عوارض و تداخل دارویی

افسردگی، تهوع، یبوست، کابوس‌های شبانه، سردرد و بی‌خوابی از عوارض نسبتا شایع این داروست که طی یک الی دو هفته بعد از شروع درمان برطرف می‌شود. علاوه بر این احساس داغ شدن پوست و حساسیت چشم به نور هم ممکن طی دو روز اول درمان مشاهده شود.

این دارو ممکن است با انسولین، رانیتیدین، فاموتیدین، توبرامایسین، داروهای رقیق‌کننده خون مثل وارفارین و همچنین داروهای درمان آسم مانند تئوفیلین تداخل داشته باشد. در این رابطه حتما باید با پزشک مشورت شود.

 

قرص وارنیکلین

 

چگونگی مصرف داروی ترک سیگار وارنیکلین

برای استفاده از این دارو ۳ راه دارید:

۱. یک تاریخ برای ترک سیگار تعیین کرده و اطمینان حاصل کنید که سیگار کشیدن را در تاریخ برنامه‌ریزی شده خود ترک می‌کنید. مصرف قرص وارنیکلین را یک هفته قبل از آن تاریخ شروع کنید و پس از آن برای ۱۲ هفته، مصرف را ادامه دهید.

۲. بدون اینکه تاریخ دقیقی برای خود مشخص کنید شروع به مصرف قرص وارنیکلین کرده و در یک بازه بین ۸ تا ۳۵ روز پس از شروع، مصرف قرص را به مدت ۱۲ هفته ادامه دهید.

۳. شروع به مصرف وارنیکلین کنید و به تدریج تعداد سیگارهایی که هر روز در طول یک دوره ۱۲ هفته سیگار می‌کشید را کاهش دهید تا زمانی که دیگر سیگار نکشید. پس از آن قرص وارنیکلین را به مدت ۱۲ هفته مصرف کنید.

توجه داشته باشید که بیماران مبتلا به گرفتگی عروق قلبی باید حتما تحت نظر متخصص قلب از این دارو جهت ترک سیگار استفاده نمایند. امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله “ستاره” در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

  • من اللان ۳۲ روزه سیگار رو ترک کردم
    ازروز اول تا هشتم روزی یک قرص ۱ میلی واز روز هشتم روزی ۲ عدد ۱ میلی تا روز سی ام
    ازروز سی ام هم یکی

  • سمانه زارعان

    سلام من در مرحله اقدام به بارداری هستم و احتمال باردار بودنم هم هست هم نیست.با پزشک زنان مسورت کردم آشنایی با این قرص نداشتن. اگر بخورم عوارضش به هرحال کمتر از خودسیگارنیست؟با چه متخصصی باید مشورت کنم؟که اصلاع داشته باشه میشه کمک ام کنین

نظر خود را بنویسید