نحوه کاشت آویشن در گلدان و شرایط نگهداری آن

کاشت آویشن در گلدان، معمولا اول بهار انجام می‌شود. آویشن به دلیل داشتن برگ‌های کوچک و زیبا، جلوه‌ای خاص به محیط خانه شما می‌بخشد. آویشن گیاهی همیشه سبز است، بنابراین غیر از مصرف خوراکی و خواص درمانی، جنبه تزئینی نیز دارد. این گیاه نیاز به مراقبت خاصی ندارد و به راحتی در محیط آپارتمان رشد می‌کند.

کاشت آویشن در گلدان

ستاره |
سرویس گیاهان و حیوانات – داشتن آویشن تازه در منزل و عطر دل‌انگیز آن، هر کسی را به کاشت این گیاه ترغیب می‌کند. در واقع با کاشت آویشن در گلدان، شما با یک تیر، دو نشان زده‌اید. آویشن شکل ظاهری جذاب و زیبایی دارد. بعد از کاشت در گلدان، آن را می‌توان در فضای داخلی خانه قرار داد تا زیبایی خانه را دو چندان کند. از طرف دیگر، امکان بهره‌بردن از خواص آویشن در درمان بیماری‌ها و تهیه غذا وجود خواهد داشت. اگر شما در کاشت آویشن مهارت پیدا کنید، این می‌تواند نوعی شغل خانگی پر درآمد نیز محسوب شود. در این مقاله نحوه کاشت آویشن در گلدان و شرایط نگهداری از آن گردآوری شده است.
نحوه کاشت آویشن در گلدان

 

مراحل کاشت آویشن در گلدان

تکثیر آویشن از طریق کاشت بذر، قلمه و تقسیم بوته صورت می‌گیرد. برای کاشت آویشن در گلدان شما می‌توانید بذر گیاه یا قلمه‌های جوان آن را از مراکز تولید گل و گیاه تهیه و با دنبال کردن مراحل زیر آن را در گلدان بکارید.

۱. بذرها را به صورت متراکم در گلدان متوسطی در عمق نیم سانتی‌متری خاک بکارید.

۲. پس از به ثمر رسیدن بذر و جوانه زدن آن، بوته‌‌های ضعیف را به اندازه مطلوب تنک کنید. فاصله بین بذرها یا نهال‌های آویشن را ۲۰ تا ۳۰ سانتی‌متر در نظر بگیرید.

۳. بذرهای آویشن طی یک تا دو هفته در دمای ۳۲- ۱۲ درجه سانتی‌گراد جوانه می‌زنند.

۴. پس از کاشت آویشن بهترین کار برای نگهداری این گیاه قرار دادن آن در معرض نور غیر مستقیم آفتاب است.

۵. بهترین زمان برای کاشت آویشن در گلدان اواخر اسفند و اوایل بهار است. اولین گل‌های گیاه از اواسط اردیبهشت ظاهر می‌شوند و گلدهی تا اواخر خرداد همچنان ادامه می‌یابد. در اواسط تابستان شما می‌توانید برگ‌های تازه گیاه را برداشت کنید.

 

نحوه کاشت آویشن در گلدان

 

معرفی گیاه آویشن

گیاه آویشن، گیاهی چند ساله و از نژاد نعناعیان است. گونه‌های متعدد و متفاوتی از این گیاه وجود دارد. آویشن کوهی نوعی از این گیاه است که بیشتر در مناطق معتدل می‌روید و نوع پرورشی آن که برای کاشت در منزل نیز مناسب است، به آویشن شیرازی معروف است.

 

نحوه کاشت آویشن در گلدان

 

برگ‌های این گیاه معطر، تا حدودی همیشه سبز، متقابل و بدون دمبرگ یا دارای دمبرگ بسیار کوتاه هستند. برگ‌ها به رنگ خاکستری روشن است و سطح تحتانی برگ‌ها از گردی به رنگ متمایل به سفید یا نمد مانند پوشیده شده است که دارای غده‌های فراوان اسانس است.

گل‌های آویشن معمولاً به رنگ ارغوانی کم رنگ تا سفید دیده می‌شود و می‌توان از گل‌های آن نیز در مصارف مختلف استفاده کرد. از گیاه آویشن در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی استفاده متنوعی می‌شود. بذر این گیاه، گرد و ریز است که هر ۱۷۰ هزار بذر آن یک اونس (۲۸/۳ گرم) وزن داشته و برای سه سال زنده باقی می‌مانند. جالب است بدانید، زنبورعسل نوش بسیار خوبی از گل‌های آویشن به دست می آورد و خواص عسل آویشن و شهرت این عسل، بستگی به محیط کشت این گیاه دارد.

 

شرایط محیطی مورد نیاز گیاه آویشن

  • خاک: مناسب‌ترین خاک برای کاشت آویشن در گلدان، خاکی با بافت متوسط، ظرفیت مناسب انتقال آب، تهویه خوب، مقادیر بالای آهک و غنی از عناصر غذایی است.
  • آبیاری: آویشن به آبیاری به صورت متوسط و منظم نیاز دارد. آبیاری بیش از حد باعث پوسیدگی ریشه گیاه می‌شود.
  • دما: گیاه آویشن برای رشد نیازمند هوای گرم است و در برابر سرما چندان مقاوم نیست. بهترین دما برای کاشت آویشن در گلدان دمای ۲۲ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد است. یا این وجود این گیاه، دامنه تحمل تغییرات دمای ۱۲ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد را دارد.
  • نور: گلدان را در محلی با امکان دریافت نور کافی خورشید قرار دهید. پنجره‌های جنوبی آپارتمان بهترین مناسب‌ترین مکان برای نگهداری از این گیاه است.
  • هرس: چیدن نوک ساقه‌های آویشن باعث می‌شود که گیاهتان پرپشت باقی بماند. این کار را قبل از چوبی شدن ساقه‌های آویشن انجام دهید.
  • کوددهی: برای کاشت آویشن در گلدان، استفاده از کود ضروری نیست.
  • آفات و بیماری‌ها: آویشن یک گیاه مقاوم است و خیلی کم درگیر آفات و بیماری‌ها می‌شود. با این وجود توصیه می‌کنیم از دادن سم به گیاه خودداری کنید تا بتوانید با خیال راحت از برگ‌های آویشن در پخت غذا و تهیه دمنوش استفاده کنید.

در هر زمان که بخواهید می‌توانید برگ‌ها و گل‌های آویشن را برداشت و آن‌ها را در یک محیط دارای سایه با تهویه مناسب خشک کنید. برگ‌های خشک آویشن قابلیت نگهداری برای دو سال را دارند و عطر خود را حفظ می‌کنند.

برگرفته از: فصلنامه گیاهان دارویی، بسته کارآفرینی تولید آویشن، بذرام

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

  • بدون نام

    با سلام بنده طبق دستورات شما بذر آویشن کاشتم ولی مشکلی که پیش امده این است که جوانه ها که 20 روزه هستند به روی خاک خم میشوند و بعد از مدتی کاملا به روی خاک می افتند و خراب میشوند .
    لطفا راهنمایی کنید.
    ممنون

    • مهناز پیرزاده

      دلیل پلاسیده شدن یا دراز شدن یا خراب شدن جوانه های بذری که میکارید اول از همه نور نامناسب و شرایط نگهداری است بعداز نور و تهویه هوا ، خاک و بعداز خاک آبیاری زیاد از علل از بین رفتن جوانه است.

نظر خود را بنویسید