ستاره | سرویس خواص شناسی – عناب میوهای است که انتظار برای فرا رسیدن بهار را ارزشمند میکند. این میوه که از نظر ظاهری شبیه به خرماست است، عمدتا در جنوب آسیا کشت میشود. این میوه با مزهای کمی ترش و شیرین میتواند از رنگ قهوهای تا مایل به سیاه تیره باشد. خواص دارویی عناب بسیار زیاد است. در ادامه به ۷ مورد از آنها اشاره خواهیم کرد.
خواص دارویی عناب چیست؟
از خواص عناب این میوۀ همه فن حریف چقدر میدانید؟ استفاده سنتی از عناب در طب سنتی چینی به ۲۵۰۰ سال پیش برمیگردد. میوه، بذر و پوست عناب نیز در نوشتارهای سنتی کرهای، هندی و ژاپنی شرح داده شدهاند. از عناب برای کاهش استرس و بی خوابی و به عنوان محرک اشتها، دستگاه گوارش، کاهش قوای جنسی و داروی ضد بارداری استفاده میشده است.
گفته میشود بوی شیرین این میوه باعث میشود نوجوانان عاشق شوند. این میوه به صورت تازه یا عناب خشک شده خورده میشود. خواص دارویی عناب به شرح زیر است:
۱- کمک به خوابیدن
عناب به طور سنتی در طب چینی برای درمان مشکلات خواب مانند بیخوابی شبانه استفاده میشده است. هم میوه و هم دانه سرشار از فلاونوئیدها (flavonoids)، ساپونینها (saponins) و پلیساکاریدها (polysacharides) هستند. در گذشته ساپونین به عنوان منبعی طبیعی برای داروی خواب آور استفاده میشده است. کیفیت آرام بخش آن با تأثیر تسکین دهنده بر کل سیستم عصبی، به خوابیدن کمک میکند.
۲- درمان یبوست
متأسفانه هرگز از وضعیت یبوست، جدی صحبت نمیشود. مردم بیش از حد خجالت میکشند که این مشکل را بپذیرند، که این امر بدترین وضعیت ممکن برای سلامتی دستگاه گوارش و روده را به وجود میآورد. خوردن تعداد انگشت شماری عناب ممکن است در درمان یبوست کمک کند. مقدار زیاد فیبر موجود در عناب به تنظیم حرکات روده و هضم غذا کمک میکند. شما میتوانید از خواص دمنوش عناب (جوشانده عناب) برای درمان یبوست یا بواسیر استفاده کنید.
۳- کاهش اضطراب
ثابت شده است که عناب اثرات آرامش بخش در مغز و سیستم عصبی دارد. همچنین خوردن این میوه به درمان استرس و اضطراب کمک میکند. اثرات آرام بخش میوه عناب یا عصاره روغن عناب روی سطح هورمونی تاثیر میگذارد و باعث ایجاد احساس آرامش در ذهن و بدن میشود.
۴- تامین ویتامین C بدن
عنابها منبعی از ویتامینها و آنتی اکسیدانهای اساسی هستند. عناب به ویژه از نظر ویتامین C بسیار غنی استت. ویتامین C به شاداب ماندن پوست کمک میکند و در هنگام بیماری سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. ۱۰۰ گرم عناب، ۶۹ میلی گرم ویتامین C دارد. از آنجا که بدن ما نمیتواند ویتامین C تولید کند، مهم است که از منابع طبیعی موجود بیشتر استفاده شود. عناب میتواند بهترین گزینه برای این منبع تامین کننده باشد.
۵- تنظیم فشار خون
عناب مقدار کمی نمک و مقدار زیادی پتاسیم دارد. هر دو این عناصر در این میوه تضمین میکنند که فشار خون شما در حال تنظیم است. پتاسیم برای آرامش عروق خونی مفید است. هنگامی که رگهای خونی تحت فشار نباشند، جریان خون نرمتر میشود و فشار خون حالت متعادل و مناسبی دارد.
۶- تنظیم گردش خون
عناب به عنوان یک منبع غنی از آهن و فسفر، به تنظیم گردش خون نیز کمک میکنند. مقدار کم آهن در خون یا کم خونی ممکن است منجر به ضعف عضلات، خستگی، سوء هاضمه، سرگیجه و مشکلات دیگر شود. عناب نه تنها جریان خون را افزایش میدهد بلکه گردش خون هموارتر را تضمین میکند.
۷- تقویت استخوانها
مصرف عناب ممکن است به شما در داشتن استخوانهای قوی نیز کمک کند. عنابها سرشار از کلسیم، فسفر و آهن هستند که به تقویت مقاومت استخوان کمک میکنند. کسانی که از پوکی استخوان و سایر شرایط تخریب استخوان رنج میبرند، باید میوه شیرین مصرف کنند تا شرایط استخوانهای خود را بهبود بخشند. در این زمینه عناب بهترین گزینه است.
کلام آخر
عناب یکی از میوههای بومی آسیایی است که از دیرباز نیز در درمان بسیاری از مشکلات سلامتی از آن استفاده میشده است. طبع عناب از نظر طب سنتی معتدل و مرطوب است، اما برخی بزرگان طب سنتی مانند ابن سینا معتقدند که طبع عناب کمی سرد است و باید با مویز یا عسل مصرف شود. همچنین شما میتوانید درباره میزان کالری عناب در ستاره مطالعه کنید.
یکی دیگر از موارد مصرف عناب در دوران بارداری است. اگر شما نیز باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید بهتر است با خواندن مطلب آشنایی با فواید مصرف عناب در بارداری از فواید این میوه در این دوران آگاه شوید. نظر شما در رابطه با خواص دارویی عناب چیست؟ آیا خاصیت دیگری برای این میوه میشناسید؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را با ما و دیگر مخاطبین ستاره در میان بگذارید.
برگرفته از: food.ndtv