ستاره | سرویس چهرهها – منوچهر آذر متولد سال ۱۳۱۶ هجری شمسی بوده و از بازیگران قوی تلویزیون و سینما به شمار میآید. وی در کارگردانی و بازیگری تحصیلات عالیه داشته و دورانی را نیز به گویندگی در رادیو مشغول بوده است. اگر به دنبال کردن بیوگرافی منوچهر آذر علاقهمند هستید، در ادامه با ستاره همراه شوید.
بیوگرافی منوچهر آذر
منوچهر آذر در سال ۱۳۱۶ در شهر نمین در استان اردبیل دیده به جهان گشود. او در رشته کارگردانی تحصیلات دانشگاهی در دانشکده هنرهای زیبا دارد و با عشق و علاقه خاصی فعالیت هنری خود را دنبال کرده است. این پیشکسوت سینما، برای نخستین بار، زمانی که ۳۷ ساله بود با سریال “دلیران تنگستان” در تلویزیون دیده شد. این سریال در سال ۱۳۵۳ در تلویزیون ایران پخش شد و همایون شهنواز، کارگردانی آن را برعهده داشت. پس از آن درخشش منوچهر آذر در سریال شب دهم به کارگردانی حسن فتحی، رقم خورد که یکی از موفقترین سریالهای ایرانی و به خصوص عصر خود به حساب میآید. در این سریال بازیگران موفق دیگری، چون کتایون ریاحی، حسین یاری، محمود پاک نیت و رویا تیموریان حضور داشتند.
پس از آن که وی در سال ۱۳۸۰ در سریال شب دهم بازی موفقی داشت، تجربه بعدی خود را در فیلم اخراجیها در سال ۱۳۸۵، به کارگردانی مسعود ده نمکی، پشت سر گذاشت. در این فیلم نیز وی در نقش میرزا در کنار بازیهای درخشان اکبر عبدی، کامبیز دیرباز و محمدرضا شریفی نیا، به خوبی دیده شد.
سایر اثرهای تلویزیونی و سینمایی که وی در آنها حضورهای کمرنگ و پررنگ داشته است، به شرح زیر هستند:
سریال بازی نقابها، سریال رخصت، سریال سر دلبران، سریال آخرین گناه، سریال روزهای زیبا، سریال دانی و من، سریال بازگشت به خانه، سریال وارث، سریال دومین انفجار، سریال برادههای خورشید، فیلم سینمایی پر پرواز، فیلم دلباخته، فیلم سینمایی طالع سد، فیلم سینمایی دل و دشنه، فیلم سینمایی کودکانی از آب و گل، فیلم سینمایی راز خنجر، فیلم سینمایی مبارک و … .
منوچهر آذر و کارگردانی تئاتر معلولان
جالب است بدانید که منوچهر آذر یک تئاتر را که تمامی بازیگران آن افراد معلول هستند، کارگردانی کرده است. این تجربهای متفاوت بوده و کودکانی معلول از مرکز توانبخشی آفتاب در آن حضور دارند.
وی کار کردن با این کودکان را یکی از سختترین و در عین حال لذت بخشترین فعالیتهای هنری خویش دانسته و گلایههایی نیز نسبت به نهادهایی دارد که میتوانستند قدمی در کمک به این ماجرا برداشته، اما کاری نکردند.
او در جایی با اشاره به نادیده گرفتن پیشکسوتان در دنیای بازیگری، گفته است: “از نظر من باید بیشتر و بهتر به بازیگران پیشکسوت اهمیت داده شود. چرا باید یک بازیگر پیشکسوت به خاطر بدهی خانهاش را بفروشد. بیکاری بازیگران آن هم در سنین بالا باعث افسردگی و ناامید آنها از زندگی میشود.”
سخن پایانی
شما کدامیک از کارهای منوچهر آذر را دیده و کدام یک از نقشهای او را بیشتر از سایر نقشها، میپسندید؟ اگر به مطالعه بیوگرافی هنرمندان علاقهمند هستید، توصیه میکنیم که بیوگرافی مرحوم فرج الله سلحشور ، کارگردان یوسف پیامبر و بیوگرافی سیروس گرجستانی؛ هاشم آقای متهم گریخت را نیز مطالعه کنید.