ستاره | سرویس طبع و مصلحات – لیمو شیرین از میوههای معروف فصل پاییز است، که اکثر افراد آن را به دلیل خواص بی نظیرش در درمان سرماخوردگی میشناسند. زیاده روی در مصرف این میوه برای افراد سردمزاج مضر است و باید آن را همراه با مصلح مصرف کنند. برای آشنایی با طبع لیمو شیرین و مصلحات آن با ما همراه باشید.
طبع لیمو شیرین در طب سنتی چیست؟
قسمتهای مختلف لیمو شیرین، طبع متفاوتی دارند. طبع پوست و هستههای لیمو شیرین گرم و خشک است، درحالیکه طبع بافت خوراکی لیمو سرد و تر است. هرچه طعم لیمو شیرینتر باشد، میزان سردی آن کمتر است. همچنین لیمو شیرینهایی که رگههای تلخی دارند، طبع متعادل تری دارند و اگر افراد سرد مزاج بتوانند این طعم تلخ را تحمل کنند، مصرف این لیموها برای آنها مناسبتر است.
مصلح لیمو شیرین ؛ عسل و گلنگبین، شکر
لیمو شیرین گزینه مناسبی برای افراد با طبع گرم و خشک است، اما زیاده روی در مصرف آن برای افراد سردمزاج مضر است. این افراد باید لیمو شیرین را با مواد غذایی که طبع گرمی دارند، مصرف کنند تا میزان سردی آن کاهش یابد. عسل و گلنگبین (ترکیب گلبرگهای گل سرخ و عسل) مزاج گرمی دارند و در طب سنتی به عنوان مصلح لیمو شیرین معرفی میشوند.
خواص لیمو شیرین
برخی از خواص لیمو شیرین عبارت هستند از:
- لیمو شیرین رطوبت مناسب برای مغز را تامین میکند و باعث تمدد اعصاب و بهبود بیخوابی پاییز میشود.
- این میوه به درمان سرفههای خشک ناشی از حساسیت و یا سرفههای شایع پاییزی کمک میکند. برای درمان سرفه نبات یا عسل را به آب لیمو شیرین اضافه کنید و بنوشید یا لیموشیرین را دو نیم کنید، پودر نبات را روی قسمت گوشتی میوه بریزید، دونیمه را روی هم قرار دهید و ۵ الی ۱۰ دقیقه صبر کنید، سپس آن را بخورید.
- هر ۱۰۰ گرم از این میوه ۵۰ میلی گرم ویتامین ث دارد.
- حمام گرفتن با آب لیمو شیرین بوی بد بدن را از بین میبرد و مانع تعرق بیش از حد میشود.
- اگر دچار خشکی و تیرگی لب هستید برای رفع این مشکل آب لیمو شیرین را روزی ۲ الی ۳ بار به لبهایتان بمالید.
- فیبر موجود در این میوه به درمان خانگی یبوست، به ویژه یبوستهای شایع پاییزی در افراد با مزاج گرم و خشک کمک میکند.
- برای کاهش وزن، آب لیمو شیرین را با عسل و آب جوش مخلوط کنید و بنوشید.
- مصرف لیموشیرین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و نقش موثری در پیشگیری از سرماخوردگی دارد.
- این میوه خاصیت خنک کنندگی دارد و به درمان زردی کمک میکند.
- لیموشیرین به دلیل دارا بودن پتاسیم، باعث دفع سموم از کلیه و مثانه شده و نوعی درمان خانگی عفونت مثانه محسوب میشود.
- برای درمان سردردهایی که در اثر گرمی مزاج به وجود آمدهاند، لیمو را از وسط نصف کنید، آن را گرم کنید و طرف گوشتی آن را روی پیشانی بمالید.
- برای درمان حالت تهوع در افراد با مزاج گرم و خشک مفید است.
نحوه مصرف لیمو شیرین
در فصل پاییز که مزاج بدن به سمت خشکی میرود، مصرف لیموشیرین میتواند رطوبت بدن را تامین کند، شما میتوانید این میوه را مصرف کنید و یا آب آن را بگیرید.
- لیمو شیرین را با پوست داخلی آن مصرف کنید: پوست داخلی لیمو شیرین منبع غنی از ویتامین ث است، بهتر است در زمان پوست گرفتن قسمت داخلی پوست را کاملا جدا نکنید تا به بدنتان ویتامین ث بیشتری برسد. لیموشیرین به دلیل دارا بودن موادی به نام نارینجین و لیمونین به محض قرار گرفتن در مجاورت هوا طعم تلخی پیدا میکند. اما این طعم تلخ تاثیر منفی برای دستگاه گوارش و سلامتی بدن ندارد و اگر با تلخی طعم آن مشکلی ندارید، باخیال راحت میتوانید آن را میل کنید.
- گرفتن آب لیمو شیرین: آب لیمو شیرین بسیار پرخاصیت است، اما به سرعت تلخ میشود و بسیاری از افراد طعم آن را دوست ندارند. اگر میخواهید این تلخی را از بین ببرید، میتوانید آب لیمو شیرین را با آب پرتقال و آب نارنگی مخلوط کنید.
سخن آخر
مصرف مرکبات در فصل پاییز نقش موثری در پیشگیری از سرماخوردگی دارد. از دیگر مرکبات میتوان به پرتقال و نارنگی اشاره کرد. طبع این میوهها به طعم ترش و یا شیرین آنها بستگی دارد. حال که با طبع لیمو شیرین آشنا شدید، پیشنهاد میکنیم نگاهی به مطلب «طبع نارنگی چیست و مصلحات آن چه موادی هستند؟» و «طبع پرتقال ترش و شیرین چیست و مصلحات آن کدامند؟» در ستاره بیاندازید.