خواص نعناع فلفلی؛ ۱۵ کاربرد مفید بصورت خوراکی و موضعی

از جمله خواص نعناع فلفلی می‌توان به خاصیت ضدعفونی و ضد میکروبی، کاهش درد دندان، ضد التهاب، ضد خارش، رفع سرماخوردگی، تقویت مو و رفع شپش، رفع آکنه و درمان آسم اشاره کرد.

خواص نعناع فلفلی

ستاره | سرویس خواص شناسی – نعناع فلفلی از گیاهان دارویی پر خاصیت و مشهور به شمار می‌رود. یکی از رایج‌ترین و پرکاربردترین اسانس‌ها در جهان نعناع فلفلی به همراه اسطوخودوس است. از نعناع فلفلی هم به صورت خوراکی و هم به صورت موضعی استفاده می‌شود و یکی از خواص بارز آن که به باعث محبوبیت این گیاه شده، خواص ضد میکروبی آن است. در این مقاله قصد داریم ۱۵ مورد از اصلی‌ترین خواص نعناع فلفلی را برشماریم و بیان کنیم. با ما همراه باشید.

خواص نعناع فلفلی

۱. پیشگیری از رشد سرطان

نعناع فلفلی با دارا بودن ترکیب مهمی به نام منتول از رشد سرطان به ویژه سرطان پروستات جلوگیری می‌کند. همچنین نعناع فلفلی می‌تواند در شرایط مرگ سلولی و اشعه، بدن را از آسیب های وارده به DNA محافظت کند.

 

۲. کاهش درد دندان درآوردن نوزادان

روغن نعناع فلفلی می‌تواند برای کاهش درد دندان درآوردن در نوزادان مورد استفاده قرار گیرد. برای این کار روغن نعناع فلفلی را به نسبت ۱ به ۱ با روغن نارگیل ترکیب و بر روی لثه‌های نوزاد بزنید.

 

۳. خوشبو کننده دهان

خاصیت ضد میکروبی نعناع فلفلی از تجمع میکروب‌ها در دهان جلوگیری کرده و به بهداشت دهان کمک می‌کند و نفسی خوشبو را برای شما به ارمغان می‌آورد. همچنین ترکیب منتول که در نعناع فلفلی به فراوانی یافت می‌شود می‌تواند دهان شما را برای مدت زمان طولانی خوشبو نگه دارد.

 

 نعناع فلفلی و بهداشت دهان

 

۴. رفع مشکلات گوارش

نعناع فلفلی ترشح صفرا را بالا می‌برد به همین دلیل است که می‌تواند هضم را راحت‌تر و سریع‌تر کند. سندرم روده تحریک پذیر با مصرف نعناع فلفلی درمان می‌شود. همچنین مشکلات گوارشی از جمله نفخ و ورم معده را از بین می‌برد و این خواص نعناع فلفلی به رسمیت شناخته شده است. می‌توانید برای رفع حالت تهوع خود نیز از نعناع فلفلی استفاده کنید. البته کسانی که به رفلاکس معده دچار هستند باید از مصرف این گیاه خودداری کنند.

 

۵. تسکین درد و التهاب

نعناع فلفلی با خاصیت ضد التهابی خود می‌تواند درد را برطرف کند. از دلایل دیگر این خاصیت می‌توان به وجود منتول در نعناع فلفلی اشاره کرد. ترکیب منتول دارای خاصیت خنک کنندگی است و مانند یک مسکن عمل می‌کند. 

 

۶. ضد خارش

اگر خارش پوست دارید می‌توانید با مالش روغن نعناع فلفلی بر روی پوست خوداین مشکل را رفع کنید. این ویژگی نعناع فلفلی نیز به خواص مسکنی گیاه برمی‌گردد.

 

۷. ضد تعریق و خنک کننده

منتول موجود در نعناع فلفلی می‌تواند طراوت و خنکی را برای مدت طولانی در بدن حفظ کند و با خاصیت آنتی باکتریایی باعث از بین بردن باکتری‌های ناشی از عرق کردن بپردازد و از عرق کردن مکرر نیز جلوگیری کند.

 

رفع عرق کردن با نعناع فلفلی

 

۸. بازکردن سینوس‌ها و خلط آوری

تنفس روغن نعناع فلفلی می‌تواند به سرعت به باز کردن سینوس‌های شما بپردازد و خارش گلو را برطرف کند. همچنین خلط آوری یکی دیگر از خواص ارزشمند نعناع فلفلی است که باعث رفع سرماخوردگی، سینوزیت، سرفه، برونشیت و آسم می‌شود.

 

۹. ضدشوره و نشاط آور 

با اضافه کردن عرق نعناع فلفلی به میزان ۲ تا ۳ قطره به شامپوی خود می‌توانید پوست سر خود را تحریک کرده و توانایی ذهن خود را در ابتدای صبح بالا ببرید و خواب آلودگی را از خود دور کنید. در واقع با این کار صبح بانشاطی را آغاز خواهید کرد. همچنین نعناع فلفلی با داشتن خاصیت ضدعفونی کنندهگی می‌تواند شوره‌ی سر را رفع کند و شپش را نیز از بین ببرد.

 

۱۰.برنده تب

خواص خنکی نعناع فلفلی این گیاه را در رفع تب کاربردی و موثر کرده است. به ویژه در کودکانی که تب دارند می‌توانید روغن نعناع فلفلی را با روغن نارگیل ترکیب کرده و به گردن و پایین پای او بمالید و شاهد پایین آمدن تب کودک باشید.

 

۱۱. رفع مشکلات پوستی و خنک کننده 

در صورت اضافه کردن روغن نعناع فلفلی به لوسیون بدن خود علاوه بر خنک کنندگی و طراوتی که به پوست بدن شما می‌بخشد، می‌توانید از خاصیت ضد التهابی آن نیز استفاده کنید. این خاصیت و این کاربرد نعناع فلفلی را در صورتی که با روغن اسطوخودوس نیز مخلوط شود به درمانی برای اگزما و پسوریازیس تبدیل کرده است . با توجه به خواص میکروبی نعناع فلفلی، می‌توان به نقش موثر آن بر پوست صورت رسید. روغن نعناع فلفلی همچنین می‌تواند به خوبی آکنه‌های موجود بر روی پوست را درمان کند.

 

آکنه پوست

 

۱۲. رفع آفتاب سوختگی

نعناع فلفلی خاصیت آبرسانی دارد. از این جهت برای درمان آفتاب سوختگی به کار می‌رود. به کار بردن ترکیب روغن نعناع فلفلی و روغن نارگیل به منطقه آسیب دیده می‌تواند درد آفتاب‌سوختگی را نیز کاهش دهد.

 

۱۳. ضد تهوع

از خواص نعناع فلفلی کاهش حالت تهوع است. حالت تهوع ناشی از شیمی درمانی را می توانید با اضافه کردن روغن نعناع فلفلی به آب خود و میل کردن، یا مالیدن آن پشت گوشتان و یا با پخش بوی آن در فضا از بین ببرید.

 

۱۴. درمان سردرد و میگرن

نعناع فلفلی می تواند باعث بهبود گردش خون شود. این خاصیت نتایج بسیاری در پی دارد. از جمله آن‌ها رفع درد به ویژه سر درد و حتی میگرن است. برای این کار می‌توانید روغن نعناع فلفلی را روی پیشانی و شقیقه ها بمالید.

 

 نعناع فلفلی و رفع سردرد

 

۱۵. دفع حشرات

بسیاری از حشرات همچون کنه، مورچه‌، عنکبوت، سوسک، پشه، موش، و حتی شپش از روغن نعناع فلفلی نفرت دارند. با انتشار عطر نعناع فلفلی این حشرات فرار کرده و دفع خواهند شد.

 

تاریخچه نعناع فلفلی

یکی از قدیمی ترین گیاهان اروپایی نعناع فلفلی است که از دیر باز برای مصارف دارویی مورد استفاده قرار گرفته است. این گیاه معطر از گونه‌های معروف نعناع است که از پیوند نعناع آبی و نعناع زینتی یا تند به‌وجود آمده است. روغن نعناع فلفلی نیز بسیار معطر است و از قسمت‌های هوایی گیاه و با روش تقطیر با بخار آب به دست می آید.

 

هشدارها و موارد منع مصرف

  • ممکن است مصرف نعناع فلفلی نیز مانند بسیاری از گیاهان دیگر، با سایر گیاهان دارویی، مکمل‌های غذایی یا انواع داروها تداخل داشته باشد و یا ایجاد حساسیت و عوارض جانبی کند بنابراین باید در صورت استفاده از داروهای دیگر با پزشک مشورت شود. 
  • بعضی افراد نیز به نعناع فلفلی آلرژی (حساسیت) دارند. اگر این روغن به صورت مالیده شود، ممکن است باعث بروز مشکلات تنفسی بسیار جدی شود.
  • مصرف نعناع فلفلی برای خردسالان ممنوع است. همچنین برای افراد مبتلا به دیابت، زیرا ممکن است میزان قند خون پایین را افزایش دهد.
  • افراد مبتلابه بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) باید از مصرف نعناع فلفلی پرهیز کنند. همچنین کسانی که دچار عارضه فتق هیاتال (ورود قسمتی از معده به درون قفسه سینه از طریق هیاتوس مری موجود در دیافراگم که باعث افزایش احتمال ابتلا به رفلاکس و سوزش معده در افراد چاق و زنان باردار می‌شود) نیز نباید نعناع فلفلی مصرف کنند.

شما از خواص نعناع فلفلی چه می‌دانید و چه استفاده‌هایی از این گیاه دارویی می‌کنید؟ در قسمت “ارسال نظر” تجربیات و نظرات خود را با ما و مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید