خواص سیب پخته چیست و روش تهیه آن چگونه است؟

از خواص سیب پخته می‌توان به درمان اسهال، کمک به درمان سرفه‌های خشک، تقویت معده، قلب، کبد، بهبود عملکرد مغز، درمان افسردگی، وسواس و رفع لاغری مفرط اشاره کرد. در طب سنتی از خواص سیب پخته برای دفع سودا و سموم از بدن نیز استفاده می‌شود.

خواص سیب پخته

ستاره | سرویس خواص شناسی – سیب از میوه‌هایی است که مصرف خام و پخته آن مفید است و ارزش غذایی بالا و فواید درمانی بی‌شماری دارد. اگر در یخچال مقدار زیادی سیب دارید، می‌توانید تعدادی از آن‌ها را بپزید و از طعم خوشمزه و خواص سیب پخته برای سلامتی و زیبایی بهره‌مند شوید.

خواص سیب پخته

 

خواص سیب پخته در درمان بیماری‌ها

مهمترین خواص درمانی سیب پخته برای سلامتی و کمک به درمان بیماری‌ها عبارت است از:

۱. تقویت معده و درمان اسهال

یکی از خوراکی های مفید در درمان اسهال و تقویت معده سیب پخته است. مصرف سیب پخته برای افرادی که دارای معده ضعیف هستند و برای کودکان مفید است و به هضم بهتر غذا و بهبود اشتها کمک می‌کند. همچنین سیب پخته برای بهبود ورم معده نیز سودمند است.

 

۲. دفع سودا از بدن

یکی از خواص سیب پخته در طب سنتی، دفع سودا (سردی و خشکی) و دفع سموم از بدن است. در کتب طب سنتی آمده است که سودا، افیون بدن است و غلبه سودا در بدن باعث افزایش غلظت خون، گرفتگی عروق و اسپاسم‌های عضلانی، درد‌های مفصلی، سردی، ضعف و ناتوانی بدن می‌شود و استرس، غم و اندوه، وسواس، ترس و درونگرایی را در فرد تشدید می‌کند؛ بنابراین اگر چنین افرادی به فکر اصلاح طبع خود نباشند، دچار افسردگی و پژمردگی روحی خواهند شد و روز به روز لاغرتر و تکیده‌تر شده و چهره‌شان گرفته‌تر می‌شود. یکی از خوراکی‌های مفید برای اصلاح طبع چنین افرادی و دفع سموم از بدنشان، خوردن سیب پخته است.

 

۳. درمان سرفه خشک

از سیب پخته می‌توانید برای درمان سرفه خشک استفاده کنید زیرا به نرم شدن گلو و رفع التهاب آن کمک می‌کند. همچنین برای بهبود گرفتگی صدا مفید است.

 

۴. رفع افسردگی و ایجاد نشاط

سیب میوه‌ای مفرح است و به دلیل طعم و عطر دل‌انگیزی که دارد، از آن با نام تفاح یاد می‌شود و مصرف خام یا پخته آن باعث احساس شادی و رفع غم و افسردگی می‌شود.

 

۵. بهبود عملکرد مغز

مصرف سیب چه به صورت خام و چه به شکل پخته به علت داشتن مقدار قابل توجهی فسفر و ویتامین های مورد نیاز بدن، اعصاب و مغز را تقویت می‌کند.

 

۶. تقویت سیستم ایمنی بدن

سیب به دلیل دارا بودن انواع ویتامین‌ها به تقویت سیستم ایمنی بدن بدن و مقابله با بیماری‌ها کمک می‌کند. رنگ زرد در میوه سیب نشان دهنده وجود بتاکاروتن و پیش‌ساز ویتامین آ (A) است که می‌تواند برای شادابی پوست و پیشگیری از انواع سرطان مفید باشد و رنگدانه قرمز در این میوه نشان دهنده وجود مقادیر فراوان از انواع آنتی اکسیدانها است که آن را به یک میوه جادویی برای سلامتی تبدیل می‌کند.

 

۷. تقویت کبد

سیب پخته یا کمپوت سیب نیز تقویت‌ کننده کبد است و به دفع سموم بدن کمک می‌کند و مانع تشکیل و تجمع اسید اوریک در بدن می‌شود. به همین دلیل مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس نیز مفید است.

 

۸. غذایی مفید برای کودکان

کودکان و نوزادان به مواد غذایی حاوی فیبر و مغذی، احتیاج دارند. سیب پخته یکی از بهترین غذا‌ها برای کودک است و باعث اصلاح اشتها، رفع لاغری و افزایش توان بدن کودک در مقابله با بیماری‌ها می‌شود. همچنین از آنجایی که سیب دارای مقدار زیادی کلسیم است و کلسیم موجود در آن به بدن کمک می‌کند که کلسیم غذا‌های دیگر را نیز جذب کند، باعث تقویت استخوان‌ها و رشد بهتر کودک می‌شود.

 

۹. زیبایی پوست

یکی دیگر از خواص سیب پخته و فواید آن، ایجاد لطافت و زیبایی پوست است. به این منظور می‌توانید سیب را بپزید و سپس آن را له و با شیر مخلوط کنید و این مخلوط را به‌صورت نیم گرم روی پوست بگذارید و پس از چند دقیقه صورت خود را با آب ولرم بشویید.

 

روش تهیه سیب پخته

سیب را پوست کنده و چهار قسمت کنید. دانه‌ها و قسمت‌های سفت آن را جدا کرده و به قطعات ریز تقسیم کنید، سپس با یک لیوان آب و چند قطره آبلیمو ترش تازه، آن را بجوشانید تا نرم شود. بهتر است برای تهیه سیب پخته از ظروف لعاب‌دار استفاده کنید و آن را با حرات ملایم بپزید تا ویتامین‌های موجود در آن حفظ شود.

سیب‌ها خیلی زود و حدود ۱۰ دقیقه الی یک ربع کاملا پخته و نرم می‌شوند. همچنین می‌توانید برای بهبود طعم و افزایش خواص آن کمی عسل، دارچین یا گلاب به آن اضافه کنید.

 

طرز تهیه سیب پخته

 

همانطور که می‌دانید، سیب یکی از میوه‌هایی است  که اگر روزانه مصرف شود از بسیاری بیماری‌ها جلوگیری می‌کند. شما چه خواص دیگری درباره میوه پخته شده سیب دارید، اطلاعات خود را از طریق بخش «ارسال نظر» با ما به اشتراک بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید