ستاره | سرویس اخبار – شاید این خبر مهمترین خبر چند وقت اخیر باشد.
طبق برخی اخبار منتتشر شده در رسانههای ژاپنی، دانشمندان ژاپنی احتمال میدهند یک جهش در ویروس کرونا باعث نابودی آن شده است.
محققان موسسه ملی ژنتیک ژاپن در حال بررسی یک جهش در ژن Nsp14 هستند. جهش در این ژن امکان ترمیم در ویروس را مختل میکند و این جهش به ضرر کرونا تمام خواهد شد.
آن طور که صفحه مجله ویرا (رسانه تخصصی اخبار علمی) نوشته، محققان در حال بررسی بیشتر هستند که اگر دلیل کاهش شدید ابتلا در ژاپن این موضوع باشد، خبر بسیار خوبی است! زیرا کرونا در حال ضعیف شدن است اما هنوز تحقیقات ادامه دارد و تا چاپ شدن مقاله باید منتظر ماند و واکسن زد.
با این حال پس از انتشار این خبر همچنان خیلی از پزشکان توصیه میکنند واکسیناسیون کرونا ادامه پیدا کند.
یکی از پزشکانی که در صفحه اینستاگرام تعداد قابل توجهی دنبالکننده دارد هم با اشاره به این خبر نوشته است: طی ماه اخیر با بیان اینکه در ژاپن اقدامات خاصی صورت نگرفته، تعداد بیماران به صورت چشمگیری کاهش یافته است. محققان دریافتند که جهش جدیدی در ویروس کرونا در ژاپن صورت گرفته که ممکن است موجب مرگ ویروس به صورت طبیعی شود. با این حال این بدین معنی نیست که واکسن نزنیم چون معلوم نیست ویروس خود به خود از بین رفته یا نه ولی به هر حال خبر خوبی بوده است.
در ماه های گذشته هم این سوال مطرح بود که:
چرا آمار مرگ و میر کرونا در ژاپن به طرز مرموزی پایین است؟
در روزهای اوج شیوع بیماری در ووهان چین در ماه فوریه، وقتی بیمارستانهای شهر مملو از مریض بودند و جهان درهایش را به روی مسافران چینی بسته بود، مرزهای ژاپن همچنان باز بودند.
با گسترش ویروس، به سرعت مشخص شد کووید-۱۹ بیشتر از میان افراد مسن قربانی میگیرد و ازدحام جمعیت و تماسهای نزدیک بلند مدت در شیوع آن به شدت تاثیرگذار است. تعداد سالخوردگان در ژاپن از هر کشور دیگری در دنیا بیشتر است و تراکم جمعیت در شهرهای بزرگ این کشور بسیار بالاست.
کلانشهر توکیو به شکلی باورنکردنی ۳۷ میلیون جمعیت را در خود جای داده و جابجایی در سطح شهر برای بیشتر ساکنان آن تنها از طریق قطارهایی میسر است که از مسافر پر هستند.
ژاپن علاوه بر این به توصیه سازمان جهانی بهداشت مبنی بر افزایش هر چه بیشتر آزمایشها، اعتنایی نکرد. تا الان مجموع آزمایشهای پیآرسی ( واکنش زنجیرهای پلیمراز) انجام شده در ژاپن ۳۴۸ هزار مورد بوده که تنها ۰/۲۷ درصد از جمعیت این کشور را دربرمیگیرد.
از سوی دیگر ژاپن مثل کشورهای اروپایی قرنطینه گسترده و شدید هم اعمال نکرد. در اوایل آوریل، دولت در این کشور شرایط اضطراری اعلام کرد اما ماندن در خانه برای شهروندان اختیاری بود. دولت از کسب و کارهای غیر ضروری خواست، تعطیل کنند اما جریمه قانونی برای آنهایی که از این کار امتناع میکردند، در نظر گرفته نشد.
کشورهایی مثل نیوزیلند و ویتنام که رویکردی مثالزدنی در مهار کرونا داشتهاند، به اقدامات سختگیرانه از جمله بستن مرزها، تعطیلیهای گسترده، انجام آزمایش در مقیاس کلان و قرنطینههای شدید روی آوردند. ژاپن اما هیچیک از این کارها را انجام نداد.
حالا، ۵ ماه پس از ثبت اولین بیمار کووید-۱۹ در ژاپن، این کشور کمتر از ۲۰ هزار مورد تایید شده ابتلا دارد و آمار مرگ و میر ناشی از آن به ۱۰۰۰ نفر نمیرسد. وضعیت اضطراری هم در این کشور لغو شده و زندگی به سرعت در حال بازگشت به حالت عادی است.
در همین حال شواهد علمی که از مهار شیوع بیماری در ژاپن حکایت دارند، رو به افزایش هستند.
شرکت سافتبنک، یکی از غولهای حوزه مخابرات روی ۴۰ هزار کارمند خود آزمایش پادتن انجام داد و مشخص شد تنها ۰/۲۴ درصد از آنها در معرض ویروس بودهاند. آزمایشهای تصادفی که روی ۸ هزار نفر از ساکنان توکیو و دو استان دیگر انجام شد حتی از آمار پایینتر افراد در معرض ویروس حکایت داشت. در توکیو نتیجه آزمایش تنها ۰/۱ درصد از افراد مثبت شد.
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن یک ماه پیش همزمان با اعلام پایان شرایط اضطراری در کشور، با افتخار از ” مدل ژاپنی” مبارزه با کرونا حرف زد و به شکل تلویحی گفت سایر کشورها باید از آنها درس بگیرند.
منبع: تجارت نیوز و bbc