قرص پیراستام (Piracetam) و موارد مصرف آن

قرص پیراستام (Piracetam) از جمله داروهای اعصاب مرکزی است که برای درمان بیماری‌هایی همچون آلزایمر و اسکیزوفرنی توسط پزشک متخصص تجویز می‌شود.

ستاره | سرویس سلامت – داروهای اعصاب هربار با اسامی مختلفی روانه بازار می‌شوند. یکی از این داروها که مخصوصا در درمان بیماری آلزایمر موثر است قرص پیراستام می‌باشد. چنانچه اولین بار است قصد استفاده از این دارو را دارید بهتر است قبل از اقدام به مصرف آن اطلاعات دارویی مورد نیاز را درباره آن داشته باشید.

 

قرص پیراستام - عوارض قرص پیراستام - درمان آلزایمر

 

قرص پیراستام چیست؟

پیراستام (Piracetam) از جمله داروهای اعصاب مرکزی است که به شکل قرص و شربت استفاده می‌شود. پیراستام در آلزایمر و اسکیزوفرنی و اختلالات عروقی مغزی مصرف می‌شود. از این دارو به عنوان عامل کمکی در درمان صرع میوکلونیک (با منشاء قشر مخ) در بزرگسالان، بهبود عوارض ترک الکل و بهبود حافظه و یادگیری بکار می‌رود. این دارو بعد از سكته مغزی یا جراحی بر روی مغز نیز به كار می‌‌رود.

می‌توان گفت پیراستام باعث افزایش نفوذپذیری غشای سلولی شده و دارای اثرات تحریک مغز و محافظ قشر مغز در برابر کمبود اکسیژن است.

این دارو به صورت قرص‌های ۴۰۰ میلی‌گرمی و ۸۰۰ میلی‌گرمی موجود می‌باشد. جذب پیراستام سریع بوده و بدون تغییر طى مدت ۳۰ ساعت از راه کلیه دفع می‌شود.

اگرچه داروهای مختلفی برای کنترل فراموشی وجود دارد اما بهتر است برای تقویت حافظه خود و پیشگیری از فراموشی از روش‌های آسان و طبیعی غافل نشوید. لینک‌های “روش‌های موثر بر‌ای تقویت حافظه کدامند؟” و “راه های جلوگیری از زوال عقل و اختلال حافظه” در این زمینه به کمک شما می‌آیند.

 

موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی:

 موارد مصرف
 درمان آلزایمر
 درمان اختلال تکلم سکته مغزی
 افزایش توجه بیماران اوتیسم
 درمان فراموشی ناشی از الکلیسم
 درمان اختلالات رفتاری در كودكان
 اسکیزوفرنی و اختلالات عروقی مغزی
 عوارض  بی‌قراری، تشنج، سردرد، علائم خارج هرمی، سرگیجه حقیقی، خواب آلودگی، منگی و گیجی، بروز اختلالات کم توجهی، پرتحرکی و عدم تمرکز در کودکان، تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم، یبوست، بی‌اشتهایی
 تداخل دارویی
 تداخل دارویی خاصی گزارش نشده است اما بهتر است برای مصرف سایر داروهای اعصاب با پزشک مشورت کنید

توجه: پیراستام به خودی خود عوارض جانبی محدودی دارد. این عوارض عمدتا خفیف و از لحاظ فراوانی کم رخ می‌دهد.

 

مقدار و نحوه مصرف

میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک تعیین گردد اما به طور معمول در بزرگسالان مقدار ۸۰۰ میلی‌گرم از قرص سه بار در روز و یا ۱ گرم از محلول خوراكی سه بار در روز ، قبل از غذا، مصرف می‌‌شود. همچنین در کودکان مقدار ۵۰ میلی‌گرم از محلول در سه مقدار تقسیم شده در روز مصرف می‌‌شود.

 

نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید

  1. در صورت اختلالات كبدی ، اختلالات شدید كلیوی‌، حاملی و شیردهی و حساسیت مفرط نسبت به دارو نباید از این فرآورده استفاده کرد.
  2. از قطع ناگهانی دارو خودداری نمایید.
  3. مصرف در سالمندان و بیماران مبتلا به اختلالات كلیوی باید با احتیاط انجام شود.
  4. در صورت عدم كنترل غلظت دارو در خون، باید فواصل بین نوبت‌های مصرف دارو افزایش و مقدار مصرف دارو كاهش یابد.
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

  • با سلام .معمولا دوره مصرف این دارو چه مدت هست؟

  • بدون نام

    آیا مصرف این دارو باعث ریزش مو میشود؟

    • مدیر سایت

      ریزش مو جزو عوارض جانبی معرفی شده برای دارو نیست.

نظر خود را بنویسید