کاشت سبزه آبزی؛ ماهی و سبزه عید را یکجا داشته باشید!

کاشت سبزه آبزی کار سختی نیست. به این منظور باید سبزه یا گیاهان آبزی را تهیه کرده و در بستر مناسبی از شن و ماسه درون تنگ یا آکواریوم قرار دهید.

کاشت سبزه آبزی

واضح است که داشتن یک آکواریوم پر از گیاهان سبز، محیط خانه و یا محل کار را دلنشین‌تر می‌کند. شاید در وهله اول تصور کنید تهیه کردن یک آکواریوم زیبا که ترکیبی از سبزه و ماهی را در خود جای داده باشد؛ کار بسیار سختی باشد، اما این طور نیست و شما به آسانی می‌توانید این باغ آبی شیشه‌ای را تهیه کنید. کافی است تا راهنمایی‌هایی که در این مقاله به ذکر آن‌ها پرداخته می‌شود، مد نظر قرار دهید.

در ادامه با نحوه کاشت سبزه آبزی یا همان گیاهان آکواریومی، آشنا می‌شوید.

سبزه آبزی - کاشت سبزه آبزی

 

کاشت سبزه آبزی چگونه است؟

اینکه یک گیاه بتواند در آب به حیات خود ادامه دهد، علاوه بر داشتن جنبه‌های زیبایی، فوایدی هم دارد. گیاهان آبزی توانایی این را دارند که آب را شفاف کنند و یا دی‌اکسید کربن و گاز‌های زیان‌آور را از آب گرفته و به جای آن اکسیژن پس بدهند. همچنین این گیاهان، محلی برای مخفی شدن بعضی گونه‌های ماهی ایجاد می‌کنند و محرکی برای تولید مثل ماهی‌ها هم هستند.

برای کاشت سبزه آبی در اولین قدم لازم است به مقدار کافی شن تهیه کنید. می‌توانید از شن‌های معمولی استفاده کنید و البته لازم نیست شن‌ها را شستشو دهید. چرا که املاح موجود در آن برای ریشه گرفتن گیاهان لازم است، پس از آن که کف آکواریوم را به قطر سه سانتی‌متر از شن شسته نشده بستر دادید؛ مجددا با یک لایه دیگر (حدود سه سانتی‌متر) از شن کاملا شسته شده و لای گرفته روی بستر قبلی را پوشش دهید تا گل و لای موجود در شن، آب آکواریوم را گل‌آلود نکند.

با توجه به اینکه گیاهان آبزی که به این منظور استفاده می‌شوند، عمق‌های متفاوتی از ریشه‌ها را دارند، لازم است در این روش، عمق بستر در یک طرف آکواریوم زیاد باشد و به تدریج به طرف دیگر شیب پیدا کرده و عمق آن کمتر شود. بنابراین در زمان کاشت، گیاهانی که ریشه عمیق دارند، در قسمت عمیق بستر کشت می‌شوند و گیاهانی که ریشه کوچک دارند در قسمت کم عمق؛ این کار باعث می‌شود گیاهان با ارتفاع بالاتر مانع رسیدن نور به گیاهان کوچک‌تر نشوند.

از گیاهان آکواریومی که برای کاشت استفاده می‌شوند، می‌توان به خزه کریسمس، پرطاووسی سنبله‌ای، علف ستاره‌ای، دم گربه‌ای، کرفسی، کابومبا سبز، علف مویی، آزولا و … اشاره کرد.

 

سبزه آبزی

 

برای آشنایی با نحوه انداختن سبزه عدس در تنگ ماهی، این مطلب را در ستاره مطالعه کنید.

 

آموزش کاشت سبزه آبزی به صورت مرحله به مرحله

۱. کل کف آکواریوم را با بستر مناسب (شن و ماسه) پوشانده و بعد گیاه را داخل آن بکارید. کاشت گیاه باید به صورتی باشد که گیاهانی که ریشه عمیق دارند، در قسمت عمیق‌تر بستر کشت قرار بگیرند.

۲. اگر آکواریوم به آب بیشتری نیاز دارد، اضافه کنید.

۳. لازم است هر از گاهی باغ شیشه‌ای خود را ضدعفونی کنید. به این ترتیب که ابتدا ماهی‌های داخل آکواریوم را خارج کنید و به ازای هر لیتر آب آکواریوم، ۱۵ میلی‌گرم پرمنگنات پتاسیم محلول به آب اضافه کنید. بعد از دو ساعت باید آب محتوی پرمنگنات تخلیه و به جای آن آب تمیز به آکواریوم، اضافه شود.

۴. دمای مورد نیاز آب برای نگهداری سبزه آبزی ۲۲ درجه تا ۲۷ درجه و با ph خنثی است.

۵. نور طبیعی برای این کار کفایت کرده و نیازی به استفاده از نور‌های مهتابی نیست.

 

نکاتی که باید در مورد کاشت سبزه آبزی بدانید

  • بذر آبزی را می‌توانید از فروشگاه‌های گل و گیاه قسمت فروش بذر تهیه کنید. برای سبز شدن بذر‌ها باید ته تنگ کمی آب بریزید و بذر گیاه آبزی را روی آب بریزید و تنگ را جای پرنور بگذارید. بعد از چند روز، بذر‌ها سبز می‌شوند.
  • حتما از تنگ یا آکواریوم دهانه گشاد استفاده کنید تا اکسیژن کافی برای ماهی، تامین شود.
  • زمان خاصی برای کاشت سبزه آبی وجود ندارد و می‌توان در هر زمانی از سال، این کار را انجام داد.
  • بهتر این است که قبل از کاشت گیاهان، سنگریزه‌های تزئینی را جایگذاری نمایید.
  • از اشیای نوک‌تیز و خشن برای قرار دادن درون آکواریوم یا تنگ شیشه‌ای استفاده نکنید.
  • فضای آکواریوم را پر از سبزه نکنید. فضای کافی برای حرکت آزادانه ماهی‌ها هم قرار دهید.

 

آموزش کاشت سبزه در آب برای عید نوروز

شاید اگر بگوییم مهم‌ترین “سین” سفره هفت سین سبزه است بی‌راه نگفته باشیم. هر کدام از سبزه‌ها با هر بذری که کاشته شوند زیبایی خاص خودشان را دارند. اینکه کدام نوع سبزه را بخواهید در منزل تهیه کنید، کاملا سلیقه‌ای بوده و در مواقعی هم به فرصت باقیمانده شما تا عید نوروز بستگی دارد.

برخی از سبزه‌ها به سرعت رشد می‌کنند و برخی دیگر رشد کندتری دارند. در این میان برخی از روش‌های کاشت سبزه هم وجود دارند که از جذابیت خاصی برخوردارند. یکی از این روش‌ها که اخیرا طرفداران زیادی هم پیدا کرده است؛ کاشت سبزه در آب است. اگر مایل هستید با نحوه کاشت سبزه در آب آشنا شوید؛ این مقاله را در ستاره مطالعه کنید.

 

سخن آخر

هر کاری برای به ثمر نشستن، نیاز به صبر و حوصله دارد. تهیه کردن سبزه برای عید نوروز هم از این قاعده مستثنی نیست. برای اینکه یک سبزه عالی داشته باشید، باید به موقع اقدام کرده و تا سبز شدن آن، صبور باشید؛ در این صورت از نتیجه کار، راضی خواهید بود. برخی افراد علاقه‌مند هستند برای عید ترکیب سبزه و ماهی را در یک ظرف داشته باشند. کاشت سبزه آبزی به شما این امکان را می‌دهد که یک باغ شیشه‌ای سبز رنگ با ماهی‌های زینتی قرمز داشته باشید.

شما چه تجربه‌ای از کاشت گیاهان آکواریومی دارید؟ چه روش موثر و سریع‌تر دیگری را برای این کار می‌شناسید؟ خواهشمندیم در صورتی که تجربه کاشت سبزه آبزی را داشته و دیدگاهی در این‌باره دارید؛ تجربیات خود را با ما و سایر مخاطبان ستاره، به اشتراک بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید