ستاره | سرویس مادر و کودک – “در دوران بارداری من در خانه کار میکردم. به یاد دارم روزی به محض اینکه از تختخواب بلند شدم، چشمهایم سیاهی رفت و نزدیک بود غش کنم، زانوهایم شل شد و بر روی زمین افتادم “. اینها خاطرات یاسوین سندوح است، در زمانی که فرزند دومش را شش ماهه باردار بود. او ادامه میدهد: “خوشبختانه، مادر شوهرم آنجا بود، مرا از جایم بلند کرد و برایم بیسکویت و نوشابه آورد. ” سندوح میگوید:” بلافاصله با پزشکم تماس گرفتم و او گفت: آرامش خود را حفظ کنم، مساله مهمی نیست. “
سندوح در تورنتو وکالت میکند، او در اوایل اولین بارداری خود نیز سرگیجه را تجربه کرده بود. او میگوید: “پس از ساعتهای کار طولانی، احساس سرگیجه داشتم. اوایل خیلی بیشتر نگران میشدم. احساس میکردم مشکلی برای من یا جنین پیش آمده است. ” اما سرگیجه در بارداری مسالهای کاملا طبیعی است و در بیشتر موارد با تغییر در شیوه زندگی درمان میشود.
علت سرگیجه در بارداری چیست؟
۱. فشار خون پایین
۲. پایین بودن قند خون
۳. محدودیت جریان خون
۴. موقعیت نامناسب خواب
۵. گرمای بیش از حد
۶. کم آبی بدن
۷. پره اکلامپسی
۸. کم خونی
اندکی کم خونی در هنگام بارداری حتی زمانی که مواد مغذی کافی مصرف میکنید، طبیعی است. اما کم خونی شدید میتواند منجر به سرگیجه شود، بدین ترتیب که خون کافی (اکسیژن) به مغز منتقل نمیشود، به ویژه در هنگام ایستادن.
روشهای پیشگیری از سرگیجه در بارداری
- بدن خود را هیدراته نگهدارید: در طول روز آب بخورید. توصیه میشود که ۸ تا ۱۰ لیوان آب در روز بنوشید تا ادرار بیرنگ یا زرد روشن باشد. هیدراته نگاه داشتن بدن، موجب کاهش شدت سایر علائم بارداری مانند خستگی، یبوست، هموروئید، ورم پا یا احتباس آب میشود.
- بیش از حد ورزش نکنید: ورزش و انجام فعالیت بدنی زیاد، موجب گرم شدن بدن میشود. اگرچه انجام ورزشهای سبک در دوران بارداری مفید است، اما به طور کلی توصیه میشود که به خودتان فشار نیاورید و بدنتان را خسته نکنید.
- به پهلوی چپ بخوابید: جریان خون رسانی به جنین، وقتی که به پهلوی چپ خوابیده اید، بهینه است. برای داشتن راحتی بیشتر در زمان خواب، از یک بالش بارداری استفاده کنید. در شرایطی بخوابید که فشار از روی کمر و باسن برداشته شود.
- وعدههای غذایی کوچک و متعدد داشته باشید: برای پایدار نگه داشتن سطح قند خون باید معده خود را همیشه پر نگاه دارید. خوردن به طور منظم مانع از خالی ماندن معده میشود. به یاد داشته باشید که افت قند خون موجب سرگیجه در بارداری میشود.
- لباسهای راحت و آزاد بپوشید: ایجاد محدودیت در گردش موجب سرگیجه در بارداری میشود. هنگام بارداری، لباسهایی را انتخاب کنید که آزاد و راحت باشند و زیاد گرمتان نکنند.
- به آرامی از جا برخیزید: هنگام برخاستن از حالت خوابیده، این کار را به آرامی انجام دهید تا سیستم گردش خون زمان بیشتری برای خون رسانی به مغز داشته باشد. هنگامی ایستاده اید، خون در پاها تجمع مییابد، که باعث کاهش موقت فشار خون و سرگیجه میشود. این حالت در دوران بارداری تشدید میشود.
- برای مدت زمان طولانی نایستید: موقعیت خود را به طور منظم تغییر دهید. اگر مجبور به ایستادن هستید، پاهای خود را حرکت دهید، زانوهای خود را خم و راست کنید تا خون جریان داشته باشد.
- جوراب واریس بپوشید: جورابهای واریس از تورم پا و ایجاد رگهای واریسی جلوگیری میکند. همچنین با ایجاد فضای کمتری در پاها، از تجمع خون در آنها کاسته و از سرگیجه پیشگیری میکند، تا خون بیشتری به سمت اندامهای بالاتنه، مانند مغز، جاری شود.
- مکمل آهن مصرف کنید: شایعترین علت سرگیجه کم خونی ناشی از کمبود آهن است. با مصرف مولتی ویتامین بارداری که دارای آهن اضافی است، این مشکل را برطرف کنید.
جمع بندی
- سرگیجه در بارداری به دلایل متفاوتی از جمله کاهش فشار خون، کم آبی بدن، کم خونی، گرمای زیاد و … رخ میدهد.
- با به کاری بستن روشهای پیشگیری از سرگیجه که در بالا به آن اشاره شد، این مشکل به سادگی درمان میشود.
شما چه تجربهای در زمینه سرگیجه در بارداری دارید. تجربیات خود را با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
برگرفته از: momlovesbest و todaysparent