ستاره | سرویس روانشناسی – دایره دوستان مهمترین بخش از مهمترین روابط ما را تشکیل میدهد. دوستان تاثیر زیادی بر شادی و حس خوشبختی ما دارند. روابط دوستی بالا و پایین بسیاری دارند و گاه چالشهایی در آن بوجود میآید که همیشه روبرویی با آنها ساده نیست. با دوستانتان وقت بگذرانید و با آنها با احترام رفتار کنید. زمانی که تعارضاتی بوجود میآید، از صحبت پشت سر آنها اجتناب کنید و در عوض مکالمهای سازنده با او داشته باشید. یادگیری آداب معاشرت با دوستان کلید حفظ یک رابطه سالم، بلندمدت و لذتبخش است.
آداب معاشرت با دوستان
۱. قانون طلایی را رعایت کنید (خود را جای او بگذارید)
با دوستان خود به گونهای رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار شود. کاری نکنید یا چیزی نگویید که اگر آنها متقابلا بگویند یا انجام دهند ناراحت شوید. برای مثال اگر دوست شما حرف مسخرهای میزند، به جای آنکه سریعا شروع به مسخره کردن بکنید، خود را جای او بگذارید و ببینید اگر همه به حرف شما میخندیدند چه احساسی پیدا میکردید. با تقویت هوش اجتماعی خود میتوانید خود را جای دیگران بگذارید و آنها را بهتر درک کنید.
۲. مهربان و سخاوتمند باشید
دوستان خوب با هم به خوبی رفتار میکنند. آداب معاشرت با دوستان بر پایه عشق و احترام بنا شده است. حرفهای مثبت و خوبی درباره دوستانتان بگویید، چه با هم باشید و چه نباشید. هر از چندی علاقه و محبت خود را به دوست خود ابراز کنید، برای مثال به او کتابی قرض دهید یا او را در ناهارتان شریک کنید. سخاوت نشانهی آن است که دوست شما برایتان در اولویت است.
۳. حمایتگر باشید
دوستان شما ممکن است در زندگی با پستی و بلندیهای زیادی روبرو شوند. گاهی یک دوست تنها به شانهای برای گریه کردن یا یک همراه نیاز دارد. ممکن است در زمان مشکلات ندانید که باید چه بگویید، اما همین که در سختیها در کنار او باشید، بسیار کمک کننده است.
۴. وفاداریتان را نشان دهید
دوستان همیشه در زمان سختی و شادی در کنار هم هستند و یکدیگر را حمایت میکنند. با مثبت بودن و حضور، به دوستانتان نشان دهید که همیشه در کنارشان هستید و میتوانند روی شما حساب کنند. هرگز غیبت نکنید. درباره دوستی نظرات نامطلوب ندهید، حتی اگر از دست آنها ناراحت هستید. این کار خلاف آداب معاشرت با دوستان است و بیشتر ضرر دارد تا اینکه مفید باشد.
۵. برای دوستانتان وقت بگذارید
روابط دوستی با خاطره سازی مستحکم میشوند. هرچه بیشتر با یکدیگر زمان بگذرانید، بیشتر یکدیگر را میشناسید. میتوانید به خانه دوستتان بروید و یا با آنها ناهار یا شام بخورید. اگر دوست شما از شما خواست با او وقت گذرانی کنید، اگر مدام به او نه بگویید، او دیگر از شما چنین درخواستی نخواهد داشت. براساس آداب معاشرت با دوستان، اگر میخواهید با دوستانتان برنامهای ترتیب دهید، از قبل با آنها هماهنگ کنید.
۶. به نوبت انتخاب کنید
به یاد داشته باشید که وقتگذرانی باید هم برای شما و هم برای دوستانتان جذاب و سرگرم کننده باشد. اطمینان حاصل کنید که در این رابطه هر کدام از شما به چیزی که میخواهد دست مییابد و فرصت انتخاب دارد. برای مثال اگر یک بار شما دوست داشتید به کافه بروید دفعه بعد به خواست دوستتان به سینما بروید و اینگونه باهم خوش بگذرانید.
۷. شنونده فعالی باشید
دوستی یعنی وقتگذرانی با یکدیگر. حتی اگر درحال انجام فعالیت خاصی هستید، مکالمات هم با این فعالیتها در ترکیب هستند. آداب معاشرت با دوستان به ما میگوید که به صحبتهای دوستانتان و موضوعاتی که مطرح میکنند به خوبی گوش فرا دهید و خود را علاقهمند نشان دهید. برای مثال میتوانید با تایید کردن، تکان دادن سر یا سوال پرسیدن نشان دهید که به آنها گوش میدهید.
۸. اختلافات را حل کنید.
اگر با دوستتان به مشکلی برخوردید یا بحثی میان شما در گرفت، آرامش خود را حفظ کنید. کمی زمان بگذارید و فاصله بگیرید تا خستگی یا عصبانیتتان فروکش کند. کمی به مسائل فکر کنید و ببینید کجای کار اشتباه کردید. قدم مهم بعدی این است که با دوستتان درباره مسئله پیش آمده صحبت کنید.
از فضای مجازی فاصله بگیرید. ممکن است بسیار وسوسه شوید که مشکل خود را در فضای مجازی به اشتراک بگذارید، اما به خاطر داشته باشید که این عصبانیت شما به زودی از بین میرود، اما پست شما آنجا خواهد بود و هرگز دوستتان آن را فراموش نخواهد کرد. میتوانید به جای آن برای خودتان و درجایی که کسی نمیبیند یادداشت کنید تا خشمتان را به طریق مثبتی بروز دهید.
از فضای مجازی فاصله بگیرید. ممکن است بسیار وسوسه شوید که مشکل خود را در فضای مجازی به اشتراک بگذارید، اما به خاطر داشته باشید که این عصبانیت شما به زودی از بین میرود، اما پست شما آنجا خواهد بود و هرگز دوستتان آن را فراموش نخواهد کرد. میتوانید به جای آن برای خودتان و درجایی که کسی نمیبیند یادداشت کنید تا خشمتان را به طریق مثبتی بروز دهید.
۹. همدلی کنید
معمولا خیلی ساده است که دوستتان را در مورد مسائلی که با آنها موافق هستید درک کنید. اصلا احتمالا به خاطر همین نقطه نظرات مشترک با هم دوست هستید. در یک رابطه دوستانه، با وجود تعارضات، از مخالفتها بگذرید و نگرش دوستتان را درک کنید. خودتان را جای او بگذارید و سعی کنید موقعیت او را درک کنید.
۱۰. صادق باشید
شاید دوستتان شما را به یک رویداد دعوت کند، اما واقعا دلتان نخواهد که در آن شرکت کنید؛ هیچ اشکالی ندارد که اول به خودتان و نیازهایتان توجه کنید و دعوت او را رد کنید. به هر حال، اگر بر خلاف میلتان عمل کنید، نه به شما و نه به دوستتان خوش نخواهد گذشت.
آداب معاشرت با دوستان را رعایت کنید و قبل از آنکه درخواست او را رد کنید، چیز مثبتی بگویید. برای مثال: «خیلی ممنون که به یاد من هستی و من رو دعوت کردی، اما متاسفانه من خیلی به این موضوع علاقهای ندارم.»
آداب معاشرت با دوستان را رعایت کنید و قبل از آنکه درخواست او را رد کنید، چیز مثبتی بگویید. برای مثال: «خیلی ممنون که به یاد من هستی و من رو دعوت کردی، اما متاسفانه من خیلی به این موضوع علاقهای ندارم.»
۱۱. دوست بمانید
هر کسی ممکن است گاهی مشغول باشد و گاهی برنامهها، فاصله و موانع دیگر موجب میشود نتوانید دوستتان را برای مدتی ببینید. اما اجازه دهید دوستتان بداند که به یاد او هستید، با فرستادن یک پیام یا تماس تلفنی و پرسیدن حال او.
دوستی اتفاق ارزشمندی است که به سادگی نباید آن را از دست دهید. گفته میشود که دوستان، خواهر و برادرهایی هستندکه خودمان انتخاب کرده ایم. پس با رعایت آداب معاشرت با دوستان، این خواهر و برادران را در کنار خود حفظ کنید.
آیا دوست دارید بدانید در دوستی چگونه اید؟ پس تست دوستی را در ستاره انجام دهید.
شما چه راههای دیگری برای آداب معاشرت با دوستان را می شناسید که باعث تحکیم و تداوم روابط دوستی شود؟ تجربیات و دیدگاههای خود را از طریق ارسال نظرات با ما و سایرین در میان بگذارید. به نظر شما مراحل دوست یابی برای داشتن رابطه سالم چگونه است؟
منبع: wikihow.com
مبینا
ببخشید گفتن راز به دوست ضرر نداره؟
زهرا روشنایی
این تصمیم شماست که با توجه به شنلخت دوست خود و مسئله ای که میخواهید بازگو کنید، میگیرید.
رها
راز دار
زهرا روشنایی
منتشر شود