راهنمای نگهداری خوکچه هندی

مراقبت و نگهداری خوکچه هندی مانند دیگر حیوانات خانگی به رسیدگی منظم، توجه به غذای حیوان، مرتب نگه داشتن فضای زندگی و رعایت موارد بهداشتی نیاز دارد.

نگهداری خوکچه هندی

ستاره | سرویس خانه‌داری – آیا تا کنون به نگهداری از خوکچه هندی به عنوان حیوان خانگی خود فکر کرده‌اید؟ نگهداری از این حیوان خانگی به فضای زیادی نیاز ندارد و به راحتی می‌توان آن را در داخل یا خارج از خانه نگهداری کرد. در صورت نگهداری صحیح، این حیوان تا ۱۰ سال عمر خواهد کرد. این مقاله به راهنمای نگهداری خوکچه هندی اختصاص داده شده است.

 

راهنمای نگهداری خوکچه هندی

 

نکات مهم در نگهداری خوکچه هندی

۱. فضای لازم برای نگهداری 

یک فضای مناسب برای نگهداری از این جانور می‌تواند یک قفس پلاستیکی، فلزی یا سیمی با ابعاد حداقل ۴۶ در ۴۶ سانتی متر باشد و مسلما هرچه بزرگتر باشد، برای حیوات بهتر است. کف قفس نیز باید یکدست و نرم باشد تا به پای این حیوان آسیبی نرسد. همچنین از آنجایی که خوکچه هندی حیوانی است که زیاد به بالا رفتن و جهیدن علاقه‌ای ندارد، ارتفاع قفس را می‌توانید بین ۲۲ تا ۲۵ سانتی‌متر در نظر بگیرید. در صورت وجود حیوانات دیگر در خانه بهتر است سقف قفس را بپوشانید.

 

۲. تغذیه خوکچه هندی

از آنجاییکه خوکچه‌ها به راحتی تغییری در مزه، نوع و ظاهر غذا و آب شان را نمی‌پذیرند، بهتر است که در هنگام غذا دادن به خوکچه هندی خود از غذا‌ها و سبزیجات متنوعی استفاده کنید تا به تغییر و تنوع عادت کند. نکته قابل توجه اینکه باید همه غذا‌ها را قبل از سرو کردن به خوبی شستشو دهید. از جمله خوراکی‌های مفید برای خوکچه هندی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
 
۱. انواع سبزیجات
نخود فرنگی و غلاف آن، کاسنی، برگ تربچه، چمن، یونجه، تربچه، جوانه شبدر، ریحان، بروکلی، انواع کلم، هویج، کرفس، شبدر، خیار، فلفل سبز، نعناع برگ چغندر، گشنیز و جعفری از جمله سبزیجات مفید برای خوکچه هندی هستند.
 
۲. انواع میوه‌ها 
پوست هندوانه، تمشک، سیب، انبه، پرتقال، هلو، گلابی، آناناس، آلو، توت فرنگی و گوجه فرنگی و به طور کیلی میوه‌جاتی که سرشار از ویتامین ث هستند چرا که بدن این حیوان قادر به ساختن ویتامین‌ها نیست.
 
۳. مولتی ویتامین‌ها

علاوه بر میوه، می‌توان از مولتی ویتامین‌ها برای تأمین ویتامین مورد نیاز بدن این حیوانات استفاده کرد.

۴. آب تازه

همیشه باید آب تازه و تمیز در اختیار این حیوان قرار گیرد .

 

راهنمای نگهداری خوکچه هندی

 

نکته مهم

مانند دیگر گونه‌های جوندگان، خوکچه هندی نیز دندان‌های در حال رشد دارد. بنابراین برای آنکه دندان‌های نیش آن‌ از حد طبیعی بلندتر نشود، باید یک شیء برای جویدن در اختیارش قرار دهید زیرا بلند شدن دندان نیش باعث ایجاد مشکلات شدیدی در تغذیه آن‌ها خواهد شد.

 

۳. محیط اطراف نگهداری خوکچه هندی

این حیوان خانگی به طور معمول در شب فعالیت بیشتری دارد. بنابراین بهتر است که در طول روز قفس را در فضایی دور از سروصدا و هیجان قرار دهید چرا که خوکچه در روز نیاز به استراحت دارد. نکته دیگر اینکه خوکچه هندی در هوای سرد نسبت به هوای گرم، مقاومت بیشتری دارد و دمای بالا موجب گرمازدگی حیوان می‌شود.  همچنین سعی کنید که دمای اتاق را بین ۱۸ تا ۲۰ درجه سانتی گراد به طور ثابت و به دور از رطوبت نگه دارید.

 

۴. نظافت محل نگهداری 

محل نگهداری خوکچه را باید به صورت هفتگی تمیز کرده و محل دفع ادرار را شسته و جای آن را با سرکه و یا سایر مواد شوینده غیر سمی تمیز کنید.

 

۵. بهداشت مو و ناخن 

ناخن‌های خوکچه هندی را باید در فواصل معینی کوتاه کرد. در غیراین صورت ناخن آن‌ها بیش از حد رشد نموده و به صورت برعکس به داخل گوشت حیوان فرومی رود. همچنین اگر خوکچه هندی شما از نوع مو بلند و فشن بود، هر از گاهی باید موی آن‌ها را مانند موی انسان کوتاه کنید چرا که مو‌های این نوع خوکچه دائم در حال رشد است. خوکچه‌های مو کوتاه و متوسط نیاز چندانی به کوتاه کردن و آراستن مو ندارند.

 

۶. استحمام خوکچه هندی

شست و شوی بیش از حد برای این حیوان مضر است و باعث ازبین رفتن چربی طبیعی پوست آن‌ها می‌شود. در مواردی که حیوان بسیار کثیف و ژولیده باشد و یا اسهال گرفته باشد، باید کار استحمام آن‌ها را در محیطی گرم و در زمان کوتاه و با احتیاط کامل صورت پذیرد. نکته مهم درباره شست و شوی این حیوانات این است که آب مورد استفاده برای آن‌ها باید فاقد کلر باشد زیرا کلر باعث خشک شدن پوست و ریزش موی آن‌ها خواهد شد.

 

۷. تولید مثل 

دوران بارداری این حیوانات در حدود ۹ هفته بوده و زایمان آن‌ها در فصول گرم و روز‌های بلند سال رخ می‌دهد. نوزادان خوکچه هندی مو دار بوده و ۲ الی ۳ روز پس از به دنیا آمدن، تغذیه خود را شروع می‌کنند. تعداد نوزادان در هر زایمان ۱ الی ۴ عدد است.

 

راهنمای نگهداری خوکچه هندی

 

۸. مراقبت در هنگام گردش

خوکچه‌ها آزاد بودن و گردش کردن در هوای آزاد را دوست دارند اما باید توجه کرد که در این مواقع باید به طور کامل مراقب حیوان باشید زیرا ممکن است گم شده و یا نسبت به جویدن اشیاء خطرناک اقدام کند. برای این منظور می‌توان از قلاده‌های مخصوص این حیوان استفاده کرد. پس از گردش و در هنگام بازگشت به منزل باید کف پا و زیر شکم خوکچه هندی را به خوبی تمیز نمایید.برای آشنایی با نگهداری از سنجاب در منزل و بهترین حیوان خانگی، پیشنهاد می‌کنیم این مطالب را در ستاره مطالعه کنید.
 
آیا شما تجربه نگهداری خوکچه هندی را در منزل خود دارید؟ لطفاً نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر مخاطبان ستاره در پایین صفحه و در قسمت “ارسال نظر” در میان بگذارید.
 
یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید