درمان زخم معده عصبی به ۱۰ روش موثر

درمان زخم معده عصبی با استفاده از مواد غذایی طبیعی از جمله گیاهان دارویی مانند بادرنجبویه، دارچین، نعناع، هل، بابونه و زیره سبز و همچنین روش‌های مدیریت استرس امکان پذیر است.

درمان زخم معده عصبی

ستاره | سرویس سلامت – درد معده دلایل متفاوتی از جمله سوء هاضمه، ریفلاکس، واکنش به لاکتوز و گلوتن دارد. یکی از شایع‌ترین این دلایل، زخم معده است. اگر فشار‌های عصبی و استرس در بروز زخم معده نقش داشته باشند، به آن زخم معده عصبی می‌گویند که بسیار شایع است. اما درمان آن چگونه است و چه راه‌های خانگی موثری دارد؟ 

درمان زخم معده عصبی

با توجه به اینکه درمان زخم معده عصبی با استفاده از مواد طبیعی به این خاطر که عوارض کمتر و ماندگاری بالاتر دارند، بسیار بهتر از روش‌های استفاده از مواد شیمیایی است؛ در اینجا روش‌های درمان زخم معده عصبی را با استفاده از مواد طبیعی به شما معرفی می‌کنیم.

 

۱. نعناع

استفاده از نعناع به دلیل خاصیت ضد اسپاسمی که دارد، آن را به گزینه‌ای مفید برای درمان زخم معده تبدیل کرده است. استفاده از چای نعناع نیز یکی از روش‌های خانگی برای درمان زخم معده عصبی است. همچنین عصاره نعناع به صورت روغن نعناع و عرق نعناع نیز مفید است.

 

استفاده از نعناع برای درمان زخم  معده عصبی

 

۲. هل 

جویدن دانه‌های موجود در هل بعد از سرو غذا می‌تواند باعث هضم راحت‌تر غذا و انجام گوارش با بازدهی بالاتر شود. هل داری طبع گرم و خشک است و تقویت معده و روده از خواص هل  محسوب می‌شود. همچنین هل حالت ترش کردن معده را از بین می‌برد.

 

استفاده از هل در درمان زخم معده عصبی

 

۳. بابونه 

مصرف بابونه به صورت چای، یکی از چای‌های آرامبخش رایج است که دستگاه گوارشی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. چای بابونه همچنین خاصیت ضد التهابی و ضد اسپاسمی دارد و می‌تواند به راحتی زخم معده عصبی را تسکین دهد.

 

۴. زیره سبز

زیره سبز یکی از گیاهان دارویی است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و به صورت عرق زیره سبز، جوشانده و یا به شکل ادویه در غذا مصرف می‌گردد. زیره سبز معده را تقویت می‌کند.

 

۵. دارچین 

یکی از گیاهان دارویی با طبع گرم دارچین است. دارچین بسیار خوش بو و خوش طعم است و می‌تواند زخم معده عصبی را درمان کند. برای مصرف؛ یک قاشق مربا خوری دارچین را به مدت ۱۰ دقیقه در یک لیوان آب بجوشانید سپس میل کنید.

 

۶. ترکیب عسل با آب گرم

عسل یک ماده مغذی طبیعی برای درمان زخم معده عصبی و به طور کل مشکلات معده است.

 

۷. گلاب 

گلاب نیز آرامبخش و تسکین دهنده است و می‌تواند درمان زخم معده عصبی را تسریع کند.

 

گلاب و درمان زخم معده عصبی

 

۸. جوش شیرین 

حل کردن یک قاشق چایخوری جوش شیرین در یک فنجان آب گرم در درمان زخم معده عصبی شدید، موثر است.

 

۹. سرکه سیب

یکی از خواص سرکه سیب این است که هضم را آسان می‌کند و از این طریق در درمان زخم معده عصبی ایفای نقش می‌کند.

 

۱۰. بادرنجبویه

بادرنجبویه یکی دیگر از گیاهان دارویی از خانواده نعناع است که بویی متفاوت دارد. بادرنجبویه نفخ معده را که می‌تواند ناشی از درد معده عصبی باشد، رفع می‌کند و باعث تقویت معده می‌شود.

 

راهکارهایی برای درمان زخم معده عصبی

عصبی شدن با علائمی از جمله تپش قلب، عرق کردن و شروع درد در معده یا گرفتگی معده همراه می‌شود. همه این‌ها نشان‌دهنده اهمیت فراوان مدیریت و کنترل استرس برای پیشگیری از آسیب‌های آن بر سلامت است. علاوه بر آن رعایت مواردی در زندگی روزمره به شما برای پیشگیری یا درمان زخم معده عصبی کمک خواهد کرد که به آن‌ها اشاره می‌کنیم. 

  • در صورت عصبی بودن، از وعده‌های غذایی که سبک باشند استفاده کنید.
  • به آرام کردن بدن خود بپردازید. برای این کار می‌توانید راه‌هایی همچون یوگا و مدیتیشن را امتحان کنید.
  • الکل و نوشیدنی‌های کافئین‌دار مصرف نکنید. این کار پس از مدتی استرس و حالت عصبی شما را افزایش می‌دهد. 
  • سعی کنید عوامل استرس زای غیر ضروری را از زندگی خود حذف کنید.
  • با انجام ورزش‌های سبک همچون پیاده روی استرس خود را کاهش دهید. راهکارهایی برای کنترل عصبانیت با ورزش را بیاموزید. 
  • نفس کشیدن خود را آرام و شمرده کنید.
  • مصرف مواد غذایی چرب و فاقد فیبر را کنار بگذارید.
  • مصرف شکر را تا می‌توانید کاهش دهید.
  • مقدار وعده‌های غذایی خود را کم کنید و در عوض دفعات آن را بالا ببرید.
  • مصرف میوه و سبزیجات و به طور کلی مواد غذایی حاوی فیبر را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
  • حتما از غلات کامل استفاده کنید.
  • از خوردن آب غافل نشوید و نوشیدن آب به مقدار زیاد را در طول روز و به خصوص هنگام استرس و عصبانیت به خاطر داشته باشید.

 

مصرف آب برای کنترل استرس

 

سخن پایانی

استرس و اضطراب از عواملی هستند که بدن را دستخوش تغییر و تحول می‌کنند. بدین طریق بدن ضعیف می‌شود و آسیب‌پذیری آن در برابر بیماری‌ها کاهش می‌یابد. اثر استرس بر دستگاه گوارشی باعث بروز زخم معده عصبی می‌شود. با داشتن تغذیه سالم و مفید که ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدن را به اندازه کافی تامین کند، همچنین داشتن خواب منظم و کافی و یک برنامه ورزشی و فعالیت‌های سبک از جمله ورزش یوگا به صورت روزانه، استرس خود را پایین آورده و از اثرات آن بر معده و سایر اعضای بدن بکاهید. برای خود لحظاتی شاد و مفرح فراهم کنید تا بتوانید ذهن خود را از مشکلات آزاد کنید.

شما برای درمان زخم معده عصبی چه روشی را پیشنهاد می‌کنید و از کدام روش خانگی بیشتر نتیجه گرفته‌اید؟ فراموش نکنید که در پایان همین صفحه و در قسمت ” ارسال نظر” سوالات و تجربیات خود را با ما و مخاطبان ستاره به اشتراک بگذارید.

یادتون نره این مقاله رو به اشتراک بگذارید.
مطالب مرتبط

نظر خود را بنویسید